Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogy legyen esélyem?
Naaa az a gondom, hogy valószínűleg a külsőm miatt rengeteg elutasítást kapok online lányoktól... Társkeresőkön általában semmi esélyem, ha van match, akkor is ráírok a lányra, aztán meg se nézi az üzenetet.. (mindenhol van prémiumom, úgyhogy látom ha olvasták) De pl próbáltam már itt is az oldalon ismerkedni, discordon, meg Redditen is beszélgetésből alakult már ismerkedés, aztán kép után ghostoltak, vagy elmondták hogy csak barátnak lennék jó..
Az tény, hogy nem vagyok egy Brad Pitt (Mint azért ahogy sok férfi társam szintén nem büszkélkedhet ezzel) De alapvetően szerintem nincsen velem nagy gond... Figyelek magamra, nem vagyok pattanásos, nincs bőrhibám se, hajam is rendezett, jól öltözködök, stb..
Amit magamnak megállapítottam, hogy valószínűleg a sikertelenségem eredője, hogy nem vagyok kigyúrva... De ugyanakkor meg elhízva sem vagyok, 182 cm, 65 kg, sportolok egyébként, szóval nem ilyen eltunyult testűként nézek ki, csakhát nem vagyok kippaintva sem, mint Brad Pitt a harcosok klubjában :D
Aztán persze, nyilván akkor megvan a megoldás, hogyha szerintem a lányoknak a kigyúrt pasik kellenek, akkor gyúrjam ki magam, de egyébkent, ezt az aspektusát leszámítva, én megvagyok elégedve a fizikumommal is...
Jaj, még annyi megjegyzés, hogy azt se gondolom, hogy a saját ligámon kívüli lányokra csorgatnám a nyálam, nem az insta modellekre, meg "gymrat" lányokra utazom, de egy átlag, sőt nem túl szép, duci lány is olyan szinten balra húz társkeresőkön, hogy rossz nézni... Szerintetek mi tévő legyek?
Szerintem sokunknak nehéz a párkeresés, és ezek az online appok sem a legmotiválóbb felületek.
Az edzést jó ötletnek tartom, mert a 65 kg az elég vékonynak tűnik a magasságodhoz képest, biztosan sok lánynak fog tetszeni, ha egy kicsit jobb fizikumod lesz. Az öltözködés is rengeteget tud segíteni, ehhez is lehet kérni stílustanácsadó segítségét.
Az ismerkedésre én inkább megpróbálnám azt, hogy mondjuk gyakrabban eljárni társaságba, eseményekre. Ha mondjuk van valamilyen hobbid, az tök jó ötlet, biztosan vannak személyes találkozók is ezzel kapcsolatban. Aztán be lehet iratkozni valamilyen tanfolyamra, suliba, ez is egy ismerkedési felület.
Csak van egy nő ismerősöd, haverod, kolleganőd, akit megkérhetnél, hogy adjon tanácsot.
Menj el fodrászhoz, csináltass divatos frizurát. Ha valami béna bajuszkád, kecskeszakállad van, azt nyírd le.
Menj el a hádába, vegyél pár ezer forintért valami normális inget vagy pólót.
Kérd meg a ismerős nőt, hogy kisérjen el, segítsen.
Kérd meg, hogy fotózzon le, és kérd ki a véleményét, hogy melyik kép jó.
Veled van baj, nem a világgal, de könnyen orvosolható.
Ha nem tudsz ilyen ismerős nőt, akkor reménytelen vagy.
Először is, teljesen érthető, hogy ilyen érzéseid vannak, és jó, hogy ennyire őszintén meg tudod fogalmazni, mi foglalkoztat. Az online társkeresés tényleg tud brutális lenni, és nem mindig tükrözi azt, hogy valójában milyen ember vagy – se külsőleg, se belsőleg. Az elutasítás pedig mindig fájdalmas, különösen akkor, ha nem érzed úgy, hogy indokolt lenne. De nézzük meg a helyzetedet kicsit részletesebben, hátha találunk néhány dolgot, amin változtathatsz vagy új megközelítést alkalmazhatsz.
A külsőd és önértékelésed:
Az, hogy nem vagy "kigyúrva", valószínűleg nem akkora akadály, mint amekkorának érzed. Rengeteg ember talál vonzónak különböző testalkatokat, és az 182 cm-es magasságoddal, sportos, normál testalkattal teljesen jó alapokon vagy. Az edzést folytathatod, ha élvezed, mert az jó hatással lehet az önbizalmadra is – de ne azért, hogy valaki más elvárásainak megfelelj, hanem saját magadért. Az a magabiztosság, ami abból fakad, hogy *te elégedett vagy magaddal*, sokkal vonzóbb, mint bármilyen külsődleges "extrák".
Gondold át, hogy biztosan reális önképed van-e. Néha magunkat kritikusabban látjuk, mint ahogy mások látnak minket. Egy közeli barát vagy családtag véleménye segíthet, hogy objektívebben lásd magad.
Online társkeresők kegyetlen valósága, hogy az online platformok sokszor torzított képet adnak a párkeresésről, mert a felhasználók (akár tudatosan, akár nem) gyors ítéleteket hoznak. Ez nem rólad szól, hanem arról, hogy a rendszer úgy van felépítve, hogy felületes döntéseket hozunk.
A képek is rengeteget számítanak. Nem kell profi fotós, de érdemes odafigyelni, hogy a profilképed természetes legyen, mosolyogj, és valami személyiséget tükrözzön. Pl. egy olyan kép, amin egy hobbidat végzed, sokat elárulhat rólad. Egy jó minőségű, nappali fényben készült, barátságos fotóval nagyobb eséllyel keltesz jó benyomást.
Az online társkeresőkön ez a másik kulcsfontosságú dolog, hogy légy őszinte, de egy kicsit játékos vagy humoros is – az emberek szeretik, ha a másik könnyed és pozitív. Pl. "Sportos testalkat, ironikus humor és egy kanapéfilmezés bajnoka – keresem azt, akivel nevethetünk egy jót, vagy épp komoly dolgokról beszélgethetünk."
A külső egy dolog, de az első benyomás után a kommunikáció és a személyiség dönt. Néha előfordulhat, hogy valaki nem ismeri fel az értékeidet az első beszélgetések során, vagy egyszerűen nem passzol az érdeklődési körötök. Ezt ne vedd személyes sértésnek – nem mindenki illik össze mindenkivel.
Ha úgy érzed, hogy a "ghostolások" gyakoriak, próbálj meg egy kicsit variálni a megközelítéseden.
Például légy figyelmes és érdeklődő, de ne érezze a másik fél, hogy "túl sok" a figyelem az elején.
Kerüld a sablonos nyitásokat ("Szia, mizu?"), inkább utalj valami konkrétra, amit a profiljában láttál, vagy tegyél fel egy érdekes kérdést.
-Ha nem válaszolnak, ne rágódj rajta – ez nem rólad szól. Sokszor az emberek egyszerűen lusták vagy túl sok üzenetet kapnak.
Lehet, hogy az online társkeresés mellett érdemes nyitni az offline ismerkedési lehetőségek felé. Sokszor az élő találkozások során könnyebben átjön a személyiséged és az, hogy milyen ember vagy.
Menj olyan helyekre, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz (pl. sportklubok, társasjáték estek, hobbicsoportok).
Továbbá érdemes nyitottan viselkedni a hétköznapi szituációkban is, például egy könyvesboltban, kávézóban vagy akár a baráti társaságokon keresztül.
A legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy az elutasítások aláássák az önbecsülésedet. Az önbizalom nem abból fakad, hogy mások visszaigazolnak, hanem abból, hogy *te magad tudod, mennyit érsz*. Folytasd a saját fejlődésedet, élvezd az életed, építsd az önbizalmad, és közben légy nyitott az új lehetőségekre.
- Dolgozz az önbizalmadon, mert az a legvonzóbb tulajdonság.
- Frissítsd a fotóidat és a bemutatkozó szövegedet a társkereső oldalakon.
- Ne vedd túl személyesen az online elutasításokat.
- Próbálj meg offline ismerkedni is, ahol könnyebben átjöhet a személyiséged.
- Tartsd észben, hogy ez egy hosszabb folyamat – és ez rendben van.
Ha úgy érzed, szeretnél még erről beszélni, írj bátran!
18/F
A legnagyobb problémát ott követheted el, ha azért kezdesz el edzeni, hogy másnak tetszél. Ez rövid távon lesz csak elég motiváló. Csináld magad miatt, rutin ként.
Nem gondolnám, hogy a külsőddel gond lenne, inkább önbizalom hiányod van a "szerintem nincs velem nagy gond"-ból. Kezdj el önfejlesztő könyveket olvasni. Ez nagyon fontos. A Libriben a pszichológia részen vannak.
Társkeresésre egyedül a tindert használd, csak a lúzerek mondják azt rá, hogy nem működik, mert nagyon is. Tölts fel magadról min 4 képet, amik előnyösek(ha van valami hátrányod az ne látszon), és jó minőségűek. Mindent tölts ki, a profilnál amit lehet. A biodba ha nem jut eszedbe semmi, tégyél ki emojikat, a foglalkozásodról, hobbidról. Komoly kapcsolatot keress, akkor is ha nem. Ha meg van bármilyen előfizetésed, akkor meg hawaii. Matchelsz valakivel. Ne gondold túl azt, hogy mit írsz elsőnek, kérdezz rá valamire a képekről, légy figyelmes. Benne van a pakliban, hogy valaki bunkó lesz, vagy nem ír, de ezeket ne vedd magdra. Ne ess szerelembe instant egy matcheddel mert akkor tuti elfogod rontani. Ha sikerül elkezdeni valakivel bészélgetni, és nincs nagyon távol, térj rá minél elöbb a talira.
Teljes mértékben át tudom érezni a helyzetedet. Én is jártam ebben a cipőben. Ezért szeretnék néhány tanácsot adni, amik nekem is baváltak. Én is hasonló adottságokkal rendelkeztem, és még most is. Hiába vagy kigyúrva, ha nincs önbizalmad. De ha van önbizalmad, és ugyan így vékony vagy, hidd el találni fogsz valakit. Először a mentalitáson változtass ne a külsődön, hogy javuljon az önértékelésed. Ezért ajánlom az olvasást, és nem az insta pörgetését. Ezeket én persze könnyen mondom, meg könnyű elolvasni, de kva nagy elszántság és határozottság kell hozzá. Ha te nem teszed meg magadnak senki más nem fogja, és ha majd hosszú idő múlva vissza gondolsz bánni fogod, hogy nem tettél semmmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!