Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Van itt olyan, aki meg van...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki meg van róla győződve, hogy a rossz anya-apa kép, vagy annak hiánya miatt fordult át a homoszexualitásba?

Figyelt kérdés
Tehát nem ismeri el, hogy úgy született, hanem a környezete tette azzá.

2020. júl. 30. 23:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
15%
Taps, pontozzátok le azokat a válaszokat, akik kimondják az igazságot. Már pedig nem genetikai eredetű a melegség. Nem vagyok szakértő, nincs róla papírom, de ezt józan ésszel vizsgálva be lehetne látni. Szoktak itt jönni az egypetéjű ikrekkel, nos azu igaz, ha egypetéjűeknél az egyik meleg lesz, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a mésik is az lesz, mint nem egypetéjűeknél. Ez betudható azzal, hogy hasonló hatások érik őket, egy magzaburokban nőnek. Aki kimeri így jelenteni, hogy genetikai eredetű, miért nem veszi figyelembe, hogy ha az egyik iker meleg lesz, akkor még mindig nagyobb a valószínűsége, hogy a másik hetero lesz? Ha ez genetikai eredetű lenne, akkor mindkét ikerpárnak vagy melegnek vagy heteronak kellene lennie. Én nem azt akarom ezzel mondani, hogy a melegek tehetnek róla, hogy ilyenek, de genetikával takarózni mindenre gyenge jellemre utal. Ha valaki kövér az is ráfogja, hogy genetika, holott nagyon kevésnek áll genetikai vagy hormonális ok a háttérben. Aki kimondja az igazságot, azt pedig utálni fogják, ez van..
2020. júl. 31. 14:12
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Én biszex vagyok, de szerintem családi körülmények IS.

Apám sosem tudta kimutatni az érzelmeit, sosem volt jó apa, mindig leszart minket. És nem, ez nem azt jelenti, hogy akkor mindenki meleg/bi lesz, akit elhagy vagy nem szeret az apja. De nagyon megnő rá az esély.

---

Az IQ-ról is megállapították, hogy durván 50%-ban genetika, 50%-ban pedig nevelési körülmények kérdése, hogy valaki mennyire lesz intelligens felnőtt korában.

2020. júl. 31. 16:17
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

#11 szerintem pont az szól a genetika mellett amit te ellene felhoztál. Ha egy ikerpár ugyanabban a családban nevelkedik, ugyanannyi szeretetet kap, ugyanazokkal játszik akkor mégis mi az a környezeti tényező ami az egyiküket meleggé teszi?

Gyenge jellem? Mivan? Szerinted én választottam? Én aki egy homofób családból jövök, viszonylag jó családképpel, csak heterokkal körülvéve mégis bi/leszbikus lettem. De nem is takarózom a genetikával, mert úgy amúgy semmivel sem takarózom, ez vagyok, ez lettem és legkevésbé sem szégyellem. De az hogy a homofóbok azt mondják hogy ez egy választás és hogy ezt igazolják azt állítják hogy nincs köze a genetikához már kezd idegesítő lenni.

2020. júl. 31. 17:06
 14/24 anonim ***** válasza:
6%
13. Akkor miért nem lehet elfogadni, hogy genetika is + körülmények is? Miért kell mindenkinek csak az egyik oldalt nyomnia kizárólag. Az élet nem bonyolultabb annál, hogy mindig mindent csak egyetlen dologra fogjunk?
2020. júl. 31. 17:10
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Ki mondott ilyet, hogy választás kérdése?? Emeld ki és másold be, mert nem tudom. Nem választás kérdése, hanem valamilyen hatás érte ezeket az embereket. Nem mondom, hogy semmilyen szerepe nincs a genetikának, de nem mérvadó. Egyébként genetikai összeffüggést csak férfiaknál mutattak ki, és ott is valami nagyon csekély részüknél, a többieknél nem. Elletve a férfi és a női homoszexualitásnak nincs köze egymáshoz, homofób meg nem vagyok, csak nem kellene kijelenteni, hogy genetika és kész. Összetett dolog, de a genetikának csak kis szerepe van az egészben.
2020. júl. 31. 17:11
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=4Khn_z9FPmU..

Ha a biológiai háttér elméletének hiányosságaira koncentrálunk,ez a videó elég sok megválaszolatlan kérdést meg tud magyarázni, míg a környezeti behatásokra koncentráló feltételezés, tudomásom szerint nem rendelkezik egy következetes folyamat leírásával amely meg tudja magyarázni, hogy mégis milyen folyamatok idézhetik elő egy ember homoszexualitását. Ezek a teóriák általában leragadnak a szülő-gyerek kapcsolatnál, illetve szexuális bántalmazás témájánál. Mindkettő könnyen cáfolható, mivel számtalan sok homoszexuális van, akik a lehető legátlagosabb családban nőttek fel és szexuális erőszak áldozati sem voltak soha. Véleményem szerint a biológia a sokszínűsége miatt sokkal nagyobb valószínűséggel tartogat ebben a témában válaszokat számunkra.

2020. júl. 31. 18:23
 17/24 anonim ***** válasza:
96%
Akkor ha emlegetitek hogy legfőképpen a környezet alakít akkor mondjátok már el hogy hogy lett valaki meleg a 18-19. században például?
2020. júl. 31. 19:31
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
17 Mindenre nem lehet tudni a választ. Az olyan gyereket aki abban a korban nőtt fel miért ne érhetett volna valami trauma, vagy az anyát míg magzat korában? Nem feltétlen szexuális jellengű traumák okozhatnak homoszexualitást.
2020. júl. 31. 19:43
 19/24 anonim ***** válasza:
95%

Nem vette még észre az eddig válaszolók közül senki, hogy egyikőtök se tudja normálisan megindokolni, hogy miért van igaza? Emberek, az élet nem fekete és fehér.. nem csak ez meg amaz van és ne felejtsük el, hogy az emberről beszélünk, méghozzá az emberi agyról, elméről. Nincs az az ember aki valaha is megfejti, hogy egy olyan fluid és mély dolog mint az egyén szexualitása miért és hogyan alakul ki teljesen. Szerintem is az elfogadott állás az az, hogy mind a genetika mind pedig a környezete és annak hatásai magzat, gyermek és serdülő korban is szerepet játszik egy személy szexualitásának kialakulásában. Ez baromi összetett dolog és nem gyakorin pár nethuszár fogja megmondani a tutit... Ez a terület még mindig sok kutatást igényel ami majd egyszer a jövőben révbe is ér, de addig szerintem jobb ha abban maradunk, hogy mind a két tényező igenis jelentős szerepet játszik a dologban.

Viszont lenne egy kérdésem 11-esnek. Azt a valós jelenséget te mivel magyarázod, mikor több lány gyermek születése után, mondjuk 3-4, mert van olyan, hogy egy anya "csak" lány vagy fiú utódot tud nemzeni az apával, ez pl genetika, bepottyan valahogy egy fiú gyermek is, akinek így sokkal sokkal nagyobb esélye van arra, hogy meleg-két fog coming out-olni később.

Nem provokálásból kérdem ezt, szimplán érdekel a látásmódod erről a jelenségről.

Én is meleg vagyok és van két bátjám.

2020. aug. 1. 03:03
 20/24 anonim ***** válasza:
95%

"Viszont lenne egy kérdésem 11-esnek. Azt a valós jelenséget te mivel magyarázod, mikor több lány gyermek születése után, mondjuk 3-4, mert van olyan, hogy egy anya "csak" lány vagy fiú utódot tud nemzeni az apával, ez pl genetika, bepottyan valahogy egy fiú gyermek is, akinek így sokkal sokkal nagyobb esélye van arra, hogy meleg-két fog coming out-olni később."

Megmondom őszintén, hogy sohasem hallottam ilyet. Olyat hallottam, hogy a nő nehezebben tud kihordani fiúgyereket, így a halálozásnak nagy az esélye, de genetikai alapon szerintem ilyen nem létezik, hogy valaki csak lányt tudjon szülni vagy kevés az esélye, hogy fiú legyen. A spermiumon múlik az utód neme, nem a nőtől. Ha Y kromoszómájú egyesül a petesejttel, akkor fiú lesz, X, akkor lány az utód, de gondolom ezt tudja mindenki.:) Úgy tudom ugyanolyan arányban termelődnek "fiú" és "lány" spermiumok. Ha amit írtál létező jelenség, akkor ez is a genetika ellen szól, mivel lány utódok születése kellett ahhoz, hogy a fiú utód homoszexuális legyen vagy legyen rá hajlama. Lehet a nő szervezete lányok kihordására alkalmazkodott, így a fiú utód is kap valami hasonló hormont, bár ez tényleg csak találgatás, sohasem hallottam ilyenről. Pont a fordítottjáról hallottam, ha egy nő sok fiú utódot szült, nagyobb az esély rá, hogy a később született fiúgyerek meleg lesz.

2020. aug. 1. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!