Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért ekkora baj, hogy 22...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ekkora baj, hogy 22 évesen (! ) párkapcsolat nélkül vesztettem el a szüzességem?

Figyelt kérdés
Anyuval nem vagyunk olyan viszonyban, hogy megbeszélünk mindent, nem véletlenül. A nőgyógyász buktatott le, azzal, hogy a vizsgálatom eredményét anyának adta oda. Ezek után, mivel nyilvánvalóan nincs pasim, megkérdezte, hogy mi történt. Elmondtam, hogy úgy hozta a helyzet, hogy választás elé kerültem, és éreztem, itt az idő. A témát ezzel lezártnak tekintettem, de anya azóta állandóan felhozza, hogy egész életemben erre fogok emlékezni. Miért nem tudtam vele várni, hogy kapcsolatban történjen meg. Meg hogy a fiú ezt fogja mesélni fűnek-fának. És egyébként is az egészet nagyon meg fogom bánni. Eddig biztos voltam magamban, de mivel nagyon tisztelem anyát, bánt, hogy ilyeneket mond, mert rossz embernek érzem magam. Mondtam, hogy mások 15-16 évesen vesztették el, és ilyenkor rég nincsenek együtt a pasijukkal. Mivel vagyok én most rosszabb helyzetben?

2015. dec. 7. 21:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Úgyhogy most a szokásos hormonvizsgálatom mellett, volt rákszűrés is. :)
2015. dec. 7. 21:25
 12/27 anonim ***** válasza:
45%

Felnőtt nőként, és - a korom miatt - nálad már valamivel több élettapasztalattal azt gondolom, hogy anyukád azzal, hogy kritizál és ítélkezik feletted ebben a kérdésben, nem tartja tiszteletben, hogy 22 évesen ez a te privát szférád, és "állandóan felhozza ezt a témát", gyakorlatilag most küzd meg azért, hogy bizonyos mértékig elveszítse a bizalmadat, és a mostani viselkedésével tanítja neked azt a fontos leckét, amit sokan ennél jóval komolyabb következmények árán tanulnak meg az életben, vagyis hogy ezentúl gondold meg jól, hogy mit osztasz meg vele (vagy történetesen bárki mással).

Most nyilván nem a te döntésed volt, hanem az orvos élt vissza az orvosi titoktartásra vonatkozó szabályokkal; én arra értem, amiben ezentúl lesz mozgástered olyan értelemben, hogy elmondasz-e neki őszintén bizalmas, a privát szférádat érintő dolgokat, vagy nem, mert benne van a lehetőség, hogy alkalomadtán visszaélhet a tudomásra jutott információkkal.

Ha konfrontálódni nem is akarsz az orvossal, legközelebb azért udvarias hangnemben rákérdezhetsz a dologra, vagy elmondhatod neki, hogy eddig magától értetődőnek tartottad, hogy a rád vonatkozó egészségügyi adatokat bizalmasan kezelik, arról másnak nem adnak tájékoztatást, sem pedig a leleteidet nem adják ki másnak, ha csak erre kifejezetten nem adtál engedélyt, és megkérheted, hogy erre legyen szíves ezután figyelni.

2015. dec. 7. 21:50
 13/27 anonim ***** válasza:
45%
én kapcsolatban vesztettem el nem kis idő után de az én anyukám is megkérdőjelezte a döntésemet mert 23 évesen az első barátomnak adtam magam.. kicsit el is érte hogy megbánjam de 1-2 nap múlva elmúlt.. szerintem ez ilyen anyás dolog.
2015. dec. 7. 22:12
 14/27 anonim ***** válasza:

# 14

Megkérdezhetem, hogy anyukád szerint úgy mégis hányadik barátodnak, hány évesen és mennyi együtt járás után kellett volna "odaadni", ha ezt ő elhamarkodottnak gondolta?

2015. dec. 7. 22:17
 15/27 A kérdező kommentje:

Csak az zavarja, hogy nem jártam senkivel és úgy történt meg.

Köszi a válaszokat! :)

2015. dec. 7. 22:28
 16/27 anonim ***** válasza:

azt szerette volna ha jobban válogatok dehát ez van, mostmár mindegy :D

2015. dec. 7. 22:31
 17/27 anonim ***** válasza:
nincs ezzel semmi para te is tudod :) anyud kicsit túlreagálja, de sose volt még lányom, nem tudhatom mit gondolhat .. de nyilván nagy dráma nincs belőle, ahogy írtál úgy látom, hogy azért elég jó viszonyban vagytok, úgyhogy ha téged zavar , és kicsit belementek biztos meg lehet beszélni :)
2015. dec. 7. 23:55
 18/27 anonim ***** válasza:
Anyukádat kifaggattad már azóta arról, hogy ő hány évesen, kivel, mennyi idő után, milyen körülmények között veszítette el a szüzességét, és hogy megbánta-e? :-)
2015. dec. 8. 00:02
 19/27 anonim ***** válasza:
56%
Ha ez mondjuk 16 éves korodban történt volna akkor abszolút megérteném anyukádat, illetve az ő szemszögéből így is megértem a dolgot, viszont szerintem ne érezd magad rosszul édesanyád miatt. Nem mindenkinek jön össze elég korán egy normális kapcsolat, teljesen érthető hogy 22 évesen már nem nagyon akartál tovább várni és megtetted, nincs ezzel semmi baj. Főleg ha az nézzük hogy esetleg mégsem tetted volna meg, akkor ki tudja hogy később mikor került volna rá sor, ahogy telnek az évek egyre "nehezebb" túlesni rajta, az ember hajlamos egyre jobban rágörcsölni mivel manapság eléggé felkapott ez a szüzesség téma. Teljesen normális hogy nem mindenki élete párjával veszti el a szüzességét, ez egyszerűen lehetetlen lenne, sok mindennek kellene ahhoz stimmelni, megfelelő időben jó helyen lenni stb., nem mindenkinek adatik meg, semmi értelme ezen bánkódni, ami megtörtént az megtörtént, most már csak előre nézz.
2015. dec. 8. 02:33
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az a probléma, hogy Ennyi idősen még mindig ekkora hatással van rád anyád. Jó 6 évet ke vagy maradva agyilag.
2015. dec. 8. 04:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!