Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hol van az a határ, amin túl a megcsalás már nem számít bűnnek?
Nem 15, hanem 5 év az elévülése. Guglizz rá.
Azt írtam, hogy még az emberölés is elévül 5 év alatt, egy házastársi botlás 20 alatt se? Nem akarom a büntetőjogot összevetni a hűséggel. A köze annyi, hogy az emberölés is, meg a megcsalás is erkölcsbe ütköző. Lehet mérlegelni.
Milyen tévhitek és hazugságok? Soha nem is került szóba, a férj semmit sem tudott. Nem tartott fönn semmiféle látszatot. (Ha visszaolvasol, a történetben csókokról van szó, nem félrelépésről.)
Magas erkölcsi piedesztálról itélsz. Sose kelljen visszaemlékezned a saját szavaidra...
Szerintem te guglizz rá. A minősített emberölésnek nincs elévülési ideje, így ha 20 éve derül ki valami, újra nyomozhatnak és vádat emelhetnek. Ilyennek számít az is, ha valakit előre kitervelten, vagy nem tudott védekezni ellened. Tehát kb csak a véletlen balesetek évülnek el, nem a gyilkosság.
De ettől függetlenül is teljesen ki van fordítva a logika, mint írtam, értelmetlen párhuzamot vonni a törvényekkel. Ezek azért léteznek, hogy biztosítsák a társadalom fennmaradását, együttélését, védje kultúrális javait, a kártékony elemektől pedig megóvja.
Egy párkapcsolat alapja az én értelmezésemben pedig a bizalom. Amelyikben nem volt, az nem is volt igazi kapcsolat. Ez a házasságra is igaz, hiába van gyerek, az maximum egy kényszereszközzé válik abban az esetben.
A kérdés megcsalásról szól, attól hogy valaki a csókot említette még nem változott meg az egész topic, a vita is erről szólt. Tulajdonképpen mindegy, mert ez csak technikai, a megcsalás ereje meg nem ezen múlik. A 20 év hazugságnál annál inkább. Az is egy elég olcsó kibúvó, hogy belekötsz a hazugság fogalmába. Meg lehet tenni, de nem érdemes, minden tudatos ember felfogta, hogy mikor nem őszinte a másikkal, és tudja hogy a másik milyen hitben van. Én bizonyos esetben akár el tudnám nézni nemcsak a csókot, de a szexet vagy extrémebbet is. 20 év hülyére vevést viszont már nem. Jobban hangzik, hogy az csak egy régi eset, de az attól még nem 1 eset, hanem 20 év ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!