Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek volt szexualis tapasztalata testverevel, rokonaval es miert ment bele?
10.
Még 2 idegennél se tudják kijavítani a bajt, szerinted miért van ennyi genetikai vizsgálat, miért születik ennyi beteg gyerek.
Szerintem is undorító dolog, de van olyan Ország ahol a hatalmas vagyon miatt, családban kellet nosulni ill férjhez menni a fiataloknak.
Van ilyen ország és hallottam is ilyet, 7-8 évvel ezelőtt.
Híres unokatestvér párok
Országok, ahol unokatestvérek jogilag összeházasodhatnak. Igen, Magyarorszégon is jogos!
Ebben nincs semmi pláné...
A testvérkapcsolatok és a szülő-gyerek kapcsolatok számítanak betegnek. Viszont gyerekkorban normális a testvérek közötti nemi kíváncsiság révén kialakult kapcsolat, ennek általában semmi következménye nincs felnőtt korban.
10-es
Ekkora vegytiszta baromságot rég nem olvastam.
Ha ilyen mérhetetlenül hülye vagy valamihez, legalább ne szólnál hozzá, a végén valami hozzád hasonló még elhiszi.
"mellesleg genetikailag annyi a közös, mint két idegen között (Czeizel Endre). Szóval a vérfertőzéses duma hülyeség! "
Ez mezei baromság. Az emberek származástól függően 99,6%-ban illetve 99,8%-ban azonosak genetikailag. Közelebbi rokonok esetén ez még magasabb arány is lehet,például szülő-gyermek estén, de ott vannak az identikus ikrek akiknél ez 100%-os hasonlóság.
Tehát átlagosan 0,2 és 0,4 százalék közt ingadozik az eltérés két véletlenszerűen választott ember között.
Az emberi genom 3 milliárd bázispárból áll.
A fenti százalékokat alapul véve, ez azt jelenti hogy körülbelül 10 millió bázispár változhat emberenként, úgy hogy még embernek számít.
Ez takarja a vércsoport tulajdonságokat, a testüregek méretét, a bőrpigmentáltságot, az egyes betegségekre hajlamosító génszakaszokat.
Ajánlom nézz utána legalább az alapfogalmaknak.
Itt egy táblázat ahol láthatod hogy ennek a 10 millió variábilis bázispárnak hány százaléka azonos a különféle rokonsági kapcsolatok között:
Segítek kiemelni a lényeget, az első ági unokatestvérek között ez 12,5 százalékos hasonlóság, ami már észrevehetően magasabb hasonlóság mintha egy másik rasszból származó embert vennél mintául.
És tudnád idézni Czeizel Doktor urat? Halottakat kérlek ne hazudtolj meg.
"És amúgy is annyi vizsgálat létezik mar, hogy ki tudják szemelni a bajt a magzat megfoganása előtt, ha már gyereket akar a kedves pár. "
Basszus ember, te gondolkozol mielőtt írni kezdesz?
Ehhez józan paraszti ész is elég lenne, hogy belásd, baromság.
Minden ember kap 23 kromoszómát anyjától, és 23-at apjától. (50-50%)
Ebből jön létre a 46 kromoszómás teljes emberi genom.
Az hogy ezek a kromoszómák mit hordoznak nagyon változatos, részben előre jósolhatatlan a végeredmény, csak százalékos esélyt lehet megadni egy tulajdonság megjelenésére az utódban.
Ez az úgynevezett crossing over (átkereszteződés) nevű folyamat, aminek során a genetikai információ a két szülői genomból véletlenszerűen párosul egymással.Így lehetséges például hogy barna szemű párnak kék szemű gyermeke legyen.
Tehát te baromira nem tudod megmondani előre hogy A és B személynek pontosan milyen genetikájú gyermeke lesz.
Azt csak a megtermékenyítés után tudod megmondani, miután mintát veszel a magzatvízből.
"Ha meg van is baj, olyan genetikai beavatkozások léteznek, hogy ki tudod választani a gyerek szeme színét... arról nem is beszélve, hogy ki tudják javítani a bajt."
Ennél a résznél majdnem leestem a székről....
Mi a ###?
Hogy tudnád befolyásolni egy több milliárd sejtből álló magzat genetikáját?
Az eldől megtermékenyítéskor, onnantól kezdve semmit nem tudsz befolyásolni. Azon túl hogy ez teljesen szembemegy minden biológiai ismerettel, egész egyszerűen etikátlan lenne, és biztosan tiltva lenne. De ismétlem, a legnagyobb gond ezzel az állítással az hogy hülyeség.
Kedves 15; mielőtt ekkora szilárd hittel hazuttolsz meg valakit, fogadd meg a saját tanácsod és nézz utána a neten a dolgoknak; ugyanis te egy kicsit több baromságot írtál...
Bár sajnos személyesen nem volt szerencsék Czeizel doktorral találkozni, de még foglalkozott esetünkkel egy ismerős közbenjárásával, cikk is jelent meg a nők lapjában, az idézet pontos volt.
Nézd át újra és próbáld meg helyesen értelmezni az általad javasolt oldalt...
"1st Cousin 12.5% 7.31% - 13.8% "
A genetika pont az a része a biológiának amit matematikai levezetésekkel lehet megérteni, ráadásul osztásnál bonyolultabb műveletre szükség sincs.
A szüleiddel 50-50 százalékban hordozol közös géneket.
Ebből adódik hogy egy nagyszülőddel 25%-ban közös a génkészleted. (tudod, négy nagyszülőd van)
A szüleid testvérei, azaz a nagyszüleid további gyermekeivel szintén 25% az egyezés.
Az első ági unokatestvérnél már csak 12,5 % az egyezés.
Szerintem ezt egy 8-os gyerek is átlátja.
Itt egy jól szemléltető kép:
De tessék, itt az összes forrás aminek most utánanéztem hogy biztosan jót írjak.
Továbbá ajánlatos utánanézni a következőknek akinek nem tiszták az alapok:
-gén
-DNS
-DNS replikáció
-allél
Egyébként ha én vettem a fáradtságot hogy leírjam mik az ellenvetéseim a 10-es hozzászólásban, akkor kérlek 16-os, te is tedd meg ezt.
Nem a két szép szemedért fogom elhinni hogy te így meg úgy ismerted Czeizel dokit, meg valami random Nők lapjában írják azt amit te igaznak gondolsz.
Nekem volt hugommal még tini korunk elején. Kiváncsiságból levetköztünk meztelenre és fogdostuk meg tapiztuk egymást. Más nem volt és ez is csak párszor.
És azóta is normálisak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!