Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez nemi erőszaknak számít?
A srác is részeg volt és a testvéred nem mondta neki, hogy hagyja abba.
Plusz a fiú abba hagyta, mire a részeg elméje ráemszélt, hogy nem élvezi a hugod.
Ez egyátalán nem nemi erőszak.
Előző! Szerinted az sem erőszak, ha pl. egy elkábított lányt erőszakolnak meg!? Hiszen nem ellenkezett... Ez nem így működik!
Másrészről pedig nem kell "véghez vinni" (behatolásig), hogy szexuális erőszak legyen. A Btk. szerint:
"szexuális cselekmény: a közösülés és minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére, fenntartására vagy kielégítésére alkalmas, vagy arra irányul;"
Ergo az ujjazás és az orál is annak számít.
11#
"Előző! Szerinted az sem erőszak, ha pl. egy elkábított lányt erőszakolnak meg!? Hiszen nem ellenkezett... Ez nem így működik!"
Az teljesen más. Itt mindketten részeget voltak. Ebben az esetben nem lehet azt modani, hogy leitatta csak, hogy megdughassa.
"Ergo az ujjazás és az orál is annak számít."
Itt nem azzal védtem, hogy nem szexeltek. Igazad van az lényegtelen, de ez nem egy fekete fehér probléma.
Ha mindketten részegek voltak, akko megérthető, hogy a fiú mért nem vette az első jeleket, amit a kérdező huga adott és csak egy kis idő elteltével jött rá, amikor abba is hagyta.
Ezt csak akkor tudnám erőszaknak nevezni ha a fiú telejsen józan állapotban lett volna, de így több mint lehetséges, hogy nem voltak rossz szándékai valószínűleg csak későn jött rá, hogy nem költsösön és, hogy abba kéne hagynia.
Ha a sértett mozogni sem tudott a részegségtől, akkor nem volt abban az állapotban, hogy az akaratát érdemben kinyilvánítsa. Ráadásul, ha a ruhatépésnél sikított, meg szólt, hogy fáj neki, akkor le kellett volna állnia.
"Ha mindketten részegek voltak, akko megérthető, hogy a fiú mért nem vette az első jeleket,"
Ha az elkövető a bcs-t önhibájából eredő ittas vagy bódult állapotban követte el, akkor az nem enyhítő, hanem súlyosító körülmény! Léteznek ugyan büntethetőséget kizáró vagy korlátozó okok, de ez pont nem tartozik közéjük, erre a Btk. külön ki is tér.
15# Itt nem a BTK oldaláról közelítem meg. Programozó vagyok nem ügyvéd.
Lehet hogy a törvény szemében ez is erőszak, de emberileg megértem a helyzetet, hogy a barátnőjével fekszik az ágyban. Minketten részegek és a kábult állapota miatt nem veszi észre, hogy nem költsönös a dolog, de ahogy később ráeszmél abba hagyja.
Lehet, hogy a nem az történt amit fent leírtam, hanem ténylegeseb tudatában volt, hogy a barátnője nem akarta és kihasználta hogy nem tud ellenkezni.
Kitudja...
Csak azt mondom, hogy nem fekete fehér a dolog és csak azért nem lehet rá mondani, hogy megerőszakolta. Félre értés miatt nem tenném tönkre az életét senkinek sem...
Ha már itt tartunk, én meg joghallgató vagyok. :)
Nyilván az emberi tényezők is szerepet játszanak pl. egy vallomás értékelése során. A büntetőjogban az "emberi mivolt" előrébb kerül, mint pl. egy polgári jogban. Ettől függetlenül a kollégák is a Btk-ra alapoznak, és a bíróság is a vád alapján ítélkezik, ezért fontos, hogy legyen megnevezve a cselekmény, aztán a bíróság eldönti, hogy megáll-e vagy sem.
Továbbá fontos kiemelni, hogy a sértett, mondottam korábban, kerülhet olyan helyzetbe, amikor megkérdőjelezi saját magát, hiszen nem egy idegen követte el, hanem a barátja. Nem akarok jogtöri előadást tartani, de idekapcsolódóan megemlíthető, hogy sokáig nem is büntették a házasságon belüli erőszakos közösülést. Sok nőben még most is benne van, hogy a barátja/férje, így "joga" van hozzá, holott ez nincs így. A nőnek van joga bármikor nemet mondani, és rendelkezni a saját teste fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!