Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A melegek miért sértödnek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A melegek miért sértödnek meg, ha negativ STD eredményt kérek?

Figyelt kérdés

Kipróbálnám fiúval, de hivatalos adat, hogy a melegek között nagyobb arányba van pl HIV fertözött.

Nekem van negativ papirom, és bármikor meg is csinálnám, mert tudom lánytól is el lehet kapni bármit.

2019. aug. 5. 18:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

Azért mert minek nézed őket? Leprásnak? Különben is jószívű mind mert vérplazma adó, vagy a munkahelyén vérvétel van időnként és azt is nézik - wtf?

Nekem legalább is ezt mondják és ott annyiban is marad minden. Nem fogják fel hogy a HIV csak egyszer kapod el és utána gyógyíthatatlan. Mindig felajánlottam és ki is fizettem volna aki jött volna, úgy hogy magamat is megszűrni, de nem.

Természetesen a nagy többség szájba/popóba lőne már az első alkalommal úgy ismeretlenül. Hát kösz inkább játszok egy műfarokkal, de nem fogok orosz rulettezni.

30f/bi

2019. aug. 6. 15:20
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Mert ez azt mutatja, hogy betegesen félsz a fertőzésektől, és túlságosan komolyan veszed az életet, minden lépésedet megtervezed, nem tudsz felszabadultan viselkedni és élni, mert mindentől majrézol. Ami lehet valóban komoly pszichés probléma, nem kétlem, nekem is voltak időszakaim, mikor túlzottan is féltem a HIV-től, de még akkor se csináltam volna ilyet, hogy friss STD eredményt kérjek minden egyes partneremtől, főleg, hogy sokukkal hirtelen felindulásból egy szexklubban szexeltünk, védekezve(!).

Védekezni kell, ennyi. Én ezért nem is járok gyakran szűrésre, szerintem mások se csinálnak ebből hobbit, évente talán egyszer ha elmegyek, akkor is az ájulás kerülget.

Mellesleg valóban kicsit megalázó is tud lenni, hogy heteróként/biszexként így tekintesz egy meleg szexpartneredre, mintha valami leprás, alacsonyabb kasztból származó lenne, közben te sem vagy más, mert ugyanúgy kukira vágysz férfi létedre.

Amúgy meg a negatív papírral se mész sokra, mert ha friss is, HIV esetében azt jelenti, hogy 4 héttel korábban biztosan negatív volt, mivel 4 hét elteltével tudja kimutatni a teszt. Ha egy héttel korábban fertőződött, akkor cseszheted. Szóval ha biztosra akarsz menni, akkor zárasd karanténba is a partnered, mielőtt szexelsz vele.

2019. aug. 6. 20:28
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Jól teszed! Sajna sok felelotlen van...
2019. aug. 7. 19:52
 14/21 A kérdező kommentje:

#12 ne haragudj de netto hlyeség amit irsz.

A nemi v3dekezést összehasonlitani a merevséggel, az állandó tervezéssel....

Nem akarok beteg lenni! Ez ennyire qrvára egyszerű.

Nem nézek le senkit, csak annyit várok el amit én adni tudok. A 4 hetes ablakperiódus szintén ez. Nem cserélgetem a partnereimet havonta...nyilván ha megcsinálom a tesztet utánna nem kockáztatok....

2019. aug. 7. 20:43
 15/21 A kérdező kommentje:

#11, #13 köszi. Ti felelősség teljesek vagytok.

Jó parnerek vagytok, lennétek.

2019. aug. 7. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert sokan azt hiszik, hogy egészségesek.

Volt, akivel le akartam feküdni, mondta, hogy egészséges, és mikor kérdeztem, hogy mikor volt szűrésen, elköszönt.

Az átlagember (hetero, homo, biszex... mindegy) nincs tisztában a HIV/AIDS lefolyásával még alapszinten sem.

Miután valaki elkapja, 2-4 hét az ablakperiódus (vizsgálat típusától függően), ekkor lehetnek influenzaszerű, teljesen atípusos tünetek, majd egy több éves, de akár egy évtizedes lappangó időszak jön, és bumm: AIDS, a végstádium.

Ezt csak azért írtam le, mert sokan hiszik, hogy egészségesek és nem akarják megérteni, hogy attól, hogy most jól van, a vírus benne lehet.

Egyébként a regisztrált HIV+ emberek száma 2000 körül van ma Magyarországon, de sokan lehetnek, akik nem is tudják, csak majd a végstádiumban derül ki.

Az tény, hogy a heterók kevésbé járnak szűrésre, de ők gyakrabban húznak gumi alkalminál, mert félnek a terhességtől.

Azért azt halkan megjegyezném a végén, hogy bár az AIDS gyógyíthatatlan (ez már a végstádium), de ha valaki elmegy szűrésre, és időben észreveszi, hogy HIV+, akkor teljes életet élhet, és megelőzheti az AIDS stádium kialakulását. Ma már nagyon modern, kevés mellékhatást okozó gyógyszerek vannak, plusz a pozitív embereknek ajánlott minden oltást beadni (Hepa A, Hepa B, Pneumococcus, Meningococcus, Influenza...stb, az ok gondolom, egyértelmű). Ma már olyan szinten van a(z időben észlelt) HIV kezelése, hogy a vírusszámot kb nullára tudják levinni, így ha egy HIV+ és egy HIV- ember egy pár, gumi nélkül sem fertőzi meg a pozitív a negatívat, ha rendesen szedi a gyógyszereket, megfelelő életmódot folytat (sport, táplálkozás stb).

(Egyébként nem kell fizetni, csak ha névre szóló igazolást kérsz az eredményről. Az ÁNTSZ-nél anonim, ingyenes HIV szűrés van minden héten X napokon: [link]

2019. aug. 7. 21:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

"A nemi v3dekezést összehasonlitani a merevséggel, az állandó tervezéssel...."

Szó se volt arról, hogy a védekezés merevség lenne, én is mindig védekezem óvszerrel. Én csak arról beszéltem, hogy papírt kérni aktus előtt az túlzás.

2019. aug. 7. 21:22
 18/21 A kérdező kommentje:

#17 főleg, hogy sokukkal hirtelen felindulásból egy szexklubban szexeltünk, védekezve(!).

Nekem meg ez nem fér bele. Ugyanis orálisan is kb mindent el lehet kapni , különösen a herpeszt de még a HIV-et is.

És senki nem szop gumiba...

2019. aug. 7. 21:29
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

16-os vagyok.

Ebben a kérdezőnek igaza van. Orálisan is mindent el lehet kapni, bár análisan nagyobb az esély, de mindkettőnél megvan (ahogy a vaginális közösülésnél is).

Ha csak kipróbálni akarod, szerintem ragaszkodj a papírhoz. Fogsz találni jó partnert, nyugi. Aki rendszeresen váltogatja a partnereit (akár gumiban, akár anélkül), neki felesleges minden egyes szexpartnertől papírt kérni. Dugáshoz gumi, aztán imádkozzon, hogy orálnál nem kapja el meg járjon szűrésre.

2019. aug. 7. 21:48
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Sértőnek találják a feltételezést, hogy betegnek véled őket, és bizalmatlan vagy. Szerintem meg jogos a kérésed. A melegeknek nem kell tartani a nemkívánt terhességtől, így kevesebb a motivációjuk a gumióvszerre. Amikor felbukkant az AIDS, akkor megijedtek egy időre, de most, hogy a HIV-fertőzés is egy karbantartható krónikus betegséggé vált, ismét csökkent a fegyelem ezen a téren, rengeteg meleg nem használ most sem óvszert, miközben a szexuális élete sokkal szabadosabb, mint egy átlagos heterónak. Nézz utána, miket művelnek pl. a Magnumban. Bár lehet, hogy csak nyíltabban beszélnek erről, mint a heterók. Summa summarum, továbbra is rizikócsoport a HIV és egyéb STD-k szempontjából, ahogy persze a hetero is, ha nem használ óvszert. Igazából minden szexuálisan aktív embernek érdemes lenne félévente elmenni egy HIV-tesztre, akkor is, ha hetero. A becslések szerint ma Mo.-n a HIV-pozitívak mintegy fele tud a státuszáról, és kezelteti magát, a másik fele halad szépen az AIDS felé és fertőz másokat. Olyannal, aki nem hajlandó kérésre tesztelni, ugyanakkor benne van az alkalmi kapcsolatban, akár férfi, akár nő, én le nem feküdnék.
2019. aug. 8. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!