Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, aki még mindig nem szexel esküvőig? Elmondjátok mire jó ez?
Pont a minap olvastam egy kérdést, hogy esküvőig nem szexeltek, aztán később derült ki, hogy a pasinak nem is áll fel rendesen.
Miért tartják “erénynek”, ha valaki vár az esküvőig, pláne a mai világban? Sokkal több hátránya lehet, mint előnye. Nem sokkal jobb lenne még a házasság előtt 100%ban kiismerni a partnert, mint hogy később derüljön ki, hogy valami off? Simán kiderülhet, hogy van valami durva fétise/önző vagy hogy nem működnek odalent a dolgok, vagy csak szimplán nem passzoltok össze szexuálisan. Mert persze a szex nem minden egy kapcsolatban, de ha nagyon nem működik, akkor a kapcsolatnak is oda lesz egy idô után.
Szóval aki tartogatja magát a házasságig, ahhoz az lenne a kérdésem, hogy miért?
Mert a szeretkezésnek a házasságban van a helye. Nem mindenki előtt vagyok meztelen, nem mindenkivel fekszem össze, hanem azzal, akivel összekötöm az életemet.
Az esküvőn "jóban, rosszban, egészségben, betegségben, örömben, bánatban..." kitartást fogadok.
Akiknek ez nem számít, azok könnyen el is válnak... az meg kinek jó?
Másrészt ha már mással is megosztotta mindenét, s odaadta magát neki leplezetlen teljességében, vajon miért ne tenné az esküvő után mással is?
Végezetül pedig azért, mert a szeretkezés kötődést hoz létre... [link]
Az emberek különbözően tekintenek a szexre. A neveltetésüktől és a személyiségtől is függ, hogy ki hogyan éli meg. Van, akinek csak a testi élvezet szintje számít, és nem elmélkedik rajta sokat. Van, akinek még a partner sem igazán számít. És van olyan is, akinek fontos a lelki rész.
Akinek ez nagyon fontos, az a szexet nemcsak egyszerűen a testi vonzalom kifejezésének tekinti, hanem a kötődés és a bizalom eszközének is. Az ilyen embereknek az, hogy levetkőzöl a másik előtt, hogy megérinted, hogy ennyire közel engeded magadhoz, sok szeretetet és bizalmat igényel. Egészen más érzés úgy a szex, ha tudod, hogy bármi történik, bármilyen vagy az ágyban, a másik szeret és nem fog elítélni.
Azok, akik nem szexelnek a házasságig, a házasságot is komolyabban veszik. Persze, náluk is előfordulhat válás, de kevésbé valószínű. Valljuk be, rengeteg házasság megy tönkre amiatt, hogy elmúlik a szerelem, és megromlik a szex. Logikus döntés, hogy nem ez alapján választanak életre szóló társat.
Persze, a szex is fontos, de nincs a legfontosabbak között. Úgy választanak párt, hogy tisztában vannak vele, hogy a szex akár rossz is lehet, de ennek ellenére megéri vele lenni. Ha mindkét fél így gondolkodik, az egy extra bizalmat és intimitást ad a kapcsolatba, amit a többség nem él meg.
Nem állítom, hogy várni a házasságig egyoldalúan jó dolog. Vannak hátrányai is. De egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogyan ezt a legtöbben gondolják. Aki önként dönt így, az máshogy értelmezi a szexet, és ez teszi boldoggá.
Az a gond, ha valaki nem önként teszi, hanem kényszerítik (vallásos szülők, közösség, vagy egyszerűen a bűntudat), mert akkor nem ennyire pozitívan fogja megélni, és a párja is csúnyán csalódhat.
Khm. Eznafyon nehéz, nagyon krmény téma.
A szűzességben élők azt propagálják, hogy akit megszeretsz, akibe szerelmes leszel, azzal tuti hogy jó lesz a szex, ha meg nem annyira, ( mondjuk a tapasztalatlanság miatt, mert ilxenkor mindkét fél szűz!) a szeretet átsegít mindenen.
A másik oldal szerint ez nem a középkor, kell a tapasztalat, hogy ne esküvő után jöjjön ki , hogy vmi gebasz van.
Én mindkét oldalt értem , s elfogadom. Az én álláspontom szerintviszont egyik véglet sem jó.
Se az önmegtartoztatás, se a túl sok tapasztalat.
Merthogy.
Azt mondják ugye a megtartóztatók, hogy a szex azzal jó lesz , akit szeretsz . Hát lehet ezt promózzák, de könnyen előfordulhat, hogy mivel nincs összehasonlítási alap, , nem tudják hogy jó e rossz e az adott dolog , lehet az életben sose lesz orgazmusa a nőnek, mert a pasinak nem áll fel rendesen, vagy túl vékony, nem szeret / nem tud nyalni stb.
Egy nőnrk ismerniekell min. magat, de azt hogy neki mi kell a jó szexhez?
De amásik véglet se jó, a fűvelfával, mert ott meg a kiégés veszélye áll fent ( minél több/ szex/ kapcsolat annál kevesebb a kötődési inger) + ugye a nemi bajok.
Szóval valahol középúton van az igazság....
Kedves #2! oké, értem én hogy intimitás meg bizalom, meg a szeretet miatt megérti a társ, ha nem olyan jól megy.....de az én tapasztalatom az, hogy a kísérletezgetés, hogy merre hány lépés, le kell zajlódjon már házasság előtt ( akár csak az elsővel, az adott személlyel, akivel házasodik ) .Ugyanis , ha mondjuk nem lényeges a szexben a kielégülés, az kb, olyan, mintha tökmindegy lenne mit hogy csinálsz, a végén ha van orgazmus, ha nincs, tökmindegy, megértő vagyok a parnerrel , mertszeretem....de a valoságban ez gond, nert a nőiszervezetnek szülksége van a kielégülésre , mentálisan, lelkileg , mindenhogy ( ld. hisztérikák kezelése még a 20. században is!)
és ált. ezek a kis vallásos nebántsvirágok magukhoz se nyúlnak ilyenkor, inkább sóhajtozva elvonulnak imádkozni.
A pasiknak meg kb. mindegy, ejakulálnak így is úgy is ....dehát a női testet csak illene “ felfedezni”, hogy ne bénázás és hónapokig tartó kísérletezgetés legyen , aminek a végén kijön,hogy hát nem is megy mégse ez a dolog........szeretettől függetlenül.
Olyan kérdésre keresel választ amire nincs a másként gondolkodók számára elfogadható válasz.
Nekem mint ateistának maga a vallás is értelmezhetetlen dolog. Boldognak és kiegyensúlyozottnak érzem magam a hit nélkül is.
Ha két ember vonzalmat érez egymás iránt mitől lenne rossz egy mindkettőjük számára kellemes érzés elérése.
A szex egy túlmisztifikált dolog, sokkal kisebb dolog mint amekkora a körítés.
Ha úgy házasodok össze valakivel, hogy nem tudom hogy pl engedni fogja e az anált, és csak utá a derül ki hogy nem, bukó a dolog, válhatok el mert ilyen kompromisszumot nem kötök meg, nem kell szexuálisan korlátolt nő.
Ha a "szeretet erejében" reménykedem, úgy is tönkremenne a kapcsolat, mert nem lenne jó a szex.
Na erre varrjatok gombot
Mi lassan, fokozatosan kezdtük el megismerni egymást és előbb jutottunk el odáig, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket, mint hogy fizikailag beteljesült volna a dolog. Akkor meg már úgy voltunk vele, hogy ha eddig kibírtuk, kivárjuk még azt a pár hónapot ;). Vallási oka ennek csak nálam volt.
Ennek előnyei és hátrányai is vannak. A hátrányt leírtad, ilyenkor valamennyire vakon választanak, viszont a beszélgetésekből és a másik reakcióiból sok fontos dologra lehet következtetni (fétis, önzés stb.). Az előnyét abban látom, hogy nem két olyan ember kötötte össze az életét, aki már mindent megtapasztalt ilyen téren, hanem bőven van még mit felfedezni egymásban és egymással. Nem valószínű, hogy az első együttlét minden szempontból tökéletes lesz, sőt... viszont izgalmas ilyen téren is fokozatosan megismerni a másikat. Emellett, ha valaki képes ennyit várni egy nőre úgy, hogy látszik rajta, hogy van libidója, az könnyen lehet, hogy az élet más területén is ilyen kitartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!