Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másoknak is szokták a popsiban mérni a lázukat? Nekem a barátom minden nap megmérni a lazam h nem vagyok e beteg és mindig a popsimban.26f
1. A rectális testhőmérséklet-mérés a(z egyik) legpontosabb, ami visszatükrözi szervezet maghőmérsékletét, így pl. láz megállapításához a legjobb!
2. Ebből következően mivel pont arra vagy kiváncsi, hogy a mert hőmérséklet a normál értéknek megfelel-e vagy sem, nem kell levonni sem hozzáadni semmit.
További testhomerseklet mérésére alkalmas módok: szájüreg, hónalj, vizelet (utóbbi nem jellemző, mert gyorsnak kell lenni többek között). De a végbélen keresztüli ad legpontosabb értéket. És a biológia óra után:
Én hónaljnál szoktam mérni, barátom méri análisan (és amúgy nélkülem, egyedül).
Érdekes amit az egyes ír. Tudom, én az özönvíz előtt végeztem az egészségügyi suliban (1982-ben), de mi még úgy tanultuk, hogy a végbélben mért hőmérsékletből 0.5 fokot le kell vonni, sőt a szájban mért hőmérséklet is magasabb 0.3 fokkal.
Igaz, én még a higanyos hőmérőkkel mértem, csak valamivel később jöttek be a digitális hőmérők, de nem hinném, hogy ennyit haladhatott az orvos tudomány, hogy az összes (hónalj, száj, végbél) mérése azonos értékű lenne. Ám, ha tévednék, én kérek elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!