Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8 évesen. A szüleim (kapaszkodj meg) pedig heteroszexuálisok, boldogabb és kiegyensúlyozottabb családi környezetben növekedtem, mint a végül heteroszexuális emberek többsége. Az öcsém ugyanabban a családban, ugyanott, ugyanabban az óvodában, iskolában nevelkedett, mint én, de ő hetero. (Mielőtt jönnének a környezeti hatások)
Beteg lélekkel csakugyan nem születtem, de azt is még hátha időben tudod meg, hogy az ember szexualitása nem egyezik meg a lelkével. Az két különböző fogalom.
A beteg lélek az leginkább valamilyen személyiségzavart jelent, mint a pszichopátia, nárcizmus stb. Nem sértésnek szánom, csak elgondolkodtatás céljára: hogyha alapfogalmakat keversz, miből gondolod hogy helyesen vélekedsz olyan témakörről, amit jelenleg is csak kutatnak tudósok, orvosok?
Igen...kisiskolás korban alakul ki (általában) 8-9-10 évesen. Ezt köszi hogy alátámasztottad, én is így látom. Pont ez az életkor amikor ilyen téren a legsebezhetőbbek a gyerekek.
"A szüleim (kapaszkodj meg) pedig heteroszexuálisok.." mert állította valaki hogy csak meleg szülöknek lehet meleg gyereke? Sőt (na most kapaszkodj meg) meleg szülőknek természetes úton nem is lehetne gyereke. Nem mindenkire és nem ugyanúgy hatnak a környezeti hatások.
"Beteg lélekkel csakugyan nem születtem, de azt is még hátha időben tudod meg, hogy az ember szexualitása nem egyezik meg a lelkével. Az két különböző fogalom."
Pont fordítva. A lelked az ami igazán te vagy, a tested csak egy átmenet.
"Nem sértésnek szánom, csak elgondolkodtatás céljára: hogyha alapfogalmakat keversz, miből gondolod hogy helyesen vélekedsz olyan témakörről, amit jelenleg is csak kutatnak tudósok, orvosok"
Egyáltalán nem találtam semmi sértőt az írásodban (igaz az nem teljesen világos hogy mik azok az alapfogalmak amiket "keverek", de most ez talán mind1 is).
Ugyanez a kérdés lehet fordítva is...te honnan és miből gondolod hogy a te álláspontod az igazság?
Ha már tudósok, orvosok....volt egy több mint fél millió embert érintő kutatás ebben a témában, és arra jutottak hogy nincs olyan hogy "meleg gén", nem genetikai eredetűek a különböző szexuális abberációk.
Amúgy minden ember legbelül tudja hogy mi a jó és mi a rossz. Ez mindenkinek a szívében van írva. Tudjuk hogy mi helyes és mi nem. Gondolkodj el ezen.
“Ugyanez a kérdés lehet fordítva is...te honnan és miből gondolod hogy a te álláspontod az igazság?“
Talán onnan, hogy míg én meleg vagyok, talán jobban értem, hogy miként működök, mint te, aki még csak nem is láttál. De meg merem kockáztatni, hogy az ismerőseid között is kevesebb meleg van, mint az enyéim között, talán még nem is találkoztál soha melegekkel csak egy ilyen démonizált képed lehet rólunk. Olyan dolgokról beszélsz, amikről ködös elképzeléseid vannak, szemben az én valós élményeimmel és tapasztalataimmal.
“Ha már tudósok, orvosok....volt egy több mint fél millió embert érintő kutatás ebben a témában, és arra jutottak hogy nincs olyan hogy "meleg gén", nem genetikai eredetűek a különböző szexuális abberációk.“
Belinkeled a kutatást légyszi? Egyébként az, hogy nem találtak “homokos gént”, az miért is jelenti azt, hogy szerzett állapot a homoszexualitás? Levezetnéd logikailag? “Hetero gént” talán talàlt már valaki, ami a melegekből hiányzik?
“Amúgy minden ember legbelül tudja hogy mi a jó és mi a rossz. Ez mindenkinek a szívében van írva. Tudjuk hogy mi helyes és mi nem. Gondolkodj el ezen.“
Én kissé archaikusan úgy hiszem, az ember testből, lélekből és szellemből áll.
A testhez tartozik minden ami állati alapösztönök által vezérelt viselkedés és fejlődés. Ilyenek a táplálkozás és a szaporodás, a szexualitás.
A szellem az ember öntudata, gondolatai, intelligenciája. A tervezés képessége, az összefüggések felismerése, a racionalitás.
A lélek pedig az az alkotóelem, amely az érzelemvilágból az együttérzésből, szeretetből áll. És ez az alkotóelem az ami megítéli mi a helyes és mi a helytelen. A lelkiismeret furdalás, szorongás, megbánás ami jelzi a helytelen cselekedeteket, helyes működés esetén akkor jelez be, amikor másokra vagy magunkra nézve ártalmas cselekedeteket végzünk vagy arra készülünk. Például nem ölünk meg valakit, hogy felférjünk a buszra, mert az helytelen a lelkünk megfékez ebben. Ha csak szellemünk lenne, simán megtennénk (persze ha törvények sincsenek) mert logikus: ha meghal nem száll fel a buszra, ez nekünk hasznos. De másnak ártalmas, ezt megérzi akinek lelke van. Aki ezt nem érzi, az kvázi a pszichopata, ez egy lelki vonatkozású betegség, személyiségzavar. E mellé akarnád bekeverni a homoszexualitást is, de az hogy én éppenséggel másik férfival hálok, azzal kinek teszek rosszat? Kinek ártok vele? Ezt nem ártana tisztába tenni…
A homoszexualitás testi jellegű, a szexuális vágy azonos neműekre irányul. Értem én hogy a szexuális vágyat a természet a szaporodás elősegítésére “alkotta meg”, és ebből a szempontból a test egyfajta hibás működése ez, hasonlóan más veleszületett rendellenességekhez, mint pl a szemtengely ferdülés vagy a törpeség. (Megjegyzem a szexet legtöbbször a heterok sem a gyerekgyártás miatt űzik, hanem élvezetért. Ilyen szempontból viszont a homokosok sem szenvednek hiányt, meg ha akarnak, meg tudják oldani a szaporodást is, legfeljebb azt nem élvezik. Emiatt életvitelben semmilyen hátrányt nem jelent, max annyit, hogy kimaradunk a csúti féreg által kitalált támogatásokból, amiket közjószágvásárlásra fordít minket szrrá adóztatva és közben ellenünk törvénykezve) Az, hogy 8 éves korban jelentkezik, az a nemi érésből következik, a heteroszexualitás is 8 évesen jelentkezik :) de ez nem jelenti azt, hogy nem heteroszexuális már születésekor a gyerek. Például a lányoknak születéskor nincs még melle. De ez nem azt jelenti, hogy nincs már születéskor a DNSükbe kódolva hogy 14 évesen mellük nőjön. A mell az nem egy szerzett dolog, ahogy a szexualitás sem meg a testalkat sem.
Parancsolj: [link]
A többi felvetésed kb már tisztáztuk, arra már reagálni meddő viták tömkelege lenne. Nyilván én semmit sem tudok, és minden hetero rossz ember és minden meleg jó...de ez nekem már az a pont ahol belátom higy nincs értelme érvelni, vitatkozni...veszett a fejsze nyele ahogy mondanák :)
Minden jót kívánok neked :)
2-eske, nem az emberiség ilyen primitív, hanem a magyar társadalom még nem érett meg erre.
10-eske, nekem már az oviban felállt a farkam a másik srácot nézegetve. Le is húztam egy pillanat alatt a nadrágját, hogy megnézzem, mi van neki ott.
5-öske, nem példálózni és reklámozni kell, ebben igazad van. De miért ne tanulhatna egy gyerek az ikolában ilyen dolgokról, ha létezö a probléma ?
Kedves kérdezö,: Az LMBTQ egy betűszó. Az LMBTQ jelentése, hogy Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű, Queer, és nem a kérdésedben záróljelbe tett "meleg" szó.
Nem értem a kutatás módszertanilag hogyan mutatta ki a gének szerepét százalékosan a szexuális orientációban, ha csak melegek génállományát vizsgálták…
És sajnos feladtad a vitát, mert kifogytak az érveid, de még hadd cáfoljalak ebben is:
“minden hetero rossz ember és minden meleg jó...“
Ilyet nem állítottam és nem is gondolom így. Melegek között is vannak buta, mások élete iránt indokolatlanul nagy érdeklődést mutató és arról sötét módon ítélkező emberek, mint a heterok között. Ugyanígy a heterok között is vannak kiegyensúlyozott egészséges lelkületű emberek, akik elégedettek a saját életükkel így nem foglalkoznak másokéval :) neked is sok boldogságot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!