Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hagyom hogy kihasználjon?
Tavaly szeptemberben közösen kivettünk egy albérletet egy barátommal, amikor elkezdtük az egyetemet.
Tudja rólam, hogy meleg vagyok, azt is tudja, hogy nagyon bejön nekem, de esélyem sincs, ő heteró.
Szóval úgy alakult az együtt élés, hogy én végzek minden házi munkát. Eleinte még kimosta a saját ruháit, vagy elmosogatott, de nagyon hamar leszokott erről, én viszont szívesen megcsinálom neki. Még a reggelit is elkészítem neki, ő csak leül és megeszi.
Néha zavar, hogy semmit nem csinál, és mindent rám hagy, de ugyanakkor élvezem, hogy gondoskodhatok róla.

Akkor megyünk le kutyába, amikor azt érezzük, hogy a másik több, értékesebb nálunk. Ahhoz, hogy lemenjünk kutyába, az kell, hogy ne érezzük magunkat egyenrangúnak a másikkal. Ahhoz, hogy ne érezzük magunkat, az kell, hogy az önbecsülésünk a béka s*gge alatt legyen.
Nekem is van heteró fiúbarátom, aki még azt is tudja, hogy anno belezúgtam, mint állat. :D
És most a szobatársam koleszban. De nem megyek le kutyába. Ha bunkó velem, megvédem magam, ha meg ki akar(na) használni, akkor nem hagyom. Persze van, hogy szívességet kér, de ez kölcsönös dolog. Ő például nagyon utál takarítani, de egyedül nem vagyok hajlandó takarítani a szobánkat. (A takarítószemélyzet nem végez tökéletes munkát, hogy finoman fogalmazzak. Ha nem takarítanánk, előbb-utóbb elterjedne a koliban a pestis. xD)
A ruháját nem én mosom, mert nem az én dolgom.
A harmadik dolog, hogy mivel van önbecsülésem, őt is tisztelem annyira, hogy tőlem különálló, felelős felnőtt emberként kezeljem, aki egyedül is képes a dolgait elrendezni. Ha megkér valamire, szívesen segítek. Ha megkérem valamire, ő is szívesen segít. De ez nem kihasználás.
Szerintem azért hagyod, hogy kihasználjon, mert
1. Nincs elég önbizalmad hozzá, hogy nemet mondj.
2. Nem felnőtt emberként, hanem kisfiúként kezeled, akit el kell látni. És ez neked marha jó, mert az önbecsülésed hiányát kompenzálja, hogy fontosnak érzed magad az életében.
18/p
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!