Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Tényleg ennyire megváltozott...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire megváltozott a világ, vagy mindig is voltak, akik 13-14 évesen lefeküdtek egymással? Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

[link]

Egy rendkívül régi fórumot böngésztem, ahol a beszélgetések többsége még a 2000-es években zajlott. Számos kommentet elolvastam, és teljesen megdöbbentett, amit láttam. Sokan arról számoltak be, hogy már 13-14 évesen nemi életet éltek. Őszintén szólva, nem értem, hogyan történhetett ez meg, hiszen a saját környezetemben ilyesmivel még nem találkoztam.

Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek az emberek milyen társadalmi háttérrel rendelkeztek. Egyesek esetleg nehezebb körülmények között nőttek fel, míg mások talán egy teljesen eltérő értékrendet követtek. Nem szeretnék elhamarkodott következtetéseket levonni, és semmiképp sem tekintek magam felsőbbrendűnek, de mindenképpen elgondolkodtatott a jelenség.

Én magam keresztény neveltetésben részesültem, és szeretném a házasságig megőrizni a szüzességemet. Megnyugtató számomra, hogy a baráti körömben is vannak, akik hasonlóképp gondolkodnak – egyikük ráadásul ateista! Úgy tűnik, hogy az értékrend nem kizárólag vallási meggyőződés kérdése, hanem egyéni döntés is.

tegnap 17:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

Régen is volt erre példa.

Ismertem 3-4 olyan férfit és nőt aki ilyenkor már elkezdte a szexualitást.

tegnap 17:23
 2/22 anonim ***** válasza:
20%
A c betűs népesség között régen is előfordult, még korábban is. De a mi korosztályunk átlag 18-20 éves kora közt feküdt le először.
tegnap 17:27
 3/22 anonim ***** válasza:
86%
Mindig is volt ilyen, nem újdonság.
tegnap 17:27
 4/22 anonim ***** válasza:
23%
Mi van szüzi? Savanyú a szőlő? 😂
tegnap 17:29
 5/22 anonim ***** válasza:
91%
Pár száz évvel ezelőtt meg az volt a divat, hogy a fiatalok 13-14 évesen már házasodtak. Egyrészt azért, mert az emberek nagyságrendileg rövidebb ideig, átlag harmadannyit éltek, mint mi, a mai világban. Másrészt meg azért, mert a házasságokat sokszor a szülők rendezték el, ők találták meg a fiúhoz, illetve a lányhoz társadalmilag illő, megfelelő partnert. És nyilván az érintettek szexeltek is utána, bár az is igaz, hogy ez az általad is említett keresztényi értékrendnek teljesen megfelelt. :)
tegnap 17:36
 6/22 anonim ***** válasza:
89%
Romeo és Juliában hány éves volt Julia? (Elárulom: 14)
tegnap 17:55
 7/22 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy az #5-ös is írja, pár száz éve már 13-14 vagy éppen már 12 évesen férjhez adtál a lányokat - pedig akkoriban aztán bőven volt hitbuzgóság. S nem suttyomban, hanem a papbácsi az egyház áldásával küldte a 12 éves lányt a 14 éves vőlegényével hogy na menjetek háljátok el a nászt.
tegnap 17:56
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is voltak olyanok akik nem bìrtam a nunussal meg a pömpivel aztán elkezdték. Nincs ezzel gond előbb nézik le a kései szüzeket mint ezt.. Ebben vàltozott a világ
tegnap 18:27
 9/22 anonim ***** válasza:
35%

Vannak népcsoportok, ahol már 12 évesen teherbeesnek a bátyjuktól.

Te meg a másik véglet vagy, rémálmomban se jöjjön elő ilyen mentalitású ember.

tegnap 18:48
 10/22 anonim ***** válasza:
57%
Fekete és fehérben gondolkozol. A te világképedben vannak a hitbuzgó valláskárosultak akik várnak a lagziig, meg a 13 évesen bhaszók. A világ ennél viszont jóval színesebb.
tegnap 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!