Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 éven aluliak szexuális közösülését bünteti a törvény?
Figyelt kérdés
Egyszer fél füllel hallottam valami olyasmit, hogy 2 18 életévét be nem töltött személy szexuális kapcsolata büntetendő illetve ha ez kiderül, akkor a szülőktől elvehetik a gyereket.2015. dec. 13. 18:24
1/9 anonim válasza:
csak a 14 év alattiakét (feltéve, hogy közös beleegyezés, stb).
2/9 A kérdező kommentje:
14 éven felüliekét bünteti?
2015. dec. 13. 18:25
3/9 anonim válasza:
A beleegyezési korhatárra vagy kíváncsi:
4/9 anonim válasza:
igen, ez a törvény tömjén zsolt ötlete volt. a büntetés pedig fél év átnevelőtábor, ahol csak narancsot adnak enni, és egész nap pártpropagandát kell magolni. és még a vécében is kint van tömjénzsolti képe, hogy szarás közben is őt kelljen bámulni.
5/9 anonim válasza:
#2 Ha már megválaszoltam, akkor miért kérdezed meg ugyanazt még egyszer? Nem írom le megint.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi ezt a wikipédiás cuccot megnéztem. Bár azt érdekesnek találom, hogyha az illető 14 év alatti, akkor közös megegyezés alapján is szexuális erőszak :DDD
2015. dec. 13. 18:30
7/9 anonim válasza:
Ennek az oka a Cselekvőképesség jogtudományi fogalma, miszerint a 14 évnél fiatalabb gyermekkorú személyek jogi szempontból még "cselekvőképtelennek", míg egy 14 évnél idősebb személy már "korlátozottan cselekvőképesnek", egy 18 évnél idősebb pedig "cselekvőképesnek" minősül.
8/9 anonim válasza:
# 6: Egy 14 éven aluli miben szocializálódik? Hogy engedelmeskednie kell másoknak, a tőle idősebbeknek, nem lehet önálló véleménye, akarata. Én átéltem gyerekkoromban, egy felnőtt molesztált szexuálisan, és nem mertem neki nemet mondani. Ezért nagyon helyesnek tartom, hogy erőszaknak számít!
9/9 A kérdező kommentje:
A probléma, hogy úgyse fogja elmondani senkinek :)
2015. dec. 13. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!