Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nudista strand véleményekre, tapasztalatokra lennék kiváncsi?
Utolsó, én így nőttem fel, de nem értem, milyen nehézségekről beszélsz. Kb. 3 évesen voltam először nudista strandon. Most 23 vagyok, és a mai napig járok. Ennek ellenére képes vagyok elmenni fürdőruhás strandra is, és nem leszek lelki beteg, ha felöltözve kell lemennem a boltba. Ez egy strand. Az ember odamegy, fürdik, aztán felöltözik és éli tovább az életét. Ugyanúgy, mint más, csak nem kell otthon kiterítenie a vizes fürdőruhát.
Tényleg érdekelne, hogy milyen hátrányokra gondoltál.
7-16 eves koromig minden nyaron lent voltunk 2,5 honapot delegyhazan. Plusz a jo idod hetvegek. Ott laktunk satorba majd lakokocsiba.
Elveztuk a nyarat a termeszetet meg mindent.
Pihenni jartunk le nem volt benne semmi szexualis felhang.
Amit fentebb irtak szabalyokat be kell tartani.
#10-es:
Elég gond, hogy a társadalom ennyire prűd. A meztelenséggel nem kellene, hogy bármi gond is legyen. Sőt, szerintem nincs is. Nagyon elszomorító az a felfogás, hogy a mesztelenség rossz dolog.
Egyáltalán nem nehezíti meg a beilleszkedést a gyereknek. Akik járnak naturista strandokra, azoknak teljesen normális dolog, hogy a hétköznapi életben ruhát hordanak, max csak a naturista strandon, otthon, vagy hasonló helyen vetkőznek le.
Azt, hogy ki a hülye r, vagy fkalap, azt szerintem ne is részletezzük. Azért annak nevezni más, mert máshogy gondolkodik, mint te, az nem szép dolog.
Attól, hogy te ennyire prűd és begyöpösödött vagy, attól még nem rossz dolog a nudizmus.
Én pér évvel ezelőtt voltam először. Elsőre egy kicsit furán éreztem magam, hogy le kell vetközni mások elptt. Aztán eltelt 10-15 perc, és már fel sem tűnt, hogy senkin nincs ruha. Egy olyan szabadságérzetet adott, hogy azóta csak naturista strandra járunk.
Naturista strand előnyei: Nem üvöltöznek, 2 percekként nem vágnak hozzád labdát, közvetlenebbek az emberek, akár vad idegenekkel is lehet egy jót beszélgetni. Szép zöldövezet van (Balatonberény).
Egy naturista strandon valóban pihenni lehet, és sokkal frissebben megy onnan haza az ember, mint egy sima strandról.
Visszatérve az elejére egy kicsit: Ha a gyereknek kiskorában nem azt tanítják, hogy a mesztelenség rossz, akkor kevésbé lesznek szégyenlősek a későbbiek folyamán. Vagyis sokkal nyitottabbak lehetnek a világra. Nem lesznek annyira zárkózottak.
Aki foglalkozik valamilyen spiritualitális dologgal (nem, itt nem a new ages spiri hülyeségekre gondolok), azok tudják, hogy a szellemi fejlődés egyik legnagyobb gátja a túlzott testtudatosság.
Úgyhogy szerintem a naturizmusnak sokkal több előnye van. Hátránya igazából nincs is, max az, hogy akik nem értik miről szól, azok sokszor nagyon negatív kommentekkel illetik a naturistákat.
Inkább a mindenféle pride-okat kellene az embereknek ellenezni, mert ha egy olyat lát egy gyerek, az tuti visszafejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!