Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kémiának köze lehet ahoz, hogy nem tudok szerelmes lenni senkibe?
Rengeteg érzelmeim vannak, szeretnék szeretni, de van, hogy találkozok valakivel hiába a világ leg cukibb és legimádnivalóbb embere, az illata egyszerűen nem oké... vagyis nem büdös, eggyáltalán, de olyan mintha minden porcikám azt mondaná, hogy nem ezt az embert keresem, nem tudok csak ugy beszélgetéssel meg stb beleszeretni bárkibe, hanem valahogy érzed (szó szerint egy érzékszerveddel) és most nem akarom kiemelni az orrot csak hátha ti is éreztetek, ilyet, hogy azaz összhatás, ami tudat alatt az agyunkban történik nem villan akkor törheted magad, nem szimpi a másik hiába tudod, hogy kedves, aranyos, helyes, tudjátok az a meglátod esetleg valamilyen kontaktba kerülsz vele bármi és érzed, hogy többet szeretnél tudni róla, hogy vonzodsz hozzá, stb stb....
Már olyan sokszor volt, hogy valakire azt hittem, hogy helyesnek gondolom, de amikor lett tali meg találkozás, akkor ez igy eltünt. Amikor távolról látod addig minden okés vagy képről, de élőben meg mintha nem is éreztél volna vonzodást a másik iránt. Valahogy szükségem van mindenre, egy egész alakos embert látni és nem egy képből, chaten iszonyat nem birok ismerkedni rendesen... nem jön át.
Nem, a kémia egy egzakt természettudomány, ami az anyagok tulajdonságait, és egymással alkotott reakcióit vizsgálja. Amit divat "kémiának" nevezni, annak köze sincs a kémiához. Az nettó pszichológia.
A feromonok meg az embereknél jó ideje nem játszanak, már csak azért sem, mert egy higiéniára valamit is adó ember nem fog feromonfelhőben úszni.
Nálad nem biokémiai okokat kell keresni, hanem azt, hogy az összhatás nem ugyanaz, mint amikor csak ezt-azt látsz valakiből.
Meg ami még a gond, hogy te azonnal akarsz szerelmes lenni, közben meg ez egy elég összetett folyamat, amit nem szabad erőltetni. Kell az a bizonyos szikra, hogy a szerelem beinduljon, ehhez viszont a másik megismerése kell, és nem csak annyi, hogy meglátod, és megszagolod a parfümét.
Ense tudok de en mar nem is akarok
Kiirtottam magambol az erzelmeket 10 eve kb
Mondjuk van olyan hogy aromantikus vagy demiromantikus esetleg grey romantikus.
Vannak emberek akik nagyon ritkán élnek meg szerelmet, vagy egyáltalán nem. Ez is pont olyan identitás mint melegnek vagy biszexnek vagy aszexuálisnak lenni.
Nem biztos, hogy veled ez van, de ha gondolod kérdezz bátran, vagydobj rám egy pm-et. (Nem, nem összeszedni akarlak, az tárgytalan😉)
Ha külsőre oké és belsőre is, az még nem jelent semmit.
Kell, hogy legyen kémia is, különben csak barátként tekintesz rá.
Én javaslom próbálj olyannak ismerkedni, aki nem az a helyes típus kép alapján, viszont mint beszélgetőpartner jó.
Voltam már én is így, képen nem volt szimpatikus, viszont megadtam az esélyt a beszélgetésre mert nagyon szimpi volt az alapján, megvolt a közös hang. Majd jött a személyes tali, és élőben sokkal helyesebb is volt.
Aztán lett folytatás is.
1#-es válaszolo, köszönöm a választ, tudom én is, hogy az nem az a kémia, de szerintem kilehetett venni mire értem 😂
Illetve, majd igyekszem többet beszélgetni, csak gyakran fordult elő, hogy egy kis beszélgetés után már tudtam, hogy ez nem fog menni, de senkit nem akarok megbántani és inkább végig viszem a talit, de zavar is, hogy nem mondom el, hogy nem érzem olyan kellemesen magam
3#-as válaszoló
14 évesen olyan volt ami nem teljesedhetett be, 19 évesen meg bolond voltam, elrontottam, tul reagáltam, 21-22 évesen olyanba voltam szerelmes aki másba volt szerelmes, de ugyan ugy dumált velem, éreztetve azt, hogy lehet esélyem... na az elég nyomiság volt
Azota nem voltam szerelmes, ezek közül, egyikből sem lett kapcsolat, sem csok, sem ölelés, sem puszi, és mig azt irom, hogy chaten, meg kép alapján nem birok, hát ez pont a kivételes eset volt és "szerelmes lettem"... jha én sem értem
Viszont akikkel találkoztam semmit nem éreztem, hamar rám tör az ölelés, bújás igénye taliknál, de annyira törékenyen működöm, hogy ez pillanatokon belül frusztrált leszek, kényelmetlenül érzem magam, feszéjezve, vészhelyzetbe, valamikor megijedek magától attol, hogy össze jövök valakivel, miközben igénylem
Sem chaten és talin nem éreztem azt hogy elvagyok, jól érzem magam, sokszor az is bennem van, hogy a tudat, hogy mi kimondottan azért talizunk, mert egy kapcsolat kiépités az zavar és nem jó
Nagyon fontos hogy biztonságban érezzem magam, ehez arra van szükségem, hogy ne erőltessek senkivel semmit, ezért álmodozom arrol, hogy valami random emberrel találkoznék, akivel haverok leszünk és az lassan átalakul, a lényeg az lenne, hogy ne számitsak rá, mert ha tudom, hogy miért történik ami az gátol a természetes viselkedésemben
4#-es válaszoló
Igen, gondoltam arra, hogy talán azért nem működik, mert akikkel eddig találkoztam, alig van olyan téma, hogy érdekes legyen a másik és itt azt értem, hogy nem érezten azt, hogy ha valamiről beszél vagy ahogy beszél vagy amiről én beszélek vagy ahogy beszélek, az kettőnknél előbbre vinne, olyan mintha egy munkahelyen egy új munkatárssat ismernél meg, próbáltok beszélgetni, de csak, hogy ismerjétek egymást és hiányzik nekem, hogy ugy beszélgessek valakivel, hogy azt érezzem kompatibilis vagyok vele, például én gyakran meg tudok nevettetni mást, de engem nem igen tudtak... és ez olyan rosz érzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!