Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van olyan meleg, aki tud azonosulni a hagyományos férfi szereppel?
Tehát szexuálisan és az a hétköznapi életben is úgy él, úgy viselkedik, érez, gondolkodik, stb., ahogy egy férfinak "kell" (a hagyományos, de nem az elavult-100 éves felfogás szerint, hanem ami illeszkedik a mai korba), és ez a személyiségének a szerves része, vagyis nem érzi kényszernek, mindemellett meleg, vagyis a férfiakhoz vonzódik és férfival akar együtt lenni. Ez a kettő összeférhet egymással?
Lehet-e így működő kapcsolatot kialakítani, hogy mindkét fél önmaga tud lenni, erőfeszítés nélkül, hogy az egyik fél a férfiasabb, a másik kevésbé (de most itt ne arra gondoljatok, hogy lány ruhákban jár, hosszú haja van és és kötelezően lányosan viselkedik).
Manapság vita tárgya szokott lenni a női és férfi szerepek az életben, ezért jutott eszembe. Én mondjuk pont hogy nem érzem ezt a férfias szerepet a magaménak, inkább az ellenkezőjét. Bár férfi vagyok, nem akarok nő lenni, de annyira mégsem érzem magam férfinak, mint talán mások.
Jöhetne a kérdés, hogy mégis mit jelent ez a hagyományos férfi szerep, de sok lenne ezt most részletezni, biztos értitek nagyjából.
1. Van olyan meleg aki tud azonosulni a hagyományos férfiszereppel? Természetes van, sőt szerint a legtöbb meleg férfi (magamat beleértve), így van ezzel.
2. Igen, ez a felfogás simán összeférhet azzal ha valaki emellett meleg, szerintem a kettő közel se zárja ki egymást.
Jó, de hogy tud valaki férfias férfiként kiteljesedni egy meleg kapcsolatban, ha a másik fél is hozzá hasonló, mindketten azonosulnak a férfi szereppel, így inkább ellentét van, mint kiegészítés, nem?
Mondjuk én nem sok meleget ismerek, de akiket igen, egyik sem olyan férfias, mindig érezhető, ha valaki meleg, finomabban vagy erősebben.
Pedig a kérdéshez nem ártana tudni, hogy te mit tartasz a hagyományos férfi szerepnek? Mert akkor jobban értenénk, hogy mit tartasz ellentmondásosnak így a kapcsolatukban.
A mai korba illeszkedő férfit szerintem nem nehéz megugrania senkinek sem. Nincsenek nagy elvárások: nem kell harcolni tudni, elbírni a páncélt, ekét, érteni a lovakhoz, a növénytermesztéshez, a pénzügyekhez, stb.
Mi ma a férfi szerepe? Eljár a kondiba? Oda a nők is elmennek.
Elvárja, hogy ki legyen szolgálva? Az inkább pót-anyukát keres és hetero kapcsolatban is toxikus. Hosszútávon lelkileg pusztító.
https://www.youtube.com/watch?v=lBVqtNmLeBQ
Ma egy női-férfi kapcsolatban is mindenki egyenrangú fél és a szerepeik is váltakoznak, cserélik egymás között. Nem hinném, hogy ez egy férfi-férfi kapcsolatban bonyolultabb lenne. Te milyen szerepre gondolsz, ami miatt nem passzolnának össze?
Igaz,én bi vagyok.De senki felsemtételezi rólam.
Szerintem ez butaság.A passzivakon,látszodhat,de
azon sem minden.
En pl. teljesen ferfias ferfi vagyok, kinezetre, gondolkozasban is, csak epp a ferfiakhoz vonzodom, ennyi
29/F
Én férfias férfi vagyok és csakis az ilyen pasik vonzanak, taszítanak a lányos pasik, így szerintem nincs olyan, hogy két férfias férfi nem fér meg egymás mellett.
Ez a "hagyományos férfi szerep" egy baromság.
Vegyünk egy hetero párkapcsolatot, ahol a férfi nem mosogat és semnmilyen más házimunkát nem végez el otthon,
"mert az a nők dolga"...
Nem úgy van, ha szereted a párod, várod haza a munkából kedveskedsz neki azzal, hogy ha hazaér tudjon pihenni? Vagy egy mosogatás már túl b-zis?
Egy nőnek nem az a szép gesztus ha évente 1x valentin napon adsz neki egy szál rózsát, egy párkapcsolat úgy működik, hogy a két fél összetart és segítenek egymásnak.
Megmondom, mi a rohadt elavult felfogás 2019-ben. Az, hogy még mindig létezik olyan egybe vett kupac, hogy melegek, miközben az több teljesen különböző eredetű jelenség.
Vannak, akik pszichológiailag mások, mint a tipikus férfi. (Vannak persze fokozatok, de azért ez valamennyire le szokott jönni, az illető is tudja jól magáról. Persze ettől még az illető nem biztos, hogy bármit akar férfiaktól, sőt, simán lehet aszexuális is. Ugyanis alapvetően ez nem orientációs probléma, ez gender eltérés.)
És vannak tipikus férfiak, akiknek más idomok okozzák a szexuális izgalmakat.
(Ilyen megközelítésben a homoszexualitás is csak egy-egy fétis a sok közül. Van, aki a mellekre izgul, van, aki a 200 kilós hurkákra, van, aki a lábakra, van, aki a piros cipőkre, van, aki a kockás fiúhasra, van aki a farkakra, van, aki a nagy fenékre, van, aki a bicepszekre, van, aki a mellbimbókra... na most ezek közül ugye akad, ami fiúkat is érint, ez esetben az illető férfira rámondják, hogy homo vagy bi. Nyilván az életben az illető mentalitása semmiben nem különbözik a többi férfitól, nem is tudna, mert az összes gondolata, képessége abból a férfi agyából ered, ami adott neki.)
Amíg legalább ezt a két főcsoportot, eltérő eredetű jelenséget nem sikerült elkülöníteni, addig el se lehet kezdeni beszélni a melegség milyenségéről, hogyanjáról, miértjéről, mert sehova nem vezet az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!