Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor fogják fel a lányok, hogy nekik kell kezdeményezni? Hahó 2016 van
egyenjogúság van meg feminizmus...
volt a munkahelyemen volt egy lány aki tetszett, de nem nyitott felém meg nem szedett fel csak mosolygott mint a tejbetök...
most meg megsértődött hogy öszejöttem mással :S hát istenem ez van...
hozzámvágta reggel a mappát meg nem köszönt
aztán kérdeztem valamit flegmán azt válaszolta "honnan kéne nekem ezt tudnom" és elment
a másik lány belevaló volt odajött hozzám beszégetett velem fogdosott stb
lányok tanuljátok meg ha kell valaki akkor kezdeményezzetek
2016-ban szerinted tényleg egyenjogúság van? Akkor áruld már el, hogy ugyanazért a munkáért miért keres kevesebbet egy nő???
De említhetném a közszereplők nőket lenéző, középkori megnyilvánulásait (lsd. Kövér László, Ákos, Bochkor Gábor: akik szerint a nőknek csak az a dolguk hogy gyereket szüljenek és otthon cselédek legyenek)!
23: Tényleg nincs egyenjogúság. Most hirtelen csak ezek jutottak eszembe:
A hajléktalanok több mint 90%-a férfi.
A nehéz-/veszélyes fizikai munkát végzők több mint 90%-a férfi.
Egy válásnál ha mindkét küzd a gyerek(ekért), akkor 99%-ban az anyának ítél a bíróság. Egy apa kb csak akkor kaphatja meg a gyerek(ek)et, ha az anya súlyos függőségben szenved vagy elmebeteg.
A férfiak élnek rövidebb ideig ÉS EZ MELLÉ a nők mehetnek korábban nyugdíjba. (Képzeld el mintha a nők halnának 5 évvel korábban és mégis a férfiak mehetnének 5 évvel korábban nyugdíjba a nőkhöz képest)
Az egyetemeken a hallgatók 60%-a nő.
A legbiztosabb, legkényelmesebb, legstabilabb állások (főleg állami és főleg irodai munkák) nagyját, amik közül sok a nyugdíjas állás is, a nők birtokolják.
A háborúk áldozatainak kétharmada manapság is férfi.
Az erőszakos bűncselekmények áldozatai több mint kétharmad részben férfiak. A gyilkosságok áldozatai több mint 80%-ban férfiak.
Hasra csapva dobálózol a százalékokkal. Ugyanilyen listát tudna bárki írni a nőkről is.
Az viszont konkrét tény, utána lehet nézni, hogy egy nő soha sehol a világon nem kap annyi fizetést ugyanazért a munkáért mint egy férfi.
24#-es te nagyon el vagy tévedve!
A nyugdíj korhatár teljesen egyforma a nőknél és a férfiaknál is, nem a nemek szerint van különbség, hanem a születési év szerint.
Az állami állások nagyját a nők birtokolják? Én sem a parlamentben, sem az állami vállalatok vezetői között nem látok több nőt mint férfit, sőt, európai átlaghoz viszonyítva kevesebb nálunk a nő ezekben a pozíciókban.
A háborúk áldozatainak kétharmada férfi? Nézd meg például csak a most Szíriából menekülők összetételét, több mint két harmaduk életerős, fiatal férfi. Tehát a nők nagy része marad otthon a háborús övezetben vagy hal meg.
Erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok áldozatai nagy részt férfiak? Miről beszélsz te? A nemi erőszakok 99%-a nőket éri, és a családok kétharmadában fordul elő családon belüli erőszak a nő és a gyerek kárára.
És csak hogy érzékeltessem hogy az általad írt listának mennyire nincs köze az egyenjogúsághoz, hozzáteszek én is egyet:
az utódok 100%-át a nők szülik meg:)
25:
Cserébe pedig a nőknek van több biztosabb állása.
Csekkold akkor azt, hogy egy nő és egy férfi átlagosan mennyi időt tölt ugyanazon munkahelyen. A nők sokkal többet (sokkal biztosabb az életük, előbbre tervezhetnek), mert általában stabilabb munkahelyeik is vannak. Miér csak mani számít neked?
26:
"A nyugdíj korhatár teljesen egyforma a nőknél és a férfiaknál is, nem a nemek szerint van különbség, hanem a születési év szerint."
Ezt nem értem. Mi van? Konkrétan van egy ilyen, hogy egy nő 40 év után nyugdíjba mehet.
"Az állami állások nagyját a nők birtokolják? Én sem a parlamentben, sem az állami vállalatok vezetői között nem látok több nőt mint férfit, sőt, európai átlaghoz viszonyítva kevesebb nálunk a nő ezekben a pozíciókban. "
Mert te is csak a zsozsót nézed. Menj be egy önkormányzati hivatalba, közkönyvtárba, önkormányzati iskolába. Csekkold az irodai dolgozókat, adminisztrátorokat, titkárokat. A nyugdíjas állások birtoklóit, akiknek legtöbbször érettségijük van.
Brühü. Nem keresek 800 ezret mint egy parlamenti képviselő? Nem baj. Azért nettó 150-ből is elvagyogatnék egy nyugdíjas állásban.
"az utódok 100%-át a nők szülik meg:)"
Ami egy irigylésre méltó dolog.
25-26:
Ti nők miért lettetek fejben férfiak?
Miért csak a fizetést nézitek ha munkáról van szó és a szülés számotokra miért egy rossz dolog?
Szerintem ez semennyire sem egyenjogúság kérdése. Aki akar valamit a másiktól, menjen oda hozzá, kezdeményezzen beszélgetést stb. Ha történetesen a fiú csendesebb, visszahúzódóbb és mégis "ő az igazi" a lánynak, akkor simán megtehet annyit a lány hogy nyit felé. Felejtsük már el ezt a "férfi dolga" érvelést...
Lehet lepontozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!