Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A szexuális és a romantikus...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szexuális és a romantikus vonzalom lehetnek-e teljesen külön?

Figyelt kérdés

Pl. nagyon mélyes, romantikusan szerelmes vagyok X-be, de nem tudnék vele szexuálisan együtt lenni mert nem vonz úgy, viszot fizikailag is vonzónak tartom, szóval nem arról szól hogy ne tetszene.

Mindemellett nagyon vonzana egy szexuális kapcsolat Y-nal, akivel bármit eltudok képzelni, unik vagyunk, viszont nincs szerelem, nincsenek közös programok stb.

2020. máj. 10. 16:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%
#20 Ez pontosan a Madonna-qurva komplexus.
2020. máj. 10. 19:28
 22/32 anonim ***** válasza:
66%
Én azok táborát erősítem, akik szerint ha lelki vonzalom van, ott testi vonzalomnak is lennie kell. Ha szeretek valakit, akkor szexuális módon is örömet akarok neki okozni. Sőt, a szexben az a lényeg, hogy örömet akarsz okozni a másiknak, tehát lelkileg is vonzódsz hozzá. Legalább is nálam így működik. Egyébként meleg vagyok, de volt egy lány, akihez így is úgy is vonzódtam, a személyisége megtetszett meg a testi szépsége is, de csak ennél az egy lánynál. Szóval nálam nincsen ilyen, hogy akihez érzelmileg vonzódsz, ahhoz testileg nem, de minden ember máshogy működik. Az érzelmi vonzódás nem feltétlenül egyenlő a szerelemmel, de mondjuk olyannal nem tudnék szexelni, aki jól néz ki, szexuálisan vonz, de a kisugárzása nem jó, nem vonzó, érzelmileg semennyire nem tudnék hozzá kötődni.
2020. máj. 10. 19:59
 23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm közben a privát üziket is. Volt aki megerősítette, hogy ez szerelem. :)
2020. máj. 10. 20:48
 24/32 anonim ***** válasza:
83%

Az aszexuálitás azt jelenti, hogy kevésbé, vagy egyáltalán nem kívánod a szexet. Tehát mással sem akarnád, ezért kizárt, hogy az lennél.

Egyébként attól, hogy szerelmes vagy valakibe, még megtetszhet más is, mivel vakságot nem fogadsz. Az már más kérdés, hogyha szerelmes vagy, akkor tiszteled a másikat annyira, hogy nem csalod meg.

2020. máj. 10. 21:10
 25/32 A kérdező kommentje:

Szó nem volt megcsalásról. Úgy értettem, hogy a szerelem amit iránta érzek megvédi őt a szexuális kíváncsiságomtól.

Ha megszeretnék egy másik fiút, utána elmúlna iránta is a szexuális vonzalmam.

2020. máj. 10. 21:20
 26/32 anonim ***** válasza:
76%

Azért jó lenne tudni, hogy az X és az Y milyen nemű embereket takar.

Mindkét személy fiú, vagy az X esetleg lány lenne?

A szex nagyon fontos.

Voltam már én is szerelmes, meleg vagyok.

A sráccal sokáig ismerkedtünk, és 3 hónap után feküdtem le vele. Minden szép és jó volt, külső, belső, kisugárzás, stb.

Aztán ahogy megtörtént a szex, ez mind elillant. Nem azért mert már megvolt, és már unalmas, hanem a szex kész szenvedés volt vele, konkrétan el sem tudtam élvezni, annyira béna volt.

Utána már az érdeklődés is megcsappant felé.

Szóval a szerelemnél a szex az nagyon fontos. Ha nem akarsz vele szexelni, az meg max csak barátság.

2020. máj. 10. 21:43
 27/32 A kérdező kommentje:

Mindketten fiúk.

Nem értek egyet, nem olyan fontos a szexualitás mint ahogy Te hiszed.

2020. máj. 10. 21:56
 28/32 anonim ***** válasza:
69%
Én elkpzelni nem tudon hogyha valaki szerelmes valakibe akkor az testileg ne kívánná a szerelmét. Nem fantáziál bizonyos dolgokat róla, nem képzeli el meztelenül. Amiről te beszélsz az egy nagyon erős szeretet, ami nem összetévesztendő a szerelemmel. Írtad az egyik válaszodban, hogy nem tudjuk mi az a szerelem. De ha te tudod akkor miért írtad ki a kérdést? Többen is hasonló véleményen vagyunk, akkor mi nem tudjuk mi az a szerelem, miközben te másokat kérdezel arról, hogy mit érzel? Közben meg a többség válaszát nem fogadod el, mert nem azt akartad hallani. Ha lettél volna már korábban szerelmes akkor nem lett volna szükséged arra, hogy ezt a kérdést kiírd.
2020. máj. 11. 08:22
 29/32 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

Úgy látom rajtad kívül mindenki ostoba.

Fordulj szexuálterapeutához, vagy pszichológushoz, ők hiteles választ tudnak adni a kérdésedre.

2020. máj. 11. 12:06
 30/32 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező te nem vagy könnyű eset. Vagy pedig csak kötekedni akarsz. Leírtam, hogy nálam ez úgy működik, hogy romantikus vonzalom mellé testi vágy is társul. Erre lepontozol. De mondtam, hogy ez másnál működhet máshogy, mert nincs két egyforma ember. Felesleges volt feltenni a kérdést. Azt írtad fent, hogy egyikhez csak értelmileg vonzódsz, a másikhoz csak testileg. Ha aszexuális vagy, akkor hogy-hogy tudsz máshoz vonzódni testileg? Először azt állítod, hogy szexuálisan nem vonz, utána meg azt mondod, hogy "tetszik a feneke", de nem akarod szexszel bemocskolni.. Amúgy meg ha aszexuálisok véleményére vagy kíváncsi, az elején ki kellett volna írni, bár náluk a B opció nem játszik,m ert testileg nem vonzódnak senkihez. Ergo felesleges a kérdés és értelmetlen.
2020. máj. 11. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!