Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem érdekes, hogy a homofób "pedofil" törvény óta megnőtt az itteni "LMBTQ-ellenes" kérdések száma ebben a kategóriában?
Kedves "elutasító" kommentelők. (Csak hogy ne érhessen a vád, hogy rögtön homofóbozással indítok.)
Én a napokban vettem észre magamon, hogy jelentős gondolkodásváltozáson mentem keresztül és ezt tulajdonképpen nektek köszönhetem. :)
Őszintén bevallom, nagyon mélyen bántott a viselkedésetek a törvény megjelenése óta (vagyis még előtte, korábban is), és amikor azt láttam, hogy az ilyen jellegű kommentek napról napra egyre gyakoribbá, erősebbé, hangosabbá és agresszívebbé váltak, nem éreztem túl jól magam a bőrömben. Tényleg nagyon megnehezítettétek nagyon sokunk mindennapi életét.
Aztán eltelt néhány nap, majd néhány hét és azt kezdtem észrevenni, hogy tulajdonképpen tök kontraproduktív, amit csináltok. Soha ennyit nem beszéltek még a melegségről, mint amennyit napjainkban. Mindennapos témává vált a téma. Oké, itt vagytok ti öten-tízen, akik öntitek ránk a kakit, de mindig megjelennek a normálisan, reálisan gondolkodó, együttérző, elfogadó hetero, bi és meleg emberek is, akik egy pillanat alatt leoltanak benneteket. Szerencsére ők vannak többségében. :) Kicsit olyanok vagytok nekem, mind a Dórinak a könyvdarálása: ledarálta a Meseországot, aztán mi lett a vége? Bestseller lett a könyv. :) Valahogy ezt érzem most ezzel a folyamatos "elembétékúzással" is, hogy most már totál visszanyal a fagyi. Soha ennyit nem beszéltünk róla korábban. És bevallom, ennek én rendkívül örülök. :)
Szóval a napokban rájöttem, hogy tulajdonképpen -és most kapaszkodjatok meg!!!- én baromira SZERETLEK titeket! :))) Komolyan mondom! :) Szerintem irtó cukik vagytok, ahogy egymást hergelitek. :) Na EZ (!) az igazi elfogadás! Nem utállak benneteket egyáltalán. Látjátok? Lehet ezt így is. Nem igaz, hogy minden b.zi csak papol az elfogadásról, meg hogy elnyomjuk a véleményeteket, meg mittudomén. Tőlem aztán mondjátok a magatokét nyugodtan, engem egyáltalán nem zavar. És erre az elfogadásra TI tanítottatok meg az elmúlt pár héten, napban. Örök hála! :) Tök jól érzem magam, amióta /lesza.../ khmmmm, nem izgat fel a véleményetek. :)
De tényleg oltári viccesek és cukik vagytok, amikor rápörögtök nemlétező témákra (pl. óvodai drag propagandára, meg nemváltás népszerűsítésére, nem is értem. WTF? :D:D:D). Mondjuk arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez nektek miért jó. Élhetnétek ti is boldogan, harmonikusan, kiegyensúlyozott lelkivilággal, mint bárki más, élvezhetnétek a nyarat, a jóidőt, a napsütést, a szerelmet, a szép lányokat, szép fiúkat, a nyaralást a családotokkal, a barátaitokkal (már ha vannak, de nem nagyon hiszem), szóval tök jól is érezhetnétek magatokat, ehelyett töménytelen mennyiségű energiátok és időtök elmegy egymás hergelésére, meg totál felesleges dolgokra. Szóval ezt még úgy nem sikerült megfejtenem, de nekem végülis mindegy, nem az én életem. Ha nektek jó így, ... :)
Szóval köszönök nektek mindent, amire megtanítottatok. Azt hiszem jobb emberré váltam általatok. :) Jár érte az ölelés. Egy jó MELEG, szeretetteljes ölelés. (Főleg, ha eddig még nem ölelt volna meg benneteket soha senki.)
Ui.: Na most mondjátok, hogy intoleráns agresszív beteg állatok vagyunk és senkit nem fogadunk el, aki másként gondolkodik, és hogy verbálisan megölünk minden másként gondolkodót :D
A kérdésre válaszolva: Lehet, hogy megnőtt az ilyen jellegű kérdések és válaszok száma, nőtt az intolerancia. De kedves lmbtq+ fiúk és lányok (és mindenki más): ne engedjétek, hogy néhány ember agymenése negatívan hasson rátok vagy tönkretegye az életeteket! Legyetek önmagatok, legyetek boldogok. Úgy vagytok jók, ahogyan vagytok. Amilyenek vagytok. :)
21: A baj az, hogy ezek nem ártalmatlanok. Kicsi kell, hogy elszabaduljon a gyűlölet. Nézd meg a WWII alatt jött egy senkiházi, aki bűnbaknak tette meg a zsidókat és mi lett belőle. Ez a mostani is ilyen, csak kicsiben. Vertek már meg szivárványos zászlóért leszbi csajt.
Ezeket oktatni kell, nem szeretni. Ha nem tanulnak, akkor elzárni, hogy ne árthassanak.
kovpet, szerintem az összefogásban és a szolidaritásban van a megoldás kulcsa. Az a baj, hogy ebből itthon Mo-on nagyon kevés jutott. Ez egy MEGTANULHATÓ folyamat, csak nincs aki elmagyarázza az embereknek ennek a jelentőségét. Mindenki csak a saját kis életét/bőrét/állását stb félti, és nem képesek kiállni egymásért az emberek. Ha én egyedül állok eléjük, akkor valószínűleg 5 perc alatt ledózerolnak. De ha mellém állnál te is meg ő is meg ők is mind, akkor fegyvertelenek lennének. A WWII-ben is ez volt a gond. Jött egy kis gonosz kertitörpe, jól felhergelte a népet, a kiszemelt ellenséget meg váratlanul, felkészületlenül, sokként érte a dolog. Semmi összefogás, ellenszegülés nem volt, feltették a kis csillagot a kabátkájukra és beszálltak a vonatba. Ha 3 millió (?) vagy 5-6 millió (?) ember összefogott volna a maréknyi gonosz kis törpe ellen, egyáltalán nem lett volna semmi erejük az ideológiájukat terjeszteni vagy másoknak ártani. Ha félsz tőlük, tartasz tőlük, megnő és hatalmasra duzzad az erejük. A félelemből nyerik az erejüket. Abból táplálkoznak. Így válnak egyre inkább gonosszá és ártalmassá. De ha még időben összejönne a szolidaritás és az összefogás a másik oldalon, akkor még idejében ártalmatlanítani lehetne őket békés eszközökkel is. Csak az a baj, hogy általában túl későn jön a felismerés az emberekben a szolidaritás igénye iránt. (Lásd pl. a napjainkban is.) Amúgy azzal egyetértek, hogy oktatni kell őket, de látod, az oktatás is már egy pozitív odafordulás feléjük, egyfajta segítségnyújtás. Nem úgy, mint az elzárás. Ma is ugyanez van. Ha beleállsz velük a vitába, csak hergeled őket egyre jobban és jobban, aminek soha nincs vége. Látod milyen adok-kapok megy itt nap mint nap a kérdések alatt. Nem a vitának lenne itt előremutató szerepe, hanem az oktatásnak, ahogy te is mondod, meg a segítségnyújtásnak. Tenni ÉRTÜK valamit és nem tenni ELLENÜK valamit.
B.ssza meg, már megint túl idealista vagyok asszem. :)
20-as!
Te tényleg egy agymosott vagy! Aki önszorgalomból, az meggyőződésből teszi! Mert az a véleménye! Neked meg az a normális, ha a te agyament gondolataidat vallaná mindenki!
"Aki önszorgalomból, az meggyőződésből teszi! Mert az a véleménye!"
Igen, ez a legveszélyesebb. Amikor a tudatlanság szorgalommal párosul.
"A nácivá válás egy hosszú folyamat."
Szerintem nem, mióta nyomja a kormány ezt a mostani témát? Pár hét alatt lett a semmiből ilyen ellenséges a hangulat. Szerintem már most késő.
Az összefogást hogy érted amúgy? Most is osztjuk az észt itt és mit ér?
- Pista bá, van maguknál antiszemitizmus a faluban?
- Az nincs fiam, de igény volna rá.
Hu, hát ebben most akkor nem értünk egyet, de ez nem baj. :)
Szerintem az ellenséges hangulat messze nem egyenlő a nácizmussal, másrészt bár van foganatja a kormány gyűlöletkeltésének és nő az elutasítás, de ez a nézet még mindig nem a többségre, hanem egy hangos, de annál erőszakosabb kisebbségre jellemző. Azért a társadalom nagy többsége szerencsére nem fogékony ezekre az üzenetekre. Egy 30-40%-nál célba találnak ezek az LMBTQ ellenes propaganda szövegek, vannak erre különböző mérések, de ez csak arra elég, hogy egyben tartsa a Fidesz szavazótábort. Új szavazókat már nem nagyon hoz nekik a 3 milliós táboron felül, max. a lemorzsolódókból jönnek vissza páran. De milliós új szavazókat nem tudnak megszólítani vele. A társadalom 60-70%-a még mindig nem vevő erre. De nem is ez a céljuk, hanem hogy az a 35-40% ne hulljon szét teljesen. Ezért kell folyamatosan hergelni őket.
"Pár hét alatt lett a semmiből ilyen ellenséges a hangulat."
Igen, de még mindig egy szűk, kisebb (csak nagyon hangos) rétegben. Nem a társadalom többségében.
Ez a különbség köztünk. Te borúsan, negatívan, pesszimistán látod a dolgokat, szerinted "már most késő" bármit is tenni (Nem is értem. Akkor csak tűrjünk, mert már úgyis mindegy?), szerintem meg még nem késő.
Összefogás: Az, hogy mi most is osztjuk ITT az észt (a gyakorin), hááát, ... :) Ez halvány lila lepkefing a levegőben. :))) Nyilván valami szervezettebb formára lenne szükség. De annak sajnos nem én vagyok a megmondója, hogy ezt hogyan és milyen platformokon lehetne kivitelezni. Erre vannak elvileg a meleg szervezetek. Meg szélesebb körű tájékoztatásra, edukációra is szükség lenne. Szerintem a tájékozatlanság ellen a leghatásosabb eszköz a tudás továbbadása, a tájékoztatás, nem pedig a büntetés. A büntetés csak még jobban eszkalálja, kiélezi és tartósítja a helyzetet.
A Pista bácsis poénra meg: Az igény MÉRTÉKE a nem mindegy. Az nem mindegy, hogy abban a faluban csak néhány embernek volna igénye antiszemitizmusra, vagy esetleg megvárjuk amíg az a pár ember felhergel mindenkit és már az egész falu antiszemitává válik. Itt van az a pont, amikor még közbe lehet avatkozni. Ugyanez nagyban, országos szinten. Az nem mindegy, hogy 3 millió embernek van igénye pedofilozásra meg homofóbozásra, vagy karba tett kézzel hátradőlve HAGYOM és megvárom, amíg 8 milliónak lesz rá igénye. És itt van a felelősségünk ebben, hogy mit teszünk ellene. Végignézzük karba tett kézzel, mert most már úgyis késő?
(Már többet nem szeretnék ezzel a témával foglalkozni, mert már nagyon túlragoztam/tuk szerintem. Persze ha írsz még, elolvasom a gondolataidat, csak szerintem már nem fogok rá reagálni. Nekem nincs gondom azzal, ha másképp látjuk a dolgokat. Te borúsabbnak ítéled meg a helyzetet, szerintem meg még nem vagyunk a 24. órában. De abba az irányba tartunk. A többi már tőlünk függ, hogy mi lesz ennek a végkimenetele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!