Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságig várnátok- e egy lánnyal az első szeretkezésig? Van- e még ilyen fiú? Olyan elképzelhető hogy 1-2 év járás közben egyáltalán nincs szexuális együttlét?
Én nem várnék. Nem is vártam soha. Mondjuk a barátnőim se nagyon akartak várni, volt egy-két vallásos köztük, de valahogy egyedien értelmezték, szóval d_gtunk, mint a nyulak.
Az, hogy van-e ilyen fiú....biztos van, de akkor valószínűleg nem tetszene neked.
26/F
Csupa vallásos ember között nőttem fel, de elképzelhetetlennek tartom hogy néhány hónapnál többet várjak vele, házasodni pedig 10 éven belül biztos nem szeretnék és nem is fogok.
Van egy-két vallásos gyerek, akik passzolnak hozzád, legalábbis ezzel az ideológiával kapcsolatban, de alapvetően a jelenlegi társadalom túlnyomó része érthető okokból nem támogatja a házassáig tartó szexmentes életmódot. Nem beszélve arról hogy ez a kérdés túlmutat a témán.
23F
lehet ugy is férjet választani hogy
jó legyen vele a szex.
de ez nólad nem fontos
vagy szép,jo pasi legyen
vagy pénzes
vagy rendszerető
esetleg jol tud főzni
ne dohányozzon ne igyon ne nőzzön
ja é ne szexeljen csak te rád várjon.
szerinted mind passzolni fog?
sztem ki fogsz egy csóró hívőt aki talán nem iszik, nem dohányzik, munkanélküli
csúnya, és.... majd megtudod
a te sorsod
sok sikert
nagyon szép és romantikus gondolat, hogy csak annak add oda a szüzességed, akivel örökre összekötöd az életed. én is örülnék neki, ha ez így működőképes lenne. de sajnos a világ egyáltalán nem így működik. jó lenne, ha az első nagy szerelmünkkel élhetnénk le az életünket és örökre boldogok lehetnénk így, de sem a szerelem, sem a szüzesség, sem a házasság nem garancia arra, hogy ez így lesz. két ember kapcsolata vagy működik, vagy nem. és ez menet közben is változhat sajnos. a változásokhoz meg alkalmazkodni kell. van, hogy sikerül a kapcsolaton belül alkalmazkodni, de van hogy nem sikerül kapcsolaton belül megoldani a gondokat és olyankor a kapcsolatot kell lecserélni egy olyanra, ami működőképesebb. ahogy sokan írták, a jól működő kapcsolathoz a jól működő szexualitás is kell. márpedig nagyon kiábrándító lehet, ha csak a házasság után derül ki és ha nem is azonnal, de idővel jó eséllyel a házasság is rámehet. ha jól működik, akkor az egy igazi csoda, hogy a tökéletes kapcsolatra egy tökéletes embernek tartogattad magad egész életedben. de, ha a dolgok nem jól alakulnak (márpedig ez elég gyakori sajnos), akkor nem a megfelelő embernek tartogattad magad és az egész hiába volt. és mire a házasság után megtalálod a megfelelő embert, addigra már ugye nem leszel szűz...
szerintem ráadásul nem is érdemes 1-2 év járás után rögtön megházasodni. a járás/párkapcsolat a házasság próbaüzeme. egyre több időt együtt töltve, majd összeköltözve kipróbáljátok, hogy működne-e hosszú távon, különféle megpróbáltatások és élethelyzetek közepette is a kapcsolat. szerintem csak több évnyi (már szinte házasság szerű) együttélés után érdemes összeházasodni, amikor már évek tapasztalata bizonyítja, hogy a dolog működőképes és a házasság lényegében már csak egy adminisztratív megjelölése annak, ami addig is jól működött
én mondjuk nem tartom olyan fontosnak a házasságot sem, mert attól, hogy összeházasodtok, egy amúgy nem jól működő kapcsolat nem lesz jobb és vagy megkeserítitek vele egymás életét, vagy úgyis válás lesz a vége. ha pedig már előtte is jól működött a kapcsolat, akkor teljesen mindegy, hogy van-e házasság, vagy nem, vagy hogy egyáltalán minek hívjátok, ami köztetek van. a lényeg a tartalom, nem az elnevezés, külsőség.
szerintem ezek a dolgok ráadásul korábban sem működtek máshogy. a házasságig tartó szüzesség intézménye csak a nők alárendeltsége miatt kapott akkora hangsúlyt. abból a gondolatból ered, hogy a nő élete és szexualitása csakis a férjének jár. közben a férfiak meg csinálhattak bárkivel bármit, rajtuk senki semmit nem kért számon. na meg mivel nyoma sem volt, akár le is tagadhattak bármit. ráadásul mivel a nők szexuálisan tapasztalatlanul kerültek a házasságba, ha nekik nem volt jó, azzal senki nem törődött (van ahol máig divat a női nemiszervek csonkítása, hogy ne is élvezzék a szexet). ha a férfinak nem volt jó a szex, akkor meg félrelépett és az asszonynak azt is tűrnie kellett, mert mást nem tehetett. különösen amíg általános volt, hogy a nők nem dolgoztak, így eltartani sem tudták magukat és a válás, meg az újraházasodás sem volt divat, így az emberek belekényszerültek a hűségbe még akkor is, ha egyébként nekik ez rossz volt.
Én csak azt szeretném tudni, hogy hol voltál '98-ban, amikor én 20 éves voltam????
Egy ilyen feleséget szerettem volna, mint te. De sajnos egy hazug Q-t kaptam helyette, akin átment a város, és csak 1-et mondott el. :-(((
Neem, szüzek nincsenek! (Max az óvodában)
Naná, hogy én tehetek róla, hiszen mindig, mindenért a férfi a hibás. A legfőbbképpen azért, mert hagyták, hogy a fejükre nőljön a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!