Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » A megcsalást miért fogják fel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A megcsalást miért fogják fel sokan így?

Figyelt kérdés

Hogyha a nő teszi, akkor könnyűvérű. Ha a férfi teszi, akkor az természetes.

Miért természetes, ha egy férfi félrekúr? Egy fiúbarátommal beszélgettem erről. Ő azt mondta, hogy szerelmes a nőjébe, imádja, mégis lefeküdt egy másik nővel. Ő ezt egyáltalán nem tekinti megcsalásnak, mert egyszerűen csak a hódítás kellett neki, meg egy másik lyuk (nincs semmi gond a szexuális életükben, egyszerűen tényleg csak egy másik, idegen, nem megszokott puncira vágyott). Viszont azt nem tudná elfogadni, hogy a nője lefekszik egy másik pasival. És jött a kulcs és a lakat témával. Meg hogy akármit csinálnak a nők, akkor is a férfi dug, őket pedig dugják, szóval a férfi az, aki birtokol. A haverjai bólogattak. Meg hogy ő semmi érzelmet nem vitt bele a szexbe, mikor a másik nővel volt, szóval ez nem megcsalás.

Erről mi a véleményetek? Szexista magyarázat? Vagy van benne igazság? Ha lefekszek egy másik emberrel, de nem érzek iránta semmit, akkor az megcsalás? De akkor ennyi erővel a nő is lefeküdhetne mással, ha nem érez iránta semmit, nem? De ugye erre a válasz, hogy a nő azé, aki megdugta...

Szerintetek?

2015. szept. 19. 20:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasom végig a monológod, az első sor is elég.

Épp annyira gány dolog, bármelyik fél is tegye! Miért lenne természetes, ha férfi teszi? Baromság! Aki ezt mondja, az egy idióta!

24/F

2015. szept. 19. 20:46
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagy baromság amit a srác össze hordott, nem az 1900' as években élünk ahol a nő egy tulajdon, hagyjuk már.. Megcsalás az megcsalás ha férfi ha nő csinálja.. ilyen egyszerű, nincs mentség nincs duma... a tény az tény.. Semmivel se több se kevesebb egyik nem sem..
2015. szept. 19. 20:47
 3/16 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem azt a különbséged nem lehet tagadni, hogy nőnek kicsit bíznia kell ahhoz egy férfiban, hogy érzelmileg megnyíljon neki, és csak azután engedi magához testileg közel, így ha egy nő egy férfival félrelép abban jellemzően sokkal több az érzelmi kötődés, mintha férfi lép félre.

Mi férfiak könnyen nyílunk meg testileg, bízni meg még könnyedebb kapcsolatokban sem szoktunk nagyon a nőkben, tehát férfi részéről ez jobban csak sport, azaz nem akkora árulás.

2015. szept. 19. 21:01
 4/16 A kérdező kommentje:

Szerintem is, ha nő lép félre, annak általában érzelmi dolog áll a hátterêben. Persze nem mindig. A férfiak sok érzelmi töltetet nem (mindig!) raknak bele.

Meg minden félrelépést talán egyénileg kellene kezelni. Hogy mi volt a gond, stb. Talán a kérdésemben leírt haverom, hogy az ember eredetileg nem monogám...

Ezzel nem azt mondtam, hogy szerintem ez helyes... Aki nem olvassa el a véleményemet, az le se írja a sajátját. Semmi értelme, így nem lehet megvitatni egy témát...

2015. szept. 19. 22:04
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem természetes, ha a férfi félrekúr.

Sőt, számomra már az sem szimpatikus, ha valaki egyszerre több lyukra játszik. Jó, objektíve praktikus (ha az egyikkel nem jön be, még ott a másik/harmadik stb.), de mégsem érzem tisztességesnek. Ez van.

2015. szept. 19. 22:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik nemtől sem természetes a megcsalás! Mindkét oldalról a leggerinctelenebb tett.....
2015. szept. 19. 22:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Háh, én másból nem indulhatok ki, hogy kinek mi a természetes, de én soha nem lennék képes rá ^^ Elég balfa.. barátod van, ha megharagszol, ha nem :) 25/F
2015. szept. 19. 22:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember szerintem nem ilyen kettős mérce alapján ítéli meg a dolgot. Annak meg, hogy ki hogyan próbál ideológiát gyártani a saját félrelépései "megmagyarázására", szerintem nem sok jelentősége van, mert kb. annyira hiteles, mint az az ember, aki lopkod embertársaitól, és közben megosztja a nézeteit arról, hogy másoktól miért nem elfogadható ugyanez a magatartás.

Ha szeretnéd tudni, hogy a történetben szereplő barátod valóban természetesnek, elfogadhatónak tartja-e, hogy félrekufircol, és komolyan gondolja-e, hogy "ő ezt egyáltalán nem tekinti megcsalásnak", akkor elég lenne annyit kérdezned tőle, hogy a barátnője tud-e ezekről az esetekről, amikor ő "nem megszokott puncira vágyott".

Ha netalán igen választ kapsz erre, akkor őszintén így is gondolja, ahogy mondja. Ha meg esetleg nem, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha ez szerinte természetes és nem megcsalás, akkor vajon miért nem. Ha tényleg úgy gondolja, hogy ez rendben, miért gyáva felvállalni a saját véleményét, meggyőződését férfi létére, és miért a másik ember bizalmával visszaélve tesz valamit titokban, ha egyszer szerinte egy rendben levő dolog?

Nézd meg, hogy hogyan reagálna, ha játékból megkérdeznéd, hogy beszélgethettek-e egyszer hármasban a barátnőjével arról, hogy ő is hasonlóan látja-e ezt a kérdést.

Másrészt, ha vannak is, akik kettős mérce szerint ítélik meg ugyanazt a viselkedést a két nemnél, ennek gyakorlati jelentősége szerintem nem túl sok van: az, hogy valaki a hűséget választja-e, amíg párkapcsolatban él, az elsősorban a saját értékrendjétől függ, azt pedig, hogy adott helyzetben egy megcsalást megbocsát-e esetleg a párjának, vagy kilép az életéből, szintén nem mások kettős mércétől áthatott nézetei fogják eldönteni, hanem a saját érzései és egyéb szempontjai.

Nekünk, nőknek ebben a hűség-hűtlenség témában annyi előnyünk van a férfiakhoz képest, hogy sem az nem fordulhat elő velünk, hogy egyszer születik valahol egy gyerekünk, akinek a létezéséről sem tudunk, sem az, hogy az a gyerek, akit a sajátunknak hiszünk, és ebben a tudatban szeretjük és gondoskodunk róla minimum 18 éven keresztül, valójában nem a sajátunk.

(Különböző orvosi statisztikákon alapuló becslések szerint megdöbbentően sok férfi neveli fel más biológiai apa gyerekét abban a tudatban, hogy a sajátja, szóval számomra elég meglepő, hogy amikor a férfiak egy része jön ezzel a kulcsos hasonlattal, illetve a barátodhoz hasonlóan gondolkozik, mennyire nem gondolnak bele, hogy ha olyan nőt sikerül választaniuk, akik hozzájuk hasonlóan viszonyul a hűség kérdéséhez, azzal ők kockáztatnak többet.)

2015. szept. 19. 23:14
 9/16 anonim ***** válasza:

Nem, nem természetes, csak tudod, sokan ezzel nyugtatják magukat, így próbálják normálisnak beállítani, ami egyébként nem az.

Ha szeretek valakit, még attól is rossz érzés fog el, ha rágondolok, hogy milyen lehet mással a szex.

2015. szept. 20. 07:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Egyik nemtől sem természetes a megcsalás. A férfiak mindig azt hiszik,hogy ő nekik jobban szabad meg stb. Ha a mégis megcsalja a barátnőjét,feleségét,élettársát (mindegy) akkor el is vesztette a férfi a nőnél a bizalmát,na azt meg nem egyszerű visszaszerezni.
2015. szept. 20. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!