Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mi a pride célja? Mit szeretné...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a pride célja? Mit szeretnének elérni ezzel a melegek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok homofób, de sokszor csak figyelemfelkeltésnek tűnik.

(Aki nem képes kúltúrált módon válaszolni le lesz pontozva. Értelmesen próbáljunk meg beszélni.)

2020. júl. 2. 19:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
90%

A célja az lenne, hogy megmutassák a jelenlévők, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint a heteroszexuálisak, semmivel sem másabbak. A jelenlévők száma pedig azért lenne mérvadó, hogy látható legyen, hogy nem egy kis csoportról van szó, akiket el kell nyomni, és nem kell velük foglalkozni. Hanem jóval nagyobb annál.

Melegként mondom, hogy részemről kettős megítélése van részemről, ámbár tényleg nem voltam még egyen se, de sokat mondtak róla. Eléggé ki van sarkítva a felvonulás, s a média tesz is rá egy lapáttal. Ugyanis mindig azokat fogják mutatni, akik pont elütnek a többségtől, akikre felfigyelnek az emberek. Jó példa erre az "Emma vagyok" videó. Az átlag ember megnéz egy ilyen videót, képet, és rögtön általánosít, hogy minden meleg nőies, drogfüggő, alkoholista, és vonaglik, mint akit a cifrafosás kerülget.

De jó példa, amit a felettem is író: vannak elbeszélgetések, előszó, interjúk, de érdekes módon a médiában csak a táncos felvonulást mutatják többségében, és azon résztvevő nem épp bizalomgerjesztően viselkedő és/vagy kinéző embereket. És innen indul az általánosítás, előítélet.

2020. júl. 3. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!