Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Hogyan tegyem túl magam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tegyem túl magam rajta? (BPD)

Figyelt kérdés
Pár hónapig találkozgattam egy sráccal és eleinte úgy tűnt minden jól alakul. Ő volt az első srác az életemben akiről elhittem, hogy vonzódik hozzám és valóban szeret is és ezt szellemileg és fizikálisan is megéltük. De aztán most két hete azt mondta, hogy ő nem szeret engem úgy mint én őt (én mondtam neki, hogy szeretem), meg hogy ő csak egy barátot akart. És hogy azok még lehetünk. De én erre szakítottam vele. Mert ígyis-úgyis szörnyű gyötrelemmel jöttem volna ki a dologból és ez tűnt a kisebbik rossznak. Elköszöntem tőle, de ő nem tőlem, csak azt láttam hogy már nem tudok üzenetet küldeni neki facen. Három nap múlva kiakadtam és ráírtam egy kamuprofilról, mondtam, hogy hiányzik, kérdeztem hogy én is hiányzom-e neki, azt mondta nem. Aztán még kétszer ráírtam, mindkét alkalommal próbáltam elengedni és tisztázni a dolgokat, de még mindig nem értem, és úgy érzem beleőrülök. Csütörtökön írtam rá utoljára, de ezzel vége is lett mert mindkét profilomat letiltotta facen, szóval már sehogysem tudom elérni. Csak nem értem miért csókolt meg, miért mondta hogy cuki vagyok, miért ölelt át egyszercsak hátulról és szorított magához, ha ő csak "barátot" akart? Vagy ez alapján erre kellett volna következtetnem? Azt mondta nem akar elköteleződni és kapcsolatba lépni. De ha köztünk nem kapcsolat volt, akkor mi? Oké, nem éltünk együtt nyilván. De akkor is. Nevetséges. És egyszerűen nem értem. Hol őt próbálom hibáztatni, hol magamra haragszom, hogy én voltam túl önző és még várnom kellett volna, hogy lehet hogy ez az egész csak egy teszt volt a részéről, de most már semmit sem ér az egész. Ráadásul borderline személyiségzavaros is vagyok. Ezt neki is elmondtam. Nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy emiatt ijedt meg tőlem. És hogy az utolsó beszélgetéseinkkel csak beigazoltattam a félelmét. Hogy ez az átkozott betegség legyőzött engem, és mivel nem gyógyítható, soha senki nem fog tudni majd mellettem maradni. Belehalok. Két hete csak piálok, sírok és bagózok. Már másfél éve nem voltak szuicid gondolataim és most minden órában megkísértenek. Pont amikor már úgyéreztem kezd rendbe jönni az életem, jött ez a pofon, és most mintha megint középsulis lennék. Gondolkodtam alkalmizáson, egyfajta fájdalomcsillapítás gyanánt, de egyrészt nem is nézek ki olyan jól, másrészt pedig nem is vágyom rá igazán. Undorodom mindenkitől. És jelenleg azt akarom, hogy ők is undorodjanak tőlem. Úgyérzem soha nem fogom megtalálni a társamat, vagy ha meg is találom, elfogom taszítani magamtól. Mert addigra már túlságosan is sebes lesz a lelkem. Minden ilyen élmény után, úgyérzem, hogy a szeretett fél ellop a lelkemből egy darabot. És én csak egyre fogyok. Túl sok minden jár a fejemben. Túl hosszú lenne leírni. Van ebből kiút?

2019. aug. 3. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj el egy jó pszichológushoz
2019. aug. 3. 23:40
 2/4 anonim ***** válasza:
96%
Legjobb az ilyet toronymagasról lecsinálni! Ne őrlődj, járj nyitott szemmel. A lehetőségek előbb-utóbb megtalálnak. Tudom, ez általános maszlagként hat, de így van!
2019. aug. 3. 23:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hű, én is nagyon hasonló helyzetben voltam.

Nekem az segített, hogy egyedül lettem és elkezdtem beszélni másokkal. Egyébként, ha kell valaki; akivel erről beszélsz, írj privátban. (Szintén borderline)

2019. aug. 4. 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy érzelmi oldalról nem tudok segíteni. Nagyon átérzem a bánatodat és azt amin keresztül mész, és tudom, hogy erre nem lehet mit mondani amitől jobb lesz... (én is borderlineos vagyok) :( Talán egy pszichológus tudna rá mit mondani, vagy segíteni...

Szerintem jobb lenne, ha (a következő kapcsolataidban) nem beszélnél arról, hogy border vagy. Erről a betegségről kering a legtöbb tévhit a neten. Igen, lehetséges, hogy ez ijesztette el ezt a srácot. És, hogy miket gondolnak meg írnak a neten a borderekről... szexmániás, manipulatív szörnyetegnek vagyunk feltüntetve. Rengeteg fórumon arra buzdítják a borderlineosok párját, hogy meneküljön. Azt kevesen tudják, hogy a borderline egy betegség és nem ez határozza meg azt, hogy egy ember milyen, illetve mivel betegség (ha nem is gyógyítható, de) tünetmentes állapot elérhető és fenntartható terápiás kezelés mellett. Lehet teljes életet élni borderlineosként is.

A kiútról: dialektikus viselkedésterápiára kellene menned, mert tapasztalatom szerint más nem segít. Főleg nem a gyógyszerek.

2019. aug. 4. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!