Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Munkahelyi pszichológiai...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munkahelyi pszichológiai teszten törvényes-e a nemi identitás felől kérdezni? Úgy, hogy a válasz elől nem lehet kitérni. Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nem azért kérdezem mert "másképp gondolkodó" lennél, de a mai feszült társadalmi és politikai életben könnyen visszaélhetnek ezekkel az adatokkal az ellenérdekelt felek. Mint ahogy a nagy Költő mondja: "És nem sejthetem, mikor lesz elég ok előkotorni azt a kartotékot,mely jogom sérti meg."

#teszt #Munkahelyi pszichológiai tesz
2020. márc. 6. 08:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem legális
2020. márc. 6. 08:20
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ezt minden HR szakember tudja, hogy a GDPR kiterjed minden személyes adat védelmére, ilyen “adat” lehet valakinek a nemi identitása is.
2020. márc. 6. 08:24
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan kérdésre, ami nyilvánvalóan helytelen, mint ez, valami ökörséget szoktam válaszolni.
2020. márc. 6. 08:51
 4/17 A kérdező kommentje:
4-es! Bocsánat. Azt nem írtam, hogy nem közvetlenül a szóbeli elbeszélgetéskor kérdezik ezt (ennyi eszük nekik is van), hanem egy több mint 540 kérdéses számítógépen kitöltendő tesztben, ahol nem lehet kitérni a válasz elől.
2020. márc. 6. 09:07
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha erre a kérdésre nem válaszólsz őszintén? Azért nem rúghatnak ki!
2020. márc. 6. 09:51
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem az MMPI-teszt? Abban is vannak ilyen jellegű kérdések. Velem is kitöltették ezt a tesztet anno (nem állásinterjú során), ahol konkrétan több kérdés kapcsán is egyértelműen bevallottam, hogy meleg vagyok. Ennek ellenére azt hitték, hogy kamuzok és nem hittek nekem. Pedig az igazat mondtam. :) Egyébként a munkáltatók többsége nem azért "kíváncsi" a munkavállalók szexuális orientációjára, hogy visszaélhessen az adatokkal (zsarolhassa a dolgozóit), hanem hogy elkerülhesse a munkahelyi diszkriminációs pereket. Vagyis ha a meleg munkavállalót hátrányos megkülönböztetés éri a munkahelyen a szexuális orientációja miatt (pl. zaklatják a kollégái), akkor a munkáltatónak ne kelljen a bíróságra rohangálnia, ahol esetleg megütheti a bokáját. Egyébként a PR-osok tudják, hogy ez érzékeny és védendő adat, elvileg tilos (lenne) rákérdezni bármilyen formában. Aztán vagy betartják, vagy nem. Egyébként, ha az MMPI tesztről van szó (ami egy pszichológiai teszt), az MMPI azt is vizsgálja pszichológiai szempontból, hogy mennyire válik "zsarolhatóvá" az egyén a melegsége által, vagyis milyen szinten fogadta el önmagát. Pl. a munkahelyi "ugratásokat, szivatásokat, viccelődéseket" -akár a melegségével kapcsolatban- hogyan kezeli. Könnyedén, legyintve túllép rajtuk, esetleg együtt poénkodik a kollégákkal a dolgon, vagy megsértődik, megbántódik, bírósághoz fordul jogorvoslatért.

(Apró megjegyzés: A nemi identitás és a szexuális orientáció nem ugyanazt jelenti. Nemi identitás: Milyen neműnek érzi magát az illető /Ffi, nő, egyéb.../ Szexuális orientáció: Kihez vonzódik? Ez alapján lehet: hetero, meleg, biszexuális stb.)

2020. márc. 6. 09:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérdezheti meg. Különleges személyes adat amit csak és kizárólag akkor kezelhet, ha az a tevékenységéhez elengedhetetlen és a jogtulajdonos ehhez hozzájárul. Hacsak nem szexmunkás vagy semmi köze hozzá.
2020. márc. 6. 10:32
 8/17 A kérdező kommentje:
7-es! Igen, megnéztem a MMPI teszt reklámhonlapján a mintakérdéseket, és ez volt az. Sejtettem, hogy ezt az ocsmányságot is az USA-ban találták ki, és az én cégem is ezt szívta le. Felháborítónak tartom az összes alkalmazott ily módon történő teljes átvilágítását. Egyébként meg köszönöm szépen a pontosítást!
2020. márc. 6. 10:53
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
És azt tudod, hogy miért ilyen végtelen hosszú a teszt? Miért áll 560 kérdésből? Sokszor ugyanazt a kérdést ötször-tízszer felteszik, csak másképpen megfogalmazva. Azért olyan hosszú, mert pont arra játszik rá, hogy a kitöltése órákat vesz igénybe és az ember figyelme lankad a válaszadás közben. Kevesen képesek 3-4 órán át végig kitartóan, 100%-osan koncentrálni, így ha a teszt elején esetleg "mellébeszéltek" (kamuztak) volna bizonyos kérdéseknél a válaszadók, akkor a vége felé a koncentráltság hiánya miatt "elszólják magukat", vagyis őszintén válaszoljanak a kérdésekre. A kiértékelést "sablonokkal" végzik, ezért ha a teszt elején bizonyos kérdéstípusokra más válaszokat ad az ember, amikor még szellemileg teljesen friss, mint a teszt vége felé, mikor már elfárad, akkor abból is sokféle következtetést le lehet vonni (azon túl, hogy az illető hazudik).
2020. márc. 6. 12:09
 10/17 A kérdező kommentje:
10-es! Igen, ezt mondták az elején, és én túl őszintén is töltöttem ki. Pedig lehetett volna nagyokat kamuzni, mert egyáltalán nem nehéz kiválasztani a helyes választ (a többség így is tette), én is végig tudtam melyik lett volna a helyesebb válasz. Csak azt nem közölték előre, hogy nem csak a "megfelelt" és "nem megfelelt" lesz az minősítés, hanem kategóriába sorolják az eredmény alapján az embert. Na ez benne az aljasság.
2020. márc. 6. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!