Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értékelhető-e erőszaknak ez az eset?
"K.L.Kiss"
Kiss László, te vagy az?
Ti normálisak vagytok?! Ha a lány beleegyezett akkor nem erőszak. Ha nem egyezett bele akkor erőszak. Ennyi
Lehet csúnyákat gondolni róluk nem arról van szó, de ha a lány igent mondott nem volt erőszak
#23: akkor ezek szerint nem vagy tisztában a nemi erőszak jogi fogalmával.
Nem csak az az erőszak, ha valakit fizikai erővel kényszerítesz szexre.
Az is annak számít, ha cselekvőképtelen lánnyal szexelsz (12 éven aluli, vagy leitatod, vagy bedrogozod), illetve az is, ha fenyegetés hatására teszi meg.
Amennyiben a fiatal srác is benne van, és ő veszi rá, akkor a szex valami célt szolgál, amire egy ügyes ügyész akár a prostitúciót is ráhúzza, és mivel fiatalkorúról van szó, az súlyosbító tényező.
Csak akkor nem lenne erőszak, ha a lány nagykorú lenne (ez kell a prostitúció miatt), és ha a lány önszántából ajánlaná fel magát.
Ekkor jogilag már megállna a dolog, csak erkölcsileg lenne undorító húzás.
A kevésbé fogékony hozzászólónak mondanám.
Amit a hozzászólásomban zárójelbe is tettem.
Ez akkor is nemi erőszak ha nagykorú a sértett.
HOGY ZSAROLÁS,KÉNYSZERÍTÉS,MEGFÉLEMLÍTÉS HATÁSÁRA TÖRTÉNŐ BELEEGYEZÉSRŐL VAN SZÓ.
ERGO,NEM ÖNSZÁNTÁBÓL TETTE AZT.
24: Én pont hogy a törvények alapján mondlm hogy nem erőszak
Azt ne mondd már hogy erőszak ha a tanár dug a diákkal a jobb jobb jegyért
Azt ne mondd már hogy erőszak ha a főnök dug a beosztottal az előléptetésért
Azt ne mondd már hogy erőszak ha a lakástulajdonos dug az albérlővel az albérleti díj helyett
És a sort nég folytathatnám. Erőszak ha valaki berángat valaki mást a bokorba és ott a sikoltozó áldozattal dug. Erőszak ha valaki elkábít valakit aztán úgy dug vele.
De ne hívjunk már mindent erőszaknak ami nem az
#27: ha én rámászok a főnökömre, mert attól remélem az előléptetést, akkor nem erőszak. Ha megpendíti, hogy valamit valamiért, még mindig nem...
De ha közli, hogy vagy lefekszek vele, vagy ki vagyok rúgva, és nincs más esélyem, és megteszem, hogy a gyerekemnek enni tudjak adni, akkor már az.
Ugyanis visszaélt a kiszolgáltatott helyzetemmel, és fenyegetéssel vett rá.
Ez az, ami a jog szempontjából nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!