Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert vagyok kanos masnaposan?
Habar en nem szoktam masnapos lenni altalaban, de bulik utan ugyan ezt szoktam erezni. Itthon alszok par orat es utana felkelek szexelni, majd ujra alszok.😀 bulik utan en is felizgulok
24/N
Az alkohol a GABA receptorokra (is) hat, ez a gyakorlatban nyugtató, szedáló hatásként jelentkezik. Ezeket a receptorokat normálisan a tested kezeli, de amikor bepiálsz, akkor kéretlenül ingerled őket. A tested kompenzál és jóval kevesebb olyan anyagot termel ami ezeket a receptorokat ingerli.
Ennek az egésznek az lesz a vége, hogy a pia kimegy belőled, a GABA receptoraid viszont alul lesznek modulálva. Ez az oka pl. hogy egy marhanagy berúgás után nem tudsz aludni másnaposan, mert ilyenkor nincs elég olyan anyag a szervezetedben ami ezeket a nyugtató receptorokat stimulálja.
Nem csak az alvással vannak gondok, sok olyan tevékenység, amihez ez a "lassító" receptor kellene ugyancsak túl lesz tolva. Ezek igazából a masszív alkoholistáknál jönnek ki, akiknek már annyira hozzászokott a szervezetük a piához, hogy ha ne kapja meg, akkor szélsőségesen durva tünetek jönnek ki, idegesség, kézremegés, izzadás, nyálfojás, stb...
És igen, van akinél van egy ilyen "ostrocsapás" effektus is. A pia miatt sokszor csökken a nemi vágy, nem áll fel a répa. Amikor kimegy belőled és a tested se termel elég "lassítót" akkor előfordulhat, hogy átmegy ellenkezőbe és jobban kívánod.
Nem csak a piával van így amúgy, sok más droggal is. A heroin/opiát függűk a leszokás alatt iszonyatosan kanosak lesznek, kicsit más receptorok miatt, de ott is hasonló a jelenség.
Nem mindenkinél jelentkezik egyébként. Nálad igen.
Bocs, ha hosszú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!