Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők alapvetően miért alacsonyabbak, kisebbek és gyengébbek, mint a férfiak?
Azok alapján, amit én tanultam: Evolúció és munkamegosztás.
A nő dolga az utódok világra hozása, felnevelése, táplálása. Az ember nem magányos farkas, az ősember csoportban élt, ahol a nők a gyerekekkel együtt voltak a nap folyamán. Bogyókat gyűjtöttek, meg a gyerekekre figyeltek. Elvileg ezért van az, hogy a nők egyszerre több dologra is oda tudnak figyelni és jobbak a kommunikációs képességeik, mert erre volt szükségük a feladatuk során.
A férfiak feladata a vadászat, a csoport (és a családjuk, az utódok) megvédése, az egymás elleni harc. Nagyobbak, általánosan erősebbek és jobban fókuszálnak egy adott dologra, mert így sikeresebbek voltak egy ragadozóval (meg a prédával) szemben, mint egy kisebb alkatú és gyengébb nő. (Ezért is van az, hogy a nők általában a nagyobb, erősebb férfiakat szeretik, bár ma már nem biztos, hogy ez így van..)
Más állatoknál is ezt látod. Az a fél, amelyik vadászik és zsákmányt ejt, megküzd a riválisokkal, védi a területét meg a falkáját, nagyobb szokott lenni a másik nemnél. Általában ezek a hímek. A harcnál előnyösebb egy nagyobb termet, a több erő és izom, az agresszió, mint a kis termet, ami meg se félemlíti a riválist.
Ha tévednék, javítsatok ki nyugodtan.
#1 voltam
A tyúk meg a tojás...
Jót kérdeztél.
Nekem is kb. az jutott eszembe, mint a #3-asnak: ha azért esett a férfira a harc, a vadászat és a védelmezés feladata, mert eleve erősebb volt, az érthető, csak nem válasz az eredeti kérdésre, tehát arra, hogy voltaképpen mitől is vált erősebbé. Ennyi erővel a nő is válhatott volna, érted. Ha továbbfűzzük a gondolatmenetedet, mondhatjuk, hogy egy terhes nő, de talán főleg a magzat életét veszélyeztette volna, ha az anya került volna a „csatatérre”, viszont az oroszlánoknál gyakorlatilag ez történt, pedig nincs vasból a nőstényegyedek méhe. Én amúgy arra is tippelni merek, hogy a természet lehetővé akarta tenni a férfiak számára az erőszakolást, mert így garantált volt a reprodukció abban az esetben is, ha a nő esetleg nem talált egy jelentkezőt sem eléggé „alfának” ahhoz, hogy közösülni óhajtson vele, de persze nem vagyok biológus, szóval ez csak találgatás.
Btw, ez miért Szexualitás kategória? :D
Én ezt nem vettem észre ,hisz ők egyenjogúnak tartják magukat velünk férfiakkal...
F/42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!