Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Kedves Melegek?!

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Melegek?!

Figyelt kérdés

Felszeretnék nektek tenni egy kérdés.

Miért van az hogy a homoszexuálisnak hívunk titeket akkor megvagytok sértődve és külön jelzőt kell használni azaz meleg-et! Mert tudtommal a meleg max az időjárás vagy melegszendvics jutna az eszembe! De mivel volt a homoszexuális felvonulás arra is kikellett olyan jelzőt találni amit elfogadtok! Akkor a heteroknak illetve a leszbiknek nem kellene külön jelző új szó mert ők is megvannak sértődve.

2021. aug. 7. 19:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát igazából a heterokat se heteroszexuálisként emlegetik... A melegekre szerintem elég furán hangzana az h homok, szóval ez felejtős. A homoszexuális elnevezés meg túl hivatalos, a "meleg" sokkal közvetlenebb és inkluzívabb.

Hallottam már egyébként néhány embertől, hogy a heterokat egyenesként nevezték, az angol "straight" kifejezést lefordítva, de szerintem az is hülyén hangzik 😅

2021. aug. 7. 21:04
 12/23 steven95 ***** válasza:
100%

Homoszexuális tudományos eredetű kifejezés. Én venném sértődésnek ha így neveznél.

De vannak a szavaknak jelentésárnyalatai, ettől szép a magyar nyelv.

A homoszexuális túl steril/nyers, olyan mintha a haverodra azt használnád, hogy az XY kromoszómás barátom.

Továbbá negatív jelentéstartalom tapadt rá. Extrém pelda a cigány szó. Valaki így nevezi magát. De lemernél e minden romát cigányozni?

A Pride-ot azert helytelen homoszexuálisnak mondani, mert van transznemű(nem homoszexuális), interszexuális(nem homoszexuális), aszexuális..stb. Bár a fogalmak nem zárják ki egymást.

A homoszexuális nők meg a leszbi becenevet kapták. Melegnek eredetileg minden homoszexuálist nevezünk, de a bináris/patriarchális társadalom lenyomata itt is megjelenik. Szeretnek az emberek külön férfiakra, nőkre megnevezést. De sok homoszexuális nő is csak ezt preferálja, ahogy a #8as mondja.

2021. aug. 7. 21:08
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
(Engem nem érdekel, hogy melyik félnótás minek nevez, a bvzi szóra sem sértődöm meg. A sértődgetés az elmegyenge emberek jellegzetessége)
2021. aug. 7. 21:36
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a szavak használatánál tartunk; számomra sem sértő a homoszexuális kifejezés, valójában nekem tök semleges. De nem sértődök meg rajta. A b-zi az már szituációfüggő, attól függ, hogy ki mondja és milyen szándékkal. Viszont ami szerintem nagyon sértő, az a b.zeráns. Szerintem ez a kifejezés a legalja. Ez már dehumanizáló.
2021. aug. 7. 21:41
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
Engem sem zavar a homoszexuális, ami azt illeti egyik kijelentés sem zavar engem igazán. Legyek bu*i,homokos,fa*szopó ezek csak szavak és individuális az hogy ki sértődik meg rá. Én személy szerint nem sértődök meg ezeken, mert bu*i vagyok és szeretem szopni a fa*zt, ezeket tudom magamról szóval ha valaki felhozza rám sértés ként én csak nevetek, nevetek mivel az aki ezzel meg akar sérteni annyi intelligenciával sem rendelkezik hogy tudja azt hogy tisztában vagyok azzal, hogy egy fa*szopó homokos bu*i vagyok. Ezek szinonimák, összes ugyan azt jelenti számomra. Én tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, szóval teljesen rendben van az hogyha te is elfogadod magad. Mivel emlékeztet a viselkedésed valakire, a utálat ugyanúgy benne volt ahogy benned, én voltam ez a személy és én is utáltam magamat amikor először rájöttem hogy fiúkra vagyok, nekem a első pasi aki megtetszett Leonardo DiCaprio volt a tiéd lehet a buszsofőr vagy a hentes, ez nem is számít csak tud hogy minden rendben van veled, és hiába probálsz ellenne küzdeni azáltal hogy azt támadod ami benned is jelen van, csak hogy bizonyítsad te nem vagy olyan mint mink, de a nap végén te is olyan fa*szopó buza vagy mint mi. Csak te éjjel 2 kor álsz kint a Petőfi téren hogy fizes valakinek azért hogy lesszobhazsd, hogy ne derüljön ki valaki olyat választasz aki ugyanúgy mint te gyáva felvállalni magát mert tudod így nem kell attól félj hogy megtudja a Juli néni a második emeletről azt hogy emberi golyokkal játszol szabadidődben annak ellenére hogy focit tanítasz.
2021. aug. 8. 03:39
 16/23 -remete- ***** válasza:
100%
Nekem is mindegy. Elfogadom. Engem ezekkel a dolgokkal nem lejet megsérteni. Nem leszek kevesebb a rám mondott szavak miatt.
2021. aug. 8. 06:01
 17/23 anonim ***** válasza:
8%
Hiába vonzódom a férfiakhoz férfiként, attól még utálom, hogy be vagyok kategorizálva. Egy ember vagyok aki egy embert szeret és kész. Plusz, herótom van az egész lmbtq- propagandaszarságtól, mert csak azt érik el, hogy emberek még nagyobb ellenszenvet érezzenek az egész iránt. Legjobb az lenne, ha senkit nem érdekelne és nem lenne örökre ezen a vita. És rosszul vagyok az affektáló magassarkúban szambázó kifestett nyávogós b*ziktól akiket kártékony másoknak hívok. Mert az ilyen feltűnési viszketegséggel élő bohócok miatt veszik egy kalap alá az összeset... Mindenki legyen olyan amilyen bla bla bla... felőlem aztán... csak ne reklámozza. Szerintem nem én vagyok az egyedüli egészségesen homofób ember. Párom ugyan így gondolja, ezért is vagyunk együtt. Manapság kevesen vagyunk sajnos..
2021. aug. 8. 15:52
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi bajom sincs a 'homoszexuális' szóval. Viszont enegem a bu*i és a homokos is zavar.

Mellesleg a a leszbi az már maga más megnevezés, hiszen a leszbikusok is homoszexuálisok. <= (homoszexualitás= kizárólag a saját nemhez való szexuális vonzódás). A homozsexualitás nem csak minket, melegeket, hanem a leszbikusokat is magábafoglalja.

Bár a magyarban valóban nincs más szó a heteróra, az angolban például van (straight).

2021. aug. 8. 21:39
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Remélem a magassarkús kis dízb*zik pontoztak le. Hiába ami igaz az igaz. Mindennek van egy határa, valami belefér valami nem. Aki ezt nem képes elfogadni, hogy várja el másoktól, hogy őt elfogadják?
2021. aug. 8. 22:07
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom te mindennek a szakszavait használod.

Ha bemész a boltba akkor legközelebb simán kérdezz rá, hogy hol találod a nátrium-hidrogén-karbonátot. :D Egyszerűbb, mint szódabikarbónának hívni :D

2021. aug. 8. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!