Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért elitélendőbb ha egy (nagy) korkülönbséges kapcsolatban a fiú a fiatalabb, mint fordítva?
Mondhattok bármit, de ez tény. A kérdésem nem az, hogy így van e, hanem hogy vajon miért...
Az manapság teljesen normális dolog, ha egy 40es pasi 20as csajjal jár (és amúgy áldásom rájuk, nekem ezzel semmi bajom míg örömet szereznek egymásnak), de én akárhányszor próbálkoztam akár csak 2 évvel idősebb lánynál, szinte mindig ellettem kűldve.
Én 19 éves vagyok és egyszer mégis sikerűlt összejönnöm egy 22 éves (nálam 2 évvél és 9 hónappal idősebb) lánnyal (egyébként totál véletlen, hogy álltalában idősebbek tetszenek meg, valamikor külsőre fiatalabbnak gondolnám magamnál), de mindkettőnk családja és barátai, ismerősei helytelenítették a dolgot, holott elöttem egy 26 éves férfival járt. Aztán teljesen más dolgok miatt néhány hónapig tartott csak, de ez alatt az idő alatt is tapasztaltam, hogy társadalmilag az igenis elitélendő, hogyha egy kapcsolatban a fiú a fiatalabb.
Mégis miért lehet ez, de most komolyan? És ne írjátok, hogy nem kell foglalkozni mások véleményével, mert valamilyen szinten igenis kell, és mindenki foglalkozik vele... Valamint hosszútávon nagyon idegesitő tud lenni.
Mert a férfinak kéne eltartania a nőt az emlékeink szerint, és egy fiatalabb gyereknek vélhetően még nem olyan kiforrott a karriere és az egzisztenciája, mint egy idősebbnek, így nem tud egy idősebb nőt eltartani. ergó a nő tartaná el. Ezt meg megvetik - főleg a nők, mert ugye nehogy már ők tartsák el a másikat, amikor fordítva szokás.
Ez elég sokáig így volt, most az utóbbi három generáció felfogása nem fogja kiirtani ilyen gyorsan ezeket a hagyományos elveket és előítéleteket, majd kikopik, ha továbbra is dívik a feminácizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!