Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Szerintetek van olyan meleg,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van olyan meleg, aki tud azonosulni a hagyományos férfi szereppel?

Figyelt kérdés

Tehát szexuálisan és az a hétköznapi életben is úgy él, úgy viselkedik, érez, gondolkodik, stb., ahogy egy férfinak "kell" (a hagyományos, de nem az elavult-100 éves felfogás szerint, hanem ami illeszkedik a mai korba), és ez a személyiségének a szerves része, vagyis nem érzi kényszernek, mindemellett meleg, vagyis a férfiakhoz vonzódik és férfival akar együtt lenni. Ez a kettő összeférhet egymással?

Lehet-e így működő kapcsolatot kialakítani, hogy mindkét fél önmaga tud lenni, erőfeszítés nélkül, hogy az egyik fél a férfiasabb, a másik kevésbé (de most itt ne arra gondoljatok, hogy lány ruhákban jár, hosszú haja van és és kötelezően lányosan viselkedik).

Manapság vita tárgya szokott lenni a női és férfi szerepek az életben, ezért jutott eszembe. Én mondjuk pont hogy nem érzem ezt a férfias szerepet a magaménak, inkább az ellenkezőjét. Bár férfi vagyok, nem akarok nő lenni, de annyira mégsem érzem magam férfinak, mint talán mások.

Jöhetne a kérdés, hogy mégis mit jelent ez a hagyományos férfi szerep, de sok lenne ezt most részletezni, biztos értitek nagyjából.

2019. nov. 17. 10:58
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat! :)

De aahj, pedig ki akartam azt is írni, hogy a hagyományos férfiasság alatt nem azt értem, hogy csak a nő mos-főz-takarít, a férfi pedig soha. Többen ezt hoztátok példának, de én sem így gondolom. A "nem az elavult-100 éves felfogás szerint, hanem ami illeszkedik a mai korba" célzás gondoltam érthető, nem akartam mindent részletezni, mert túl hosszú lett volna a kérdés, és gondoltam senki nem fogja elolvasni.

És félreértés ne essék, szerintem egy meleg is lehet férfias, érezheti magát igazi férfinak melegként is. Nem akartam senkit megbántani, nem akartam senki férfiasságában kételkedni, csak felmerült bennem ez a kérdés, magamból kiindulva. Én nem vagyok férfias típusú fiú, nem érzem magam annak, nem tudok és nem is akarok azonosulni ezzel, ami persze nem baj, egyszerűen ilyen vagyok. Elgondolkodtam, hogy egy hozzám hasonló fiúval nem érezném jól magam, nem érezném, hogy ki tudok teljesedni egy ilyen fiú mellett, mivel ő is olyan mint én, így az én "szerepem" nem jutna érvényre, nem lenne egy kiegészítő elem, hiányozna a férfiasság mellőlem, ami bennem nincs meg. A férfiasságot nem tudnám nyújtani, hanem valami mást.

Sorolok pár példát, ami szerintem férfias, amitől egy férfi férfinak érezheti magát, és ami általában jellemző is a férfiakra. Ezeket heteró kapcsolatokból merítettem, hiszen ezt láttam csak:

A férfi kezdeményezi általában a szexet, intimitást, randit és a dominánsabb, irányítóbb fél a szexben. Általában erősebb alkatú/izmosabb, ezáltal a férfi szokott olyan gesztusokat megtenni, amikor is ezt az adottságát kihasználja a másik fél örömére, éreztetve azt, hogy ő a férfiasabb, ami gondolom önmagának is egy pozitív visszajelzés, pl. kinyitni a befőttes üveget, cipekedni, nehéz fizikai munkát végezni. A férfi szokott lelkileg is erősebb lenni, határozottabb, bátrabb, védelmező típus, aki mellett egy nő biztonságban érezheti magát, aki mellé egy nő hozzábújhat. A férfiak jobban szeretnek pl. autót vezetni, tervezni, szerelni. Kinyitják a nő előtt az ajtót, előre engedik őket, átadják a kabátjukat a nőnek ha hideg van. Hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos vannak más dolgok is. És nem mondom, hogy csak ezektől lesz férfias egy férfi, és nyilván nem mindenkire igaz mind, a felsoroltak közül, és embere válogatja, kinek mi a vonzó. De ezek azért általános, ismert tulajdonságok, és sok férfi ezeket a magénak tudja és élvezi. Ha 2 ilyen típusú meleg férfi együtt van, akkor nincs hiányérzetük? Nincs meg a kiegészítés, vagy meleg férfiaknál ez máshogy van? Vagy egy másik férfi mellett is lehet így férfias valaki?

2019. nov. 17. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!