Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rendkívül makacs nőt hogy kell kezelni?
Egy valójában, értelmes, okos nőről lenne szó, akinek lelki problémái vannak, félelmei, egy régi kapcsolata miatt. Ehhez rendkívüli makacsság társul, ami előjön néha, ellehetetlenítve a helyzetet. Változó hangulató és visszatáncol, fél, megijed egy kapcsolatban.
Van erre valami ésszerű megoldás?
Hogy lehet kibillenteni ebből a patthelyzetből?
Ésszerű és értelmes válaszokat szeretnék, ha van rá mód.
Köszönöm!
6-os, illetve első.
A 7 év előtt volt kapcsolata. A legelső, tőle van egy 10 éves kisfia.
A kapcsolatunk alatt, mikor felmerült az ottalvás, akkor láttam-éreztem hogy valami nincs rendben. Megijedt, elszomorodott, majdnem sírt. Nagy nehezen, annyit sikerült kiszednem belőle, hogy fél a csalódástól. De hogy pontosan mire gondolt ezzel kapcsolatban, nem árulta el. (nem vagyok olyan, mint a volt párja. Talán a kötődéstől fél.) Utána ment minden rendesen.
Abban én is hibáztam, hogy mindig vele voltam, nem hagytam neki teret, szabad függetlenséget néha.
Azt a végén hozzámvágta hogy nem mentünk szinte sehova. Jogos. De ő mindig dolgozik otthon, mindig van elfoglaltsága, így nem igazán tettem szóvá hogy menjünk el kimozdulni, stb. Bár nyaralás volt 2 hétig, néha-néha elmentünk otthonról. De ezt ő is szóvá tehette volna. Én sem vagyok gondolatolvasó.
Minden esetre köszönöm a választ.
Ha ő homokba dugja a fejét, nem akar beszélni a problémáiról, akkor te sajnos nem tehetsz semmit. Ennyi infó alapján csak azt tudom javasolni, annyit tehetsz, hogy türelmes vagy, és megvárod míg elszánja magát. Csak azzal segíthetsz rajta, ha te vele ellentétben szilárd vagy, nyugalmat sugárzol, közben pedig figyelsz, és megpróbálsz rájönni az okokra. Mérlegelned kell, hogy képes leszel-e erre. A saját problémáit csak ő tudja megoldani.
Hogyan viselkedik? Vannak látható, érezhető okai a hangulatingadozásainak? Azt, hogy ez a 7 évvel ezelőtti kapcsolatára vezethető vissza ő mesélte? Volt depressziós (klinikai értelemben)? Voltak/vannak függőségei? Van bármiféle személyiségzavara?
12-es.
Hogyan viselkedik?
Egyébként normálisan, kedvesen. De hamar megsértődik akár apróságokon is, és durcásan hátatfordít. És nem szól semmit. Ha megnyugszik, minden oké. Ha rossz napja van, akkor képes lekezelően, bántóan válaszolni vissza. Ha kérdezek valamit pl.Mondja hogy délután dolga van. Én megkérdezem mi dolgod van? akkor azt számonkérésnek veszi. Pedig nem olyan hangsúllyal kérdezem, és nem féltékenység miatt.
Bonyolult.
11-es
Szóval fél a csalódástól.
Figyelj,van egy gyermeke,persze,hogy fél,hiszen az előző férfi teherbe ejtette,majd otthagyta. Egy gyerekkel.
Azért ez tényleg nem semmi..
Nem mondtam,nem rosszból írtam,hogy te olyan vagy,mint az előző pasija..nem úgy akartam értelmezni.
De nem lehet mindegy,nem tudja helyesen dönt-e,hogy veled van.
Lehet,hogy te meg tudod becsülni,vigyáznál rájuk,mellettük állnál,de fél,mivel már egyszer megsérült.
Biztosan úgy szeretne párt választani,hogy az már örökre szóljon,mivel nem csak saját magára kell gondolni,hanem a gyerekre is.
Hány éves ő? És te?
Annál többet nem tehetsz,mint hogy elmagyarázod neki,hogy (de ha tényleg komolyan gondolod,hogy vele szeretnél lenni) mindig számíthat rád és melletük leszel bármi is történjen.
Nyugtasd meg,de légy erős.
Viszont,ha nem működik,akkor ne erőltesd,és ne is mondd ezeket el neki,akkor már úgysem lesz értelme.
14-es.
A volt párját kidobta, mikor a gyerek 3 éves volt.
Elkezdett inni, 1-2 hetekre elcsavargott, a haverjaitől nagyobb összegeket kért kölcsön, és nem adta vissza.
A gyereke szeret engem, én is viszont. Apjaként elfogadna. Jó köztünk a kapcsolat.
Ő 33, én 36
Barátom, szevasz először is. :]
Hm, az a gond, hogy ha minden csalódott ember így viselkedne, akkor nem lennének normális, értékelhető emberi kapcsolatok. Fontos persze, hogy elfogadóak legyünk a partnerünkkel kapcsolatosan, de ez vica-versa kell, hogy működjön. Tehát kell, hogy legyen az embernek érzelmi és racionális intelligenciája is ahhoz, hogy felmérje: nem csak neki vannak, lehetnek gondjai, és nem ezetheti le a partnerén azt, ami frusztrálja [ha egyébként ennek kiváltója nem a partner]. Szóval nem terhelhetem a másikat a lelki súlyaim cipelésével, mivel az nem tehet arról, hogy nekem előtte milyen negatív élményeim voltak. Azt gondolom, ha van kellő tisztelet, szeretet, szerelem és elfgadás a másik irányába, akkor sokkal empatikusabb is az ember. Viszont ez empátiához pedig a fentebb leírt érzelmi intelligencia szükséges. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy buta a kedvesed, de fejlődésre szorul. Hogy ezt hogyan érheti el, azt ő tudja, esetleg te, de AKARNI nem lehet helyette. Légy megértő, és türelmes, de ne a végtelenségig.
Jól látod barátom. :) Ezeket a dolgokat szépen el is magyaráztam neki. Lehajtott fejjel hallgatta végig, rám se mert nézni, zavarban volt.
Majd csak észhez tér.
Akarnia kell hogy átlendüljön ezen a helyzeten, mert nemhogy velem, de senkivel nem lesz normális, egészséges párkapcsolata, ha nem tesz érte semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!