Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok lány miért ítéli el a laza szexkapcsolatot, még akkor is ha nem verik át és nem csak szexről lenne szó?
Tényleg nincs olyan sok lany akinek volt ilyen jellegű kapcsolata?
23/F
Mert a nőknek szüksége van érzelmi kötődésre a sexhez, mi többet remélünk általában a dologtól. Mindent érzelmileg is megélünk, nem tudunk úgy elvonatkoztatni, mint a férfiak, ezért tűnünk nektek olyan „bonyolultnak”. Persze általánosságban írok, nem nyilatkozok mindenki nevében.
Egy cikkből idézek, ez jól leírja:
„Amikor egy férfi enged a vágyainak, másnap úgy érzi, megkapta, amit akart: hiszen kellemes, izgalmas, őrült órákat tölthetett el egy gyönyörű nővel, és mindez még az önbizalmának is jót tett. A nők fejében azonban egészen más kavarog, amikor elérkezik a kiábrándító reggel. Éjjel talán még felszabadultnak, magabiztosnak érezték magukat, hiszen a férfi minden figyelme az övék volt, és akkor is, ha nem kívánják többet látni, úgy kell érezniük legbelül, hogy azért valamennyire számítottak. Ám másnap hiába keresik ezt az érzést: legtöbbször kihasználva érzik magukat, furcsamód akkor is, ha ők kezdeményeztek és tudatosan mentek bele a szexuális kalandba.”
Én nem ítélem el, sose tettem, sőt, nekem is volt. Természetesen tisztában voltam vele, hogy egy ilyen kapcsolat nem tart örökké, sőt, általában túl sokáig sem. A legtöbb embernek, férfinak és nőnek is van valamennyi kötődési igénye, persze kivételek itt is vannak. Úgyhogy egy ilyen laza kapcsolat többnyire csak időleges lehet, mert vagy egymáshoz kezdenek el kötődni a felek és azért lesz vége a lazaságnak, vagy valaki máshoz, akkor meg úgy az egész kapcsolatnak reszeltek.
Kockázat is van egy ilyen viszonyban, például az egyik kötődni kezd, a másik nem. Ilyenkor elég érettnek kell lenni az érzelmek kezelésében. A legtisztább, hogy ha valaki érzékelni kezdi magán a másikhoz való egyoldalú kötődést, még időben kiszáll, mint hogy szenvedjen. Ha a másik kapcsol előbb, akkor bontsa ő a kapcsolatot.
Azt vettem észre, hogy az emberek nagy része, főleg a fiatalabbak azt gondolják, csak kétféle módon lehet szexuálisan kapcsolódni valakihez. Vagy szerelemmel és mély érzelmekkel, erős kötődéssel, vagy teljes érzéketlenséggel, a másikat szextárgynak nézve. És a szexkapcsolatokat az utóbbihoz sorolják, ezért ítélik el.
Pedig létezik egy harmadik verzió (és közte még nagyon sok), amikor a szexkapcsolatban kölcsönös tisztelet, minimális, de mindenképpen pozitív érzelem és ugyanennyi kötődés van. Inkább olyan baráti jellegű. Aztán hogy később szerelembe, csalódásba vagy közönyösségbe fullad a dolog, vagy csak lecseng egy szexmentes haverságba, barátságba, az a helyzettől függ.
Sajnos ez a harmadik verzió a lehető legritkább.
Nem ítélik el, csak
1. Megválogatják kivel, es
2. Nem verik nagy dobra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!