Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számotokra nem furcsa vagy degradáló a "passzív" kifejezés?
A passzív szó jelentése "tétlen", azaz nem-cselekvő. A passzivitás negatív dolog szinte minden szociális cselekvésben, de a szexualitásban is.
Heteroszexuális kapcsolatban is van "befogadó" fél, de ha egy nőre mondjuk, hogy a szexben passzív, akkor az azt jelenti, hogy nem jó az ágyban.
És mégis, melegek esetében (legalábbis itt az oldalon mindenképpen) bevett szokás a befogadó félt passzívnak hívni, holott jó esetben nem kevésbé aktív résztvevője a dolognak.
Nekem elég rosszul esne, ha azt mondanák, hogy passzív vagyok a szexben..
Ez másnak is eszébe jutott már?
Akármilyen szó lehet sértő, bármibe bármit bele lehet magyarázni, vagy érezheted azt, hogy neked sértő, de a legjobb elfogadni azt, hogy ennek a dolognak ez az általánosan elfogadott megnevezése. Na meg másfelől biztosan te is használsz olyan szót/kifejezést, ami valaki számára sértő vagy idegesítő lehet, és nem is tudsz róla.
„A passzivitás negatív dolog szinte minden szociális cselekvésben, de a szexualitásban is.”
Ezzel én pl. egyáltalán nem értek egyet. Legalábbis az ilyen nyugati, individualista értelemben rossz dolog, hogy gyerünk!! légy tevékeny!! JUST DO IT!! De ennek nem kell bedőlni, az élet nem lóverseny.
Ez ennél jóval sokrétűbb nemcsak a két fogalom, de a két szó is maga, és szerencsésebb olyan szempontból megközelíteni, hogy a passzivitás és az aktivitás kiegészítik egymást, és nem létezhet egyik a másik nélkül, mindkettőt KELL csinálni felváltva (és most nem arra gondolok, hogy ki dug meg kit), és nem is lehet egy-egy embert felcímkézni KIZÁRÓLAG aktívnak vagy passzívnak; és ami még fontosabb, hogy egyáltalán nem olyan felosztásban vannak, hogy az egyik jó, a másik rossz.
Ha a te gondolatmenetedet követem, akkor az aktív szó azt jelenti eredetileg, hogy ‘cselekvő’, ‘tevékeny’, de lehet, hogy ez sem mindig jó, mert ha egy szituációban az a helyes döntés, hogy inkább várjunk, figyeljünk, és ne csináljunk épp semmit, akkor az aktív cselekvés pont, hogy nagyon rossz, és a passzív a jó.
Nagyon specifikusan nézve meg, a szexben, aki dug, az is viselkedhet passzívan, és akit dugnak, ő is simán lehet aktívabb, mint a másik.
A szavak sok dolgot jelenthetnek egyszerre, és ha valaki meg akar sértődni valamin, akkor úgy is találni fog egy szót, ami szerinte sértő :D
Jó, 11-es, ennyire nem gondoltam túl a dolgot, egyszerűen csak annyira gondoltam, hogy pl
-egy beszélgetésben aki passzív, az nem azt jelenti, hogy megfigyelő, hanem pl akármit kérdezel tőle, 1-2 szavas válaszokat ad, nem kérdez vissza, nem válaszol, csak "aha", és gyakorlatilag nem lehet vele beszélgetni. De a puszta csöndben maradás nem feltétlen jelent passzivitást. Létezik pl az "aktív hallgatás" kifejezés is, és abban sem szól egy szót sem a hallgató, de figyel, ami a passzív "beszélgetőtársról" nem mondható el.
-szexben a passzivitás pedig a gumibaba módjára való viselkedést jelenti kb, lefekteted, le van fektetve, dugod, dugva van, gyakorlatilag megtörténik vele a dolog, nem pedig részt vesz benne.
.
Amúgy a házimunkák végzését kár, hogy női feladatnak tekintik. Én úgy látom a nőkön, hogy kimondottan férfiasnak találják azokat a férfiakat, akik tudnak főzni, takarítani, mosni (nah, mintha a mosás akkora kunszt lenne, berakod a gépbe és kész:D)
14
Magyarban nem használatos, legalábbis én sohasem hallottam. Angolban van top és bottom. Európában az aktív passzív az elterjedt, spanyolul is activo passivo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!