Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Még mindig az exemhez vonzódom...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Még mindig az exemhez vonzódom? Hogy tudok kitörni ebből?

Figyelt kérdés

Van egy párom immár 2,5 éve, akit nagyon szeretek, viszont nem működik vele a szex. Ami nekem nem annyira zavaró, mint neki, mivel egyszerűen nincs nagyon rá igényem. Azonban amikor egyedül vagyok rájövök, hogy van azért nekem is igényem rá, csak ha vele vagyok ez nem jelentkezik, s inkább az az érzésem, csak azért nem akarok vele lenni igazán, mert még mindig vonzódom az exemhez.

Az exemet már 3 éve nem láttam, én szakítottam vele, nem vagyok belé szerelmes, s azelőtt szétmentünk, mielőtt eljutottunk volna a tényleges szexig. Viszont mindig is nagyon vonzódtam hozzá, ő volt az első férfi az életemben, egyben a legjobb barátom is, csak aztán nagyon elrontottuk a dolgokat és nagyon csúnyán szétmentünk.

Azért írtam le mindezt, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalatára, véleményére, javaslatára... Szeretnék összeházasodni a párommal, de nem merek addig, amíg ezt le nem tisztázom magamban. Nem értem a hormonjaimat, nem tudom hogyan változtathatok a helyzeten, és ez nagyon zavar :(

2018. szept. 22. 20:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Ahogy a szerelmet, úgy a vonzalmat sem lehet kierőszakolni. Ha azért nem kívánod a párod, mert mindig az exed jut eszedbe, akkor semmiképp se mondj igent, ha erre kerül a sor. Szerintem beszélj neki őszintén erről, mondd el, hogy egyébként van igényed rá, csak hiányzik valami plusz.
2018. szept. 22. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Ennek valószínűleg olyan pszichés oka van, amihez a választ benned kell keresni.

Ez további kérdéseket is felvet, például, hogy érdekelt a srác, de azóta se tudsz róla semmit. Együtt voltatok de nem tudtatok szexelni, és végül nem is jött össze. Te szakítottál vele, de úgy fogalmazol hogy elrontottátok a dolgokat és csúnyán szétmentetek. Bár nem írod le a konkrétumokat, így konkrét választ biztos hogy meg fogod találni. De például, van egy ilyen lehetőség. Többször próbálkoztatok, de nem állt fel neki, vagy te vártál mert nem mertél belemenni mert ijesztő volt neked minden, vagy esetleg mindkettő váltogatta egymást?

Tapasztalataim alapján így nem fogalmaz senki, hogy "elrontottuk és csúnyán szétmentünk", ha tisztán látja a saját és a másik hibáit, hanem megmondja hogy mi váltotta ki. Így akkor szoktak fogalmazni, ha el akarják sunnyogni azt ami valójában rájuk nézve terhelő, pl. ha gyakran összevesztél vele, keresztre feszítetted mindenért, provokáltad és előbb utóbb találtál olyan kreált indokot amire hivatkozva szakítottál vele.

Ilyen esetben azóta is él benned a fantázia, hogy milyen lett volna vele máshogy, milyen lett volna a nem beteljesült a szex, de tudod hogy ez csak a képzeletedben létezhet, volt döntéseid miatt nem került rá sor. Ilyen esetben elő jöhet az a szcenárió, hogy akár 3 év után se tudod kiverni a fejedből, azóta se láttad, mással vagy együtt, de közben mégis vonzódsz hozzá titokban, hisz az akkori események sem természetszerűen történtek.

Mivel a mostaninál még a szexre sincs igényed, ez az út előbb-utóbb szeretőkhöz vezet.

2018. szept. 22. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!