Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet egy barátság extrákkal dolgot bevállalni tisztességes csajként?
A szerelmeskedést tényleg képesek a mai fiatal lányok leredukálni pusztán érzelemmentes szexre? Arra ott a kezük, ha úgy érzik, hogy sok a magány. De egy baráttal csinálni mindezt?
Kezdem azt érezni, hogy a feminizmus nem hozott mást, mint a lányokat is pasi agyra nevelte. Mindegy kivel, csak legyen. Én a fiatalabb éveimben nem tudtam volna olyan pasival lenni, akit nem szeretek szívemből. Lehet régimódi ez már, de igaz.
40-es férfiként meg tudom erősíteni azt, hogy a legtöbb barátság extrákkal kapcs. munkahelyen keletkezik, mivel ott van sok férfi és nő napi 8 órában összezárva vagy közös munkára ítélve, egymás segítségére utalva az év minden napján. Akaratlanul is kialakulnak azok a gondolatok vagy kapcsolatok, amely az extrák alapja. Aztán vagy kifejlődik az extra, vagy elzárva marad.
Személyes tapasztalatom szerint vannak nők, akik nem bírnak magukkal és szinte felkínálják magukat a férfinek és vannak, akik tartják magukat, max álmodoznak, h de jó lenne. Az utóbbiakból nagyon jó női barátok lehetnek egy férfinek, hiszen megvan a közös vonzalom, csak az extra nincs.
Ez olyan, mint amikor autót veszünk, kiválasztjuk a tipust, az extrákat, de lehet h csak extra nélkülit találunk a piacon. Attól még örülünk neki, hisz olyat vettünk, amilyet szerettünk volna.
Mindenből érdemes a legjobbat kihozni, ahol van korlát, ott odáig elmenni, ahol nincs, ott meg szabad a pálya.
9-10. Azt hiszem megragadtátok a mondanivalóm lényegét. :) Szerintem "általában" az idősebb korosztály, akik nagyon nem ebben nőttek fel, elítélőbb, mint a fiatalabbak. De persze millió és egy kivétel van, nem ezen kell fennakadni. Ismerek én is kivételeket, de nehezen hiszem, hogy egy 40-45 éves nő barátság extrákkal kapcsolatban élné az életét, három gyerek mellett, miután már kétszer elvált, és nem akar kötöttséget. Azt inkább csak simán "élettársnak" nevezném, még ha külön háztartásban élnek is. Mert ott bizony ugyan úgy elő lesz szedve a pali, ha nem úgy viselkedik, akár egy házasságban, és nem léphet le bármikor egy jobbal, mint egy barát pusztán egy "bocsi" kinyögése után.
5. "Szerintem nem pasi agy, ha valaki vágyik a szexre és ezt nem feltétlen csak egy komoly kapcsolatban éli meg."
Lehet, hogy nem pasi agy, de akkor is számomra ez túlzottan szex-orientált felfogás, ami a női agytól messze áll alap esetben. Csak létre jött, mert ez egyrészt nagyon egyszerű egy pasinak, hogy csak szex és semmi kötöttség, és ugye tudjuk, hogy rengeteg fiatal csaj csak azt nézi, hogy mi a jó a választottjának. Mert tapasztalatlan, nem akarja elveszíteni, stb. De ez akkor is lehet kihasználás, amiben van. Persze, ez az ő dolguk, majd idővel tanul belőle, hogy bár lazán megtehetünk mindent mi is nőként, mégis általában mi leszünk a szenvedő felek. Ezért sem fekszünk össze mindenkivel, aki elsőre szimpatikus, mert kicsit talán érettebb a felfogásunk az egyes "ösztönlényeknél". És nagyon sok férfi nem ilyen, de rengeteg meg igen.
Nyilván legyen választásuk a nőknek is, ebben maximálisan egyet értünk, de ha ezt egy kicsit túltolja valaki, onnan már jogosan lesz könnyűvérűnek titulálva, és nem kell majd ezen sem fennakadnia, ha megkapja bárkitől szemtől szembe. Éljen így, számomra akkor is van intimitás és van külön barátság. A kettő nem egy halmaz. Mert akit szeretek, azt nem fogom holmi kitalált "közös szabályok" közé szorítani (csak velem, vagy beszéljük meg előre ki lesz a másik.. ez dedó), hanem rögtön a párkapcsolat írott és íratlan szabályai lépnek érvénybe, akivel meg nincs meg a kémia, azzal meg úgy sem lesz semmi soha, se szabályokkal, se anélkül.
Ez egyéni preferencia. Te nem tudod elképzelni azt, hogy úgy szexelj valakivel, hogy nem vagy szerelmes, csak barátok vagytok. Más meg igen. Nincs ezzel semmi baj.
Ha két barát időnként szexelni is összejár és mindketten eszerint viselkednek a kapcsolatban, akkor semmi probléma nincs, nem sérül senki, csak jól érzik magukat, megélik a szexualitást. Azért a nők is vágynak az intimitásra, szexre és maszturbálni nem ugyanaz! Ha meg valami miatt az embernek évekig nincs partnere, akkor az ilyen barátság extrákkal kapcsolatok jók arra, hogy az ember ne keseredjen bele a magányba.
Nekem is volt egy lány annak idején, akivel csak haverok voltunk, nem voltunk szerelmesek, de volt egy 3 éves időszak, amikor egyikünknek sem volt kapcsolata, olyankor összejártunk szexelni. Szinglik voltunk mindketten, a kémia viszont nagyon megvolt. Nem kötöttük le egymást, mégis jó volt. Később mindketten találtunk párt, onnantól vége lett a szexelgetésnek.
"Nem értem miért lenne egyre nehezebb. Számomra ahányszor csak akartam, még mindig könnyen összejött."
Mert egyrészt szerencséd van, másrészt valszleg olyan alkat vagy (alak, arc, szépség, stb), akinek minden ujjára akad pasi. De nem mindenki ilyen.
És ha választani lehet, hogy semmilyen kapcsolat és semmi szex vagy egy barátság extrákkal, nagyon sokan az utóbbit választják. Miért lenne ez baj?
"És ha választani lehet, hogy semmilyen kapcsolat és semmi szex vagy egy barátság extrákkal, nagyon sokan az utóbbit választják. Miért lenne ez baj?"
Vagy mennek tovább addig, amíg nem találnak olyat, aki képes a teljes figyelmét rááldozni. Nem hiszem, hogy ebbe csak és kizárólag azok mennek bele, akiknek nincs más opció.
Nem inkább az van, hogy egy "menő" pasinak már van barátnője, de más is kinézte, így annak csak a szerető szerep jut? Nem tudom, nem hiszem, hogy sokaknak ez ilyen átmeneti más nem jutott dolog lenne.
Nem akarok én elítélni senkit, de szerintem ez inkább kényelem lehet sokaknak, hogy amúgy tök jól elvannak egyedül, de azért vannak szükségleteik. És normális kapcsolat helyett, belemennek, mivel minden második pasi felkínálja számukra, még válogatni is tud. Végül is egyre több a szingli, én inkább ezt látom mögé. Aztán lehet, hogy hatalmas tévedésben vagyok.
Azért még várom mások véleményét is, hogy szerinte elfogadható-e, és ha igen, mi is jó igazán ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!