Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves korban dől el az ember szexuális identitása?
Még beszélni nem tudtam nagyon
És babát kértem karácsonyra.
Attól függetlenül fiús, férfias voltam,vagyok.
4 vagyok
27 évesen vállaltam, fogadtam el hogy a fiúk férfiak izgatnak. Születésemtől ott volt.
A szexuális identitás az amit az illető gondol magáról. Ezt egy csomó dolog befolyásolja és nem "dől el", hanem változhat az illető élete során az ők érő külső és belő ingerek hatására.
Amiről ti beszéltek az a szexuális orientáció. Ezt szintén egy csomó dolog befolyásolja a genetikától kezdve a hormonális viszonyokon és hatásokon keresztül a kulturális és társadalmi hatásokig.
Csak egy példa. Egy magát elfogadni nem tudó férfi identitása hetero, hisz ha megkérdezik akkor ezt fogja magáról mondani, ezt gondolja magáról. De az orientációja homoszexuális vagy biszexuális. De önmagával harmóniában lévő heteró férfi identitása és orientációja is heteró ahogy egy önmagával harmóniában élő meleg férfi identitása és orientációja is homoszexuális.
Ezért van az pl, hogy egy férfi 40 évesen "jön rá", hogy homoszexuális vagy biszexuális. Az orientációja mindig is az volt. Titkon, legbelül elnyomta de attól az még ott volt. Az identitása viszont addig a pontig heteró volt majd megváltozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!