Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az hogy a mai lányoknak olyan a testük mint egy felnőtt érett nőnek?
Pár száz évvel ezelőtti írásokban ott van, hogy a legtöbb lány 16-17 évesen kezdett menstruálni. Manapság meg ugye már 12-13 évesen inkább.
Tehát valóban ott van az, hogy lányok manapság gyorsabban érnek nővé
Akinek 25 evesen nagy melle van,annak valoszinuleg az volt 15-18 evesen is. Es ez nem ujkeletu dolog,igy volt ez regen is. Szerinted regen a lanyoknak 20 evesen kezdett el noni a melluk,vagy mi?
Amugy meg,en 18 evesen is tok lapos vagyok,nincs nagy mellem,vastag combom szinten nincs. Magas,vekony vagyok,es egyebkent azt latom,hogy inkabb ilyen alaku lanyok jarnak a sulinkba is(meg gimis vagyok,tehat kb 14-19ig van minden).
12
"Szerinted regen a lanyoknak 20 evesen kezdett el noni a melluk,vagy mi?"
Igen sokszor. A másodlagos nemi jegyek (mellek és egyéb formák a testen) növekedése, ami ma megindul általában 12-13 évesen (év véget ér pár évvel később), az volt amikor csak néhány évvel később indult be.
Ez nem azt jelenti, hogy egy 17 éves lány régen arcra úgy nézett ki, mint ma egy 12 éves, de a női formák azok régen sokkal később fejlődtek ki, 3-5 évekkel később, mint manapság.
Középkori irodalomból volt egy választható kurzusom az egyetemen és ott az egyik csoporttársam erről témáról csinált kiselőadást, összeszedve különböző korabeli szerzők írásait.
Ez egy civilizációs jelenség. A fehérje és szénhidrát dús táplálkozás, a jó orvosi ellátás eredménye.
A divat és a viselkedési normák még inkább kihangsúlyozzák, hogy a lányok érettebbnek tűnjenek.
Manapság nem olyan ritka a 9-10 éves korban szőrösödő, menstruáló lány sem.
Ez nem egy jó dolog, hiszen egy nemileg érett testben 10 évesen még egy gyerek lakik. Túl gyors az iram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!