Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőket miért ribizik le állandóan? A férfiakra miért nincs ilyen negatív jelző? Szerintem ők sem különbek semmivel.
Miért olyan nagy gond az, ha egy nő elvégez mondjuk egy egyetemet, jó bérért dolgozik normálisan, mégis szingli életet él, több férfival is lefekszik, nem rendeli alá magát egynek sem?
Most akkor őt mért kell megvetni, nem jelent ez bajt senkinek, ha ezzel örömet okoz magának, meg azoknak is, akikkel lefekszik?
Sőt, egy nő az egyedül is el tudja magát látni, ha dolgozik, mert inkább vezetni tudja a saját háztartását, főz, takarít, mos, vasal, magára.
A férfiak inkább az anyjukkal, szüleikkel élnek, amíg nem találnak nőt, mert csak kevesen tudják mondjuk kivasalni az ingüket, vagy megpucolni az ablakot.
Tehát mégis csak ők a szerencsétlenebbek, akkor miért van ilyen társadalmi megbélyegzés a nőkkel szemben? Ők is ugyan olyan szuverén emberek.
Én egyet értek veled, kérdező. A testem az enyém és nem vagyok szülőgép. Mondom ezt úgy hogy van egy gyermekem, akit egyedül nevelek, mert az apja meggondolta magát.
Ebből van elege a nőknek. Szüljél, de ha egyedül maradsz akkor örülj ha valami huszadrangú pasinak kellesz kisgyerekkel.
Szüljél, de ha a férjed megcsal, te vagy a hibás mert nem vagy olyan szexi mint régen.
Szüljél, de ha a gyermeked sajátságos nevelési igényű, enyhén sérült stb megnézheted azt a zéró segítséget amit az államtól kapsz.
Szüljél, de ha normálisan keresel, esélyed sincs hogy a gyereked bölcsibe menjen vagy bejusson állami oviba.
Szüljél, de ha beteg a gyerek már megint otthon maradsz vele táppénzen? Még egy ilyen, és ki vagy rúgva.
Szüljél, de ha egyedül neveled, magadra vess.
Kérdező, az a férfi aki sok nővel lefekszik, semmivel sem különb mint azok a nők akik ugyanezt teszik. Én egyikre sem mondanék negatív jelzőt, mert a szexuális partnerek száma magánügy. Negatív jelzőt csak az érdemel aki másokat gyaláz mert nincs önbizalma, és mert satnya jellem. Egy jó tanács: éld úgy az életedet ahogy neked tetszik, akkor házasodj és szülj amikor szerinted itt van az ideje, ha nincs akkor ne tedd. És magasról tegyél mások jelentéktelen véleményére.
Nem vagyok femináci. De lábtörlő sem. Neked sem kell egyiknek sem lenned.
N 37
Na és? Mit idegbetegeskedsz egy eltérő véleményen? Jó, hogy nem akasztod fel magad, mert nem a te nézeteid vallja. Nekem se lett a szívemcsücske a székelyes beszólása, de akkor se kéne így letámadni.
#19 Az, hogy én kis naiv még mindig hiszek benne, hogy értelmes és intelligens embereknek van diplomájuk és ha vitába kerülnek valakivel, akkor észérvekkel akarják meggyőzni a másikat az igazukról, nem az öklükkel. Ha meg nem megy, akkor ott hagyják, mert okos enged, számar szenved. Gondolom azzal sincs gondod, hogy afrikai menekültek árasszák el az országot és egy kicsit ők is "ököllel szerezzenek érvényt az igazuknak" nem?
Na látod. Akkor így pártold az erőszakot.
22, egy szóval nem mondtam, hogy bármi is a férfiak hibája. Ezt a hozzáállást hibáztatom a férfiak részéről, de szerencsére nem mindegyik ilyen. Nem mindegyik látja ellenségének vagy lábtörlőjének a nőt. Nem mindegyik megbízhatatlan, sőt, szeretném hinni hogy a többség normális.
Azt sem mondtam, hogy megbántam a gyerekemet. Miért vetettem volna el? Milyen lélektelen gyilkosnak nézel te engem csak azért mert nem vagyok hajlandó fejet hajtani a férfisoviniszta hülyeségek előtt?
Összesen csak annyit állítottam hogy nincs különbség a csapodár férfi és nő között és hogy nem minden szingli csapodár.
Amit a négyesben leírtál, nem hasznos, mert nem válasz a kérdező által felvetett problémára. És ha egy társadalom csak szavakban családbarát de tettekben nem az, akkor oda az ember nem szívesen tervez. És ha egy nő nem tudja magát egyedül is eltartani ha arra kerül a sor, akkor nem szívesen kockáztat a mai világban.
Általánosítasz. Azt írod nem tudunk egy férfit önmagáért szeretni. És sokan vagyunk mi így.
Hát nem, nem vagyunk így sokan. Gondolod én azért szültem gyereket a férjemnek mert nem szerettem? Gondolod, hogy nem volnék boldog ha minden úgy maradt volna mint a szép időkben? És mielőtt ezt is félreértenéd: nem őt hibáztatom a válásért, mert minden kapcsolat 50-50% ban függ a két féltől.
És ha megfigyelted, nem azt javasoltam a kérdezőnek, hogy ne szüljön, hanem hogy várja meg míg úgy érzi, itt az ideje. Valakivel akivel érdemes. Egy szóval sem mondtam, hogy ne szülj soha. De nehogy már rosszul kelljen éreznie magát ha nem akar gyereket meg családot, csak azért mert az emberek többsége akar.
És persze jól eltértünk az eredeti kérdésről ami az volt hogy MIÉRT MÁS A FÉRFIAK ÉS A NŐK MEGÍTÉLÉSE EGY UGYANOLYAN SZITUÁCIÓBAN. Nem kiabáltam, kiemeltem.
Talán mert ezeknek a nőknek a többsége úgy nőtt fel hogy azt látta, apu vígan csalja anyut, esetleg néha fel is pofozza, de anyunak nem volt hová mennie, nem tudta volna eltartani magát és a gyerekeit amúgy sem hagyta volna ott, ezért tűrt és boldogtalan volt. És ezek a nők most felnőttek és képesek egyedül is megélni és nem akarják anyáik sorsát megismételni. De ha rendelkezel pszichológiai ismeretekkel akkor tudod hogy általában a szülői mintát öntudatlanul is bevonzzuk. Így alakulnak ki a "minden férfi egy despota disznó" vagy a "minden nő egy szívtelen dög" című általánosítások.
Azt hiszed, szerintem ez jó? Nem az. Azt hiszed, ezek a nők nem arra vágynak hogy feltételek nélkül szerethessenek valakit? De igen, arra vágynak,akármit is mondanak. De ha sérülten ugranak bele egy kapcsolatba, abból nem lesz jó kapcsolat.
Látod, pont ezért nem akarunk mi nők kiszolgáltatottak lenni. Ezért a hozzáállásért. Hogy csökken a népesség, honleányi kötelesség szülni. Meg mi le vagyunk ribizve egyetlen botlásért amit a férfiak akár hetente megtehetnek és csak menők lesznek ettől.
Mi nők akkor tudnánk magukat feltétel nélkül odaadni ha bízhatnánk a férfiakban. Ha tudnánk hogy a férfi egyenrangú félként kezel bennünket. De ha ti nem kezeltek akként, nem is érdemeltek meg egy nőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!