Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti szemet tudnátok hunyni 22 év korkülönbségfölött?
Nekem kb. 12 évvel idősebb fiúm volt pár évvel ezelőtt. Nagyjából fél évig minden olyan volt, mint a nagy könyvben, tényleg úgy éreztem magam vele, mintha megtaláltam volna a tökéletes másik felem.
Aztán elkezdett kiütközni közöttünk az, hogy ő testileg 12, szellemileg (értsd: élettapasztalat) közel 16 évvel érettebb volt, mint én. Teljesen más volt a világnézetünk, a szerelmünket leszámítva szinte mindenről eltérően gondolkodtunk, mindennapi életvitel-szintű kérdésekben nem tudtunk úgy megegyezni, hogy az mindkettőnk számára kielégítő megoldás legyen. Hiába szerettük egymást, egyszerűen ég és föld voltunk egymáshoz képest, emiatt az egymás iránti lelkesedésünk egyre jobban apadni kezdett.
TL/DR; én nem hiszek benne, hogy 22 év korkülönbség mellett tartós lesz a kapcsolatotok, és nem lesz köztetek feszültség a jelentős eltérések miatt (élettapsztalat, gondolkodásmód, generációs különbségek), ami hosszú távon egészen biztosan kihatással lesz a kapcsolatotok minőségére, jövőjére.
A saját életét mindenkinek magának kell tudni. Ezt belülről kell eldönteni, hogy 22 év sok, vagy nem. De, mivel azt kérdezted, hogy mi szemet tudnánk-e hunyni felett, íme az én verzióm:
Nekem az lenne. Más generáció, más világlátás. Az én esetemben ez azt jelentené, hogy a párom 47 éves. (Most a másik lehetőséget hanyagolom, jó? :D) Másik világban nőtt fel, máshogy látja a világot, más tapasztalatai vannak, más kihívásokkal kell szembenéznie, másféle életkori sajátosságokkal. Ha belegondolok, hogy mondjuk 16 évesen mennyire máshogy máshogy láttam a világot, mint 25 évesen, akkor arra jutok, hogy 35 évesen még máshogyabban fogom, 47 évesen meg... Én ezért nem vágnék bele. Illetve, amikor én még élném az életem, ő már idős lenne hozzá. Az pedig ne tévesszen meg, hogy figyelmes és türelmes. Lehet, hogy ilyen az alaptermészete, de lehet, hogy csak van elég tapasztalata, hogy miként kell magát mutatnia, hogy megkapja, akit szeretne. Elvégre, van 22 év előnye a témában.
25/F
NE ÁLLJ A BOLDOGSÁG ÚTJÁBA!
Ha nem próbálod meg nem tudod. Azzal nem vesztesz semmit ha belecsapsz hisz nem mindig jön egy olyan pasi... Szóval itt max az idősebb félnek nagy a para, hisz ő még öregebb lesz mikor mondjuk véget fog érni a dolog ha véget fog. CSAPJ BELE! Én ezt mondom.
F27
Ha egyezik az érdeklődési körötök, a szabadidőtöket együtt mindketten jól érezve magatokat tudjátok együtt eltőlteni akkor van eséj hogy jó lesz.
Értem itt ha te haverozni-bulizni vágysz hétvégén, ő meg inkább Othon lenne stb.
Én ezektől tenném függővé.
52 éves voltam, amikor összejöttem egy 20 éves sráccal,nagy szerelem volt, és szép, közös párkapcsolat.
Négy év után mégis egy nálam idősebb miatt szakított, aki csak kinézetben tetszett neki jobban. Persze,ahogy ez várható volt, hamar elmúlt a lobogás, és rájött,ki mellett volt jó élete és kapott meg mindent.
De késő bánat.....számomra a hűtlenség a legnagyobb bűn, mert a hűség döntés kérdése.
Kérte többször is, de szó sem lehetett az újrakezdésről.Pedig lelkileg rengeteg szenvedést okozott,sokára álltam talpra.
Egyébként annyira jól elvoltunk még párban,hogy egyáltalán nem érződött a sok év.....sem lelkileg, sem testileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!