Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ha pszichológus fiúval kezd...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha pszichológus fiúval kezd járni az ember, mire számítson?

Figyelt kérdés

Ha esetleg valakivel előfordult már.

Annak tanul mesterszakon.

Fog szakmailag elemezni engem amikor ismerkedünk?

Ez szakmai ártalom?

(Már küldött ilyen mélyre-menős kérdéseket.)

2020. dec. 30. 13:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
minek megy pszichológusnak, aki a saját neméhez vonzódik? nem kéne
2020. dec. 30. 19:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze a szakmaválasztáshoz hogy kihez vonzódik? Te rászorulsz egy jó pszichológusra, komolyan.
2020. dec. 31. 14:55
 13/15 anonim válasza:
100%

Szia!

Pszichológus hallgatóként azt tudom hozzáfűzni, hogy aki komolyan veszi a szakmát (már hallgatóként is) az nem fogja analizálni a körülötte lévő embereket egyrészt azért, mert tudja hogy nincs hozzá elég kompetenciája, másrészt pedig azért mert tiszteletben tartja a másik ember lelki világát. Viszont az is megjegyezném, hogy valamilyen szinten elkerülhetetlen az elemzés, összefüggések felfedezése, ha valaki pszichológiát tanul. Más kérdés, hogy ezt megosztja-e másokkal, vagy csak úgy fogja fel, hogy az észrevett dolog megerősíti azt, amiket eddig tanult.

Szerintem nem fog téged szándékosan analizálgatni, max észrevesz dolgokat, de ha jól csinálja a szakma és a magánélet elválasztását, amiről korábban mások is írtak, akkor nem fogja ezt veled megosztani. Esetleg néha elejt egy-egy érdekes pszichológiai tényt, vagy ha pl tv-ztek rámutat arra, hogy "na nézd csak ez egy pszichológiai jelenség" és mesél róla neked egy picit (ha téged érdekel a dolog).

A mélyre menős kérdéseket én inkább úgy fognám fel, hogy tényleg minél jobban meg akar téged ismerni, és tudja, hogy mire kell ehhez rákérdeznie. De ez még egyébként sem számít analizálgatásnak, és nem hinném, hogy egy jegyzetfüzetbe irkálja a válaszaidat :D

Egyébként tőle is nyugodtan megkérdezheted, hogy mire számíts ezzel kapcsolatban, főleg ha hosszú távra terveztek. Jó dolog ezt tisztázni, és meghúzhatjátok a határaitokat, ha pl téged zavar hogy elemezgetnek, akkor mondd meg neki hogy te ezt nem szeretnéd, és neki ezt meg kell értenie (leendő kollégaként remélem meg is fogja érteni).

És végül egy kis saját élmény: pszichológus hallgatóként (és amúgy szintén meleg srácként) tudom neked azt írni, hogy lehetetlen nem észrevenni azokat a dolgokat amikről tanulok, ezért előfordult már az exeimmel, hogy akkor vagy utólag feltűnt egy-két pszichológiai jelenség, de ezt soha nem mondtam el nekik, és ez nem befolyásolta a kapcsolataimat. A mostani kapcsolatomban sem történt még konkrét elemzés, de ha fog is, azt nem fogom elmondani neki, és nem fogok "felvágni" a tudásommal, vagy megmondani neki a tutit "nagy pszichológusként". 1) ehhez nincs elég kompetenciám, 2) ő ehhez nem járult hozzá, 3) ő nem a kliensem, 4) nem akarom hogy a saját gyártott elméleteim befolyásolják a kapcsolatot.

Remélem ezzel tudtam valamennyit segíteni :D

2021. jan. 2. 23:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Akarsz beszélni róla? :D
2021. jan. 5. 01:56
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik a 13-as válasza!
2021. jan. 5. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!