Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért van az, hogy a szüzesség...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a szüzességnek akkora feneket kerítenek az emberek?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy sokszor írják itten, hogy olyannal veszítse el az ember akit igazán szeret, meg hogy a szüzesség egy hatalmas kincs.

Baromság! Vannak olyanok akik bárkivel elveszítenék már. A szüzesség egy idő után már nem hatalmas kincs, hanem hatalmas átok inkább. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy akkor már mindenki veszítse el 12-13 évesen. De 20 év felett már elég sz@r érzés tud lenni, hogy még soha nem voltál senkivel. Főleg, ha már minél nagyobb szám van a 2-es mögött. Meg azt se akarom mondani, hogy mindenféle jött-ment senkiházival/qrvával feküdjön össze az ember, de ha akad egy normális, akkor hajrá. Mi van ebben olyan fontos? Nem értem...

2016. nov. 5. 01:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%

#9-es: Már elnézést, hogy belekontárkodom a magánéletedbe, de a 14 éves kor alatti közösülés egy idősebb illetővel nem csak morálisan, de jogilag is erősen elítélendő, hovatovább a srác konkrétan megrontott, még akkor is, ha beleegyeztél. A pasit ezért a tettéért bűntetőjogi felelősség terheli (de mivel nem derül ki, így nem lesz semmi).

Erkölcsileg nézve, pedig egy 21 éves mit látott meg egy kislányban? Ezt nem tudom felfogni, és nagyon felidegesít. Egy könnyű numerát? Valakit, aki majd felnéz rá, ha már más nem teszi? Szülőként mélységesen felháborítana, ha a gyermekemmel csinálnák ugyan ezt. Én még 13 éves koromban nem csak gyerek voltam, de még eszembe nem jutott a szex.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem érettebb fejjel kell elveszteni, és olyan személlyel, akihez fűz valamilyen érzelem (értsd. nem egyéjszakás során). Itt viszont nem érdemes megvárni a nagy őt, hiszen ahogy korábban is írták, van akinek egész életében el se jön. Szóval ilyen szempontból nem kellene túlmisztifikálni az egészet, nem kell egy működő kapcsolatban hónapokat várni ezzel.

2016. nov. 5. 10:26
 12/29 anonim válasza:
95%
Hát nem tudom, nekem borzalmasan fájt, noha a barátommal történt, akibe szerelmes voltam. (gyertya, zene, masszázs, sok előjáték). De még ígyis pokolian fájt. Ha belegondolok, hogy csak alkalmi partnerrel élem át ezt, akinek csak az a fontos, hogy belém ürítse magát... Persze, nem mondom, biztos lett volna olyan, akiben megbíztam volna és odafigyelt volna rám, ám a szex olyan szintű kitárulkozás, amit nem szívesen csinálok mindenkivel. 18/L
2016. nov. 5. 12:09
 13/29 anonim ***** válasza:
31%
A középkorban megvolt a magyarázata, de a beteges szűzkultusztól azóta sem sikerült megszabadulni.
2016. nov. 5. 16:17
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csajok szempontját megértsed és szeretsz olvasni, ajánlom itt a 9-es hozzászólást: http://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__egyeb-kerdesek__5..

A szüzesség túl van misztifikálva. Igen. De nem azért, mert van egy szűzhártya, hanem azért, mert valójában ez az ELSŐ lépés a szexuális élet küszöbén. A szex nem csak élvezet, hanem veszély forrás is és baba is lehet belőle, amit egy tini nem feltétlenül akar. Főleg nem az apja. Ezért sok családban nincs meg a rendes felvilágosítás sem. Nem mintha ne tudná egy mai tini, mi az a szex, de sok mindent nem tud, amit meg kéne tudnia, hogy mi lehet a szex közben.

És mint minden első lépés ez is nagyon nagy szerepet játszik. Noha az első kevés embernek lesz felhőtlenül jó, mint ahogy a járást gyerekként, ezt is meg kell szépen tanulni és a végén lehet maratont futni annak, aki nagyon jó benne, de ne azzal kezd el és ne is az legyen az elvárás magaddal és a másikkal szemben.

Szerintem jó dolog, ha tudtok beszélni a szexről, mielőtt belefogtok. Nagyon jó megbeszélni és tisztázni, hogy

- Bíztok egymásban?

- Biztonságban érzed magad a párod mellett?

- Tudtok olyan dolgokról beszélgetni, amik zavarnak téged, vagy a partnered?

- Meg tudjátok hallgatni a másikat?

- Beszélgettetek már arról, hogy milyen lenne lefeküdni egymással? (Meddig akartok elmenni a kapcsolatotokban? Milyen határokat nem akartok átlépni? Beszélgettetek-e már a fogamzásgátlásról? Beszélgettetek-e már a nemi betegségek elleni védekezésről?)

- Kijelenthető, hogy nem érzed szükségességét bármi tudatmódosítónak (drog, alkohol), hogy lefeküdhess valakivel?

- Tudod hogyan kell használni gumi óvszert, hogy az megelőzze a nemi fertőzéseket és a nem várt terhességet?

- Mindketten készen álltok arra, hogy lefeküdjetek egymással?

- Mindketten akarjátok, hogy lefeküdjetek egymással?

- Igaz, hogy a kapcsolatotokban egyikőtök sem erőlteti a másikra a szexet?

Ha van, amire nem-el tudtok válaszolni, akkor még nem vagytok elég tudatosak, vagy nem vagytok még készen a szexre.

2016. nov. 5. 18:31
 15/29 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem az önértékelésen múlik, hogy valaki kinek, mikor adja oda magát. És ha valakinek megfelelő az önérzete, akkor kivárja, hogy olyan ember "kapja meg" őt, aki megérdemli, aki tudja értékelni, nem csak utána eldobni, mint egy kapcarongyot.
2016. nov. 6. 09:07
 16/29 anonim ***** válasza:
90%

A szüzesség mértékegysége az egy Volt.

A táplálkozást sem macskap*cse paprikával telenyomott halászlével kezdi az ember, hanem az anyatejjel. Mert nincs még felkészülve az emésztőrendszere a tartalmasabb nehezebben emészthető kajákra. Ezért fontos, hogy a megfelelő érzelmi fejlettség elérése után kerüljön sor az első nemi aktusra. Önmagát mindenki fejlettebbnek gondolja a kortársainál, és ez tévútra visz. Én több mint 40 éve, 16 éves koromban veszítettem el. Akkor királyságnak éreztem, ma sajnálatra méltónak. Nem, nem romlott el semmi, gyönyörű életem volt, nagyon széppé tették a nők, de ha a mai eszemmel nézem, akkor is korainak érzem. Az ember életében szükség van a fokozatosság betartására, csak így tud egészségesen fejlődni. Szükség van a gyermekkori játszásra, a kamaszkori vágyódásra, sok-sok csalódásra, világfájdalomra. Szükség van az elalvás előtti ezerszer kiszínezett ábrándokra. Ha rögtön a nagyágyúhoz nyúl, mindezt elveszíti, és nem lesz hova fejlődni.

2016. nov. 6. 09:39
 17/29 anonim ***** válasza:
50%

"13 éves voltam amikor elvesztettem a szüzességemet egy 21 éves pasival. Egyáltalán nem bántam meg, sőt, büszke voltam rá. "

Rib*c. A srác meg törvény sértő.

2016. nov. 6. 12:14
 18/29 anonim ***** válasza:
69%

"Erkölcsileg nézve, pedig egy 21 éves mit látott meg egy kislányban?"

Nyilván egy korabelinél esélye se volt.

2016. nov. 6. 12:15
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
általában az első meghatározza a többit. akinek nem volt jó, annak baromi nagy eséllyel e többi sem lesz jó. ezért. van akinek fontosak az érzelmek, hidd el. elég sivár lelked lehet.
2016. nov. 6. 13:41
 20/29 anonim ***** válasza:
47%

Palika már itt is cédázza azokat, akik szüzek...

Szegény Palika!

2016. nov. 6. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!