Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért vonzódom a lánybarátaimh...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vonzódom a lánybarátaimhoz (is), ha már van párom?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel viszonylag aktív az együttlétünk, ennek ellenére sokszor kapom magam azon, hogy azokhoz a lányokhoz, akik kedvesek velem és bírnak engem, úgymond vonzódni kezdek időszakosan hozzájuk is, hogy jólesne, ha velük is csinálhatnám (persze úgy, hogy nekik jó legyen és élvezzék). Megbeszéltem ezt Párommal is, megért engem, de attól engem még nyugtalanít a dolog.

Azért nyugtalanít, mert úgy tapasztaltam, hogy a férfiakat értéktelen vadparasztnak tartják, akik mással is együtt vannak, mint a párjuk. Pedig én tényleg szerelmes vagyok, de másokhoz is vonzódom. És tisztelem a nőket, nem csak szexuális tárgyként tekintek rájuk, hanem valahogy érzékelem a belső kisugárzásukat, átérzem az érzéseiket olykor, amire - mások elmondásai által tapasztalva (mert nemigen mozdulok ki) - más férfiak kevésbé képesek, amik által a lányok méginkább látják rajtam, hogy más vagyok.

Tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbbnek eszébe se jutna ilyesmi, mereven görcsösen kiállnak amellett, hogy "csak a párral szabad, mással nem", de mi van, ha ezek az elfojtások vetik tönkre egyes kapcsolatokat? Amíg Páromnak mindent elmondok és mindent megadok testileg-lelkileg, addig tisztának érzem a lelkiismeretemet, viszont nem tudom, mi okozza nálam ezeket a vágyakat.

2018. dec. 19. 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! :) Egyszerű a válasz. Férfi vagy, és a szociális kapcsolatok nem tudnak a biológiai, evolúciós ösztönökön felülkerekedni. Teljesen természetes, hogy heteroszexuális férfiként megnézel mas nőket, és fantáziálsz róluk. Ha ezt mind következmények nélkül teszed (tehát csak gondolsz rá, de valóra nem váltod, vagyis nem csalod meg a párod),akkor szerintem teljesen normális. Nőként én is tudom, hogy sok fiú barátom van, de az ösztönök miatt én is képtelen vagyok megállni, hogy ne mérjem fel őket úgy, mint férfit a nő. Ezek evolúciós, genetikailag kódolt ösztönök. Mind a férfi, mind a nő szereti az esztétikusat, a kedveset, a szépet. Tulajdonképpen már ez is vonzalom. Ne aggódj ezen.:) Más dolog a tetszés és a szerelem.
2018. dec. 19. 20:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként hiába mondják, hogy ők csak a párjukra gondolnak, biztos vagyok benne, hogy ha attraktív egy számukra ellenkező(van, akinél azonos) nemű személy, akkor igenis megfordulnak gondolatok a fejükben.:)

Első voltam

2018. dec. 19. 20:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálam ugyanez a helyzet, csak én lány vagyok. Megbeszélem a párommal, mosolygunk egyet, hogy már megint falnám a férfiakat aztán ennyi. Neki nincs ilyesmire igénye, megnézi a nőket, de ennyi. Én periodikusan "belezúgok" valamelyik haverunkba, többet fantáziálok, álmodok róla,aztán ez elmúlik egy időre. Közben pedig végig boldogok vagyunk a párommal. Gondolkodtam azon, hogy poliamoria van a hátterében. Nem tudom. Magadban kell eldönteni, hogy szeretnél-e mással is lenni, aztán a pároddal megbeszélni. Én már felvázoltam, hogy később talán le szeretnék feküdni mással és természetesen ezzel a párom is élhet. Nem nyílt kapcsolat, évek óta nem jött el egy olyan harmadik sem, aki miatt belevágtunk volna, de hiszem, hogy megoldanánk azt is.

De semmiképp nem rossz dolog, amit érzel. Az meg, hogy mások mit gondolnak erről, nem az én dolgom.

22l

2018. dec. 20. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!