Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit érez a férfi péniszével közösüléskor, a női vaginális orgazmus alatt?
Köszönöm a válaszokat!
Férfi vagyok, 20+ éves, mostanában jutok oda, hogy esetleg a jövőben megtapasztalhatom, de érdekelne az "elmélet". Perverzió nélkül (már amennyire lehetséges, mert nem orvosok vagyunk). Sok helyen lehet olvasni sokfélét. Nőktől szintén hallottam már ezt-azt, de ellentmondó dolgokat is mondtak nekem (van aki szinte csodákról és izomkontrakciók tucatjairól ír, van aki elintézi az "egyszer szorítok" szavakkal).
Ahol én voltam, a felvilágításokon, erre nem tértek ki.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkit felpontoztam!
Röviden a Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve, Medicina Könyvkiadó, 2011. egyetemi tankönyv szerint.:
„Az orgazmus alatt a hüvely simaizomzata, valamint a medence vázizmai ritmikus kontrakciókat végeznek, a hüvelyfal ráfeszül a penisre.”
A ti válaszaitok.:
1. „olyasmi mint a kezed csak melegebb
2.: „zuhanyzás közben tusfürdős kézzel marokra fogva dörzsölöd a makkod meg tudod tapasztalni.”
3.: „kintről befelé pulzál, szorít”
4.: „ha van rendes orgazmus,a vagina ritmikusan összehúzódik, majd elernyed.”
5: „Kellemes szorító érzést.”
6.: „egész testével rázkódott, szorított a lábaival össze, és 3-4x összehúzódzkodott a hüvelyével.”
7.: „egy belső összehúzódást csinál, egy ici-picit hosszabbat (lásd nem 0,75 másodpercig, hanem 1 másodpercig), de többnyire azt is olyan gyengén, hogy az esetek többségében a aktus közben nem is érzem”
8.: „Pl. a 4 centire kitágult hüvely ha összehúzódik minden oldalról max., nagyon max. egy 3,5 cm-re. De te inkább csak egy enyhén pulzáló érzést érzel. Kb. ha jó erősen megnyomod az ütőeret a nyakadon, kb. olyasmi érzés. Persze szorítva.”
Hosszabban, idézve.:
„A nemi izgalmat kiváltó efferens pályák a női nemben valószínűleg azonosak a férfiakéval, de a férfi és a nő közötti anatómiai különbségek miatt vizsgálatuk nőben nehezebbnek bizonyult, és ezért a pályákról kevesebb ismeretünk van.
A következő fázisban a nő szexuális izgalmi állapotát a külső nemi szervek folyamatos mechanikai ingerlése, a hüvelyben lévő penis ritmikus mozgásai, valamint a pszichés és emocionális tényezők tovább erősítik. A fő receptorzónák a clitoris és az urethra külső nyílásának környékén helyezkednek el, magában a hüvelyben viszonylag kevés mechanoreceptor van. A megfelelő ideig tartó és intenzitású szenzoros ingerlést egy idő múlva egy részben motoros, részben azonban szenzoros-pszichés reakció, orgazmus követi. Az orgazmus alatt a hüvely simaizomzata, valamint a medence vázizmai ritmikus kontrakciókat végeznek, a hüvelyfal ráfeszül a penisre. Az orgasmus alatt a méh izomzata is ritmikusan összehúzódik, és az ellazulási fázisok szívó hatása elősegíti a spermiumok bejutását a méhűrbe. A női orgasmus elnyújtottabb, mint a férfié, és nem is lehet úgy egyetlen eseményhez kötni, mint a férfi orgazmusát az emisszióhoz és ejakulációhoz. A női orgazmus általában később, hosszabb szenzoros ingerlést követően jön létre, mint ahogyan a férfi orgazmusa bekövetkezik. A női orgazmust is autonóm idegrendszeri reakciók, mint szívfrekvencia-szaporulat, vérnyomás-emelkedés, légzésváltozás kísérik. Jelentős neurofiziológiai különbség a két nem orgazmusában, hogy nőben az orgazmust nem követi refrakter periódus, egymás után többször is létrejöhet, míg férfiban az orgazmust rövidebb-hosszabb ideig tartó refrakter állapot követi.
A külső nemi szervek mechanoreceptorainak ingerlése kiváltja a neurohypophysis oxitocinszekrécióját is. Az oxitocin szerepet játszhat a ritmikus méhösszehúzódások létrejöttében, de ez csak a ciklus ösztrogén fázisában érvényes (a progeszteron gátolja a méhösszehúzódásokat).
A női nemi izgalom a pubertás megindulásától kezdve váltható ki, amikor megkezdődik a szexuálhormonok szekréciója. Az ösztrogénhormonok tartják fenn a női nemi szervek olyan állapotát, amely elősegíti a nemi aktus sima lezajlását. A menopausát követő ösztrogénhiányban a hüvely nyálkahártyája sorvad, szekrétuma megkevesbedik, ami a nemi aktus szempontjából kedvezőtlen körülmény.” - forrás: [link]
"Ha a "hüvelyfal ráfeszül a penisre" (ahogy az orvosi könyv írja), azt csak megérzi a férfiember?"
Nem feltétlen. Nekem az orgazmus előtt közvetlenül úgy megkeményedik, hogy gyakorlatilag az sem érzem, ha kézimunkánál teljes erőből szorítja
15.: Fent 8 különféle válaszból öt írja egyértelműen, hogy érezhető a szorítás.
Akkor most már, csak 9 különféle válaszból 5...
Tendálunk az 50% felé (habár ez még messze kevés statisztikához).
Nem lehet, hogy amikor nem érezhető több, egyre gyengülő szorítás egymás után, nincs is vaginális orgazmusa a nőnek, vagy csak megjátssza, vagy meg sem játssza, egyszerűen nincs?
Erekció közben, csak azt tudom elképzelni, ha már túlstimulálják a péniszt -sokadik aktus egymás után- és kvázi "elzsibbad, elfáradnak a mechano receptorok", ezért nem érez semmit a férfi. Egyébként a legérzékenyebbek pontok egyike kellene legyen...
17.: Na ja...
És mi van, ha szeretkezni akar, nem d-ni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!