Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van közületek keresztény, biblikus Krisztusba vetett hitű honoszexualitással, vagy azon felülkerekedő köztetek?
Ha Isten szereti a gyilkosokat, téged miért ne szeretne csak azért, mert olyan vagy, amilyennek teremtett? Egyházi suliba jártam, ugyan nem vagyok keresztény, de valamelyest jártas vagyok a teológiában. Próbálj a vallásnak nem a dogmatikus elemeiből meríteni, hanem inkább az üzeneteket fogd meg, a tanulságokat vond le. Nem fekete-fehér a dolog, és az, hogy a Bibliából félmondatokkal idézgetve próbálnak emberek elítélni olyanokat, akiket Isten szava szerint szeretniük kéne, hát annál nincs nagyobb álszentség.
Próbáld meg elfogadni hogy ilyen vagy. Tehetsz erről? Nem. Nem te alakítottad magad így, Isten teremtett ilyennek. És ő, mint minden gyermekét, téged is szeret, úgy ahogy vagy. Akkor is ha meleg vagy, akkor is ha heteró. Egy a kereszténység által eredetileg fenntartott Istenképnek megfelelő mindenható gondolod, hogy adna neked olyan vágyat, amit egész eletedben el kéne nyomnod, csak hogy megfelelj neki? En nem hiszem...
Nezd, nehany dologban egyet kell ertened velem.
- Semmi sem veletlen.
- A rossz szuksegszeruen jo.
- ... es rossz nelkul nincsen jo sem.
- Isten nincs 4 falba, vagy konylapok koze zarva.
- Benned van, bennem, es mindenkiben.
- Az egyhazat emberek teremtettek,emberekert.
- Istent nem lehet teremteni, a resze vagy, es o a te reszed. Egymassal kolcsonhatasban alkottok egy egeszt.
- Amitol te tartasz, az a tarsadalmi elvaras - hianya, nem bun.
- Isten egy belso erkolcs, egy ertekrend, a sajat kicsi valodnak megtestesulese a lelkedben. Nem emberek hozzak letre, hanem te, magad. Nincsen restanciad. A tarsadalom, amiben elsz, most, vagy akar 500 evvel ezelott, szabalyozhatja, hogy mitol felhetsz, vagy mit vallalsz, mert a tulelesedhez ez fontos. A benned levo Isten az egyensuly a tarsadalom es az onertekelesed kozott.
- Szoval, szerintem, nem fog haragudni rad ;)
39 éves vagyok
Eddig 3katolokus Pappal voltam
Ők nem csináltak ekkora ügyet belőle, a vallás is egy vállalkozásamiből nagyon szépen megélnek azért találták ki hogy kordában tudják tartani a népet. És míg kereslet van rá működni fog.
Isten létezik, igen pogány nem vagyok de ha az igazságot keresed, gnosztikus bibliát keresd! Az az eredeti,
Homoszexualitás egyáltalán nem bűn, de az egyház adó-adományozás igen.
Próbáld meg szakember segítségét kérni! Ő is azt fogja mondani, hogy próbáld meg elfogadni magad, olyannak amilyen vagy, mert erről nem tehetsz.
A melegség nem bűn, a homofóbia az.
Ha beszélgetni szeretnél, írj nyugodtan!
U.I.: neked nem muszáj a szüleid hitét követni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!