Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Társadalmi és etikai megközelí...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Társadalmi és etikai megközelítésből mi a háttere annak, hogy elítélendő, ha egy testvérpár szexuális viszonyt folytat egymással?

Figyelt kérdés

Többféle fórumon láttam vitát erről a témáról, legfőképpen angol oldalakon és úgy gondoltam, h az anyanyelvemen beszélő és író emberek véleményeiről, meglátásairól is szívesen olvasnék.

Én magam úgy érzem, hogy ha két felnőtt, fizikailag és mentálisan egészséges ember között kialakul egyfajta kötődés, viszonzott vonzalom, akkor miért kellene elítélendően tekinteni rájuk, ha a saját szabad akaratuktól teszik.

Természetesen ennek a jelenségnek van egy rövidebb-hosszabb folyamata, hogy két testvér között a testvéri szeretetnél valami mélyebb, intimebb dolog formálódjon. Lehet gyerekkori ragaszkodás és összetartás, például a rossz szülők megléte miatt, vagy eleve mindig is adott volt közöttük egy elégséges őszinte bizalom, bármi, ami megfelelő táptalajt biztosíthat egy olyan szituációnak, amiből később kialakulhat egy nem éppen szokványos érintkezés.

Mielőtt azt mondaná bárki, h ez csak Borsodban, kisebbségi családban, a társadalom peremére szorult, esetenként szélsőséges, esetleg mentálisan nem egészséges, vagy rendkívül szegény emberek között fordul elő, nos egyáltalán nem igaz. Nyilvánvalóan nagyobb esély van rá, hogy közöttük gyakoribb lehet az effajta érintkezés, viszont tisztázni kell, hogy teljesen normális testvérpár közötti kontaktus is kiformálódhat.

Sokan fel szokták hozni, hogy a testvérek közötti szexuális tevékenység mennyire káros, hiszen abból genetikailag sérült gyerek születhet, ám érdemes megjegyezni, hogy e viszonyok elsődleges célja 100%-ban a kölcsönös örömszerzés, és nem a gyermeknemzés. Sőt, a gyermeknemzés teljességgel kizárható ezekben a kapcsolatokban, mint célkitűzés.

Ahhoz, h kialakuljon a testvérek közötti viszony, nagyon sok faktornak kell szinkronban lennie. Emiatt lényegében kevésbé lehet gyakori jelenség, de a nagy számok törvénye alapján én úgy gondolom, hogy sokkal több családban, sokkal több testvérpár között történik valamilyen szintű szexuális érintkezés, mint azt feltételeznénk.

Ez lehet gyerekkorban elkövetett kölcsönös kíváncsiskodás, leskelődés is, ami ennyiben ki is merül, vagy esetleg a nemi szervek egymásnak megmutatása, megtapogatása, vagy kialakulhat felnőttkorban például egy adott szituációsorozat következményeként is, amikor a felek úgymond nyitottak erre a kontaktusra.

Szeretném leszögezni, hogy mindenféle olyan tevékenységet elítélek, amelyeknek köze van a bántalmazáshoz, erőszakhoz, visszaélésekhez. Ezeknek semmi köze a kérdés megvitatásához. Kizárólag azokra az esetekre összpontosítok, amikor a testvérek kölcsönös beleegyezésüket adják a tevékenységeik végzéséhez, illetve mindent szabad akaratukból tesznek.

Nektek mi a véleményetek?

2022. szept. 7. 14:36
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
67%

Van egy hugom. Kiskoru korunkban 4-6 évesen megnéztük megtapiztuk mert neki más és milyen?

Nyilván abban az életkorban sexualitás fel sem merült.

Később úgy alakult,hogy összekellett költöznünk.

Sexre volt igény, párkapcsolat teljesen off.

Szerelem meg hasonlók szintén off.

Csak kölcsönös örömszerzés,sex volt a cél. És meg is valósult.

Aztán jött egy ujjab változás és végelett.

A társadalmi megitélés nem izgat, mert nem beszélekróla. Most is csak azért mert anoním.

Etikai megitélés:ebben az országban elég állszent lenne. Mindenki lop,csal,hazudik,drogozik és ku_rvázik .

én a testvéremmel sexelek. Azt hiszem nem lógokki a sorból.

Ui:nem vagyok politikus sem kissebbségi.

2022. szept. 7. 15:48
 12/44 anonim ***** válasza:
37%
Egészségtelen, és beteg dolog! Mint biologiai, mint etikai értelemben!
2022. szept. 7. 16:00
 13/44 A kérdező kommentje:

Nehéz lenne erre választ adni, de inkább hajlok az igen, mint a nem felé. Annak ellenére, hogy az idős korú és a fiatal között mindig ott lebegne a nagy korkülönbség.

Nem rokonságban lévő emberek között is szokatlannak találom, ha pl. egy 60 éves idős ember egy 20-on akárhány éves lánnyal közösül, vagy a nemeket felcserélve egy 70 éves néni egy 19 éves fiúval jár össze. (Tételezzük fel, h a partnerek egyedülállóak, mert én pl. a megcsalást ítélem el.) Szóval ezek már annyira szélsőséges esetek, amit már egyáltalán nem tartok szokványosnak. De nyilván ha mindkét fél szívesen teszi és nem kényszerből, akkor csinálják.

Mit tartasz egészségtelennek benne?

2022. szept. 7. 16:11
 14/44 anonim ***** válasza:
36%
Ennyi erővel már akkor a saját anyját is dughatja valaki, szerinted ez jó?
2022. szept. 7. 17:34
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Abból a szempontból érintett vagyok e témában, h lanytestveremmel meg tízen éves korunk elején kíváncsiak voltunk a másik intim részeire. Később ennek olyan pozitív hozadéka lett, h egyáltalán nem voltunk szégyenlősek egymás előtt, később sem és intim témákat is meg tudtunk beszélni meg hudzon évesen is. De ez mindkettőnk hozzáállásán múlik. Ha annak idején a kíváncsiságot legyozi a szégyenlősség, nem törtent volna semmi, talán közömbösebbek lettünk volna egymás intim szférájához mind vizuálisan, mind lelkileg. De nyilván az is egy működő kapcsolat, hiszen többsége én így működik. A miénk pedig úgy is működik. Nekem ez a pozitív tapasztalatom.
2022. szept. 7. 21:34
 16/44 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván nem lenne jó ha gyerek születne egy testvérpártól. De maga a szexuális öröm megélésére jó lehet ha van az embernek tesója. Igazából a társadalmi megítélésen kívül semmi kivetnivalót nem látok, ha szeretik egymást éljék meg egymással.

Valamint a testvér mindig kéznél van. Nekem is van egy nővérem, és ha nem lenne tabu akkor eltudnék képzeli vele egy-két dolgot, hiszen nő. Meg volt még barátnőm, szóval...

2022. szept. 8. 07:32
 17/44 anonim ***** válasza:
23%
Kevés undorítóbb dolgot tudok elképzelni minthogy egy rokon férfi hozzam ér… hogy lehet ez egyáltalán téma? Egy normális ember ettől undorodik
2022. szept. 8. 12:36
 18/44 anonim ***** válasza:
70%
szerintem azt csinalnak amit akarnak a 4 fal között
2022. szept. 8. 17:43
 19/44 anonim ***** válasza:
23%
Ez szerintem beteges degeneralt dolog.ok csináljak basszák egymást orr verzesig de ez undorító.nem vagyok allszent en is szeretem az extrákat a szexben rengeteg minden izgat de ez.ha ismernék valakit aki ezt csinálja minden kapcsolatot meg szuntetnek.a közelébe sem mennék.akkor mar ahogy írták is apa lánya anyja fia vagy megjobb apja fia lánya.az uncsi tesó pedig nézi és veri közben.ez teljesen normális igaz?ok hogy testvérek gyerek korban csináltak olyasmit amiket irtak is. Kivancsisag stb no de mar tini korban is hányinger nem meg felnőtten.amit meg a 11balaszolo volt olyan kedves es meg osztott velünk......hat baszki te looser képtelen vagy egy rihes kurvát kifizetni?hogy csajod nem lesz azt meg értem.inkabb drogozz, igyál vagy bármi.es meg buszke is rá.azt a ku....
2022. szept. 17. 01:33
 20/44 anonim ***** válasza:
94%

van testvérem, konkrétan saját élményekkel rendelkezem, amelyek semmilyen negatív kihatással nem voltak a későbbi életemre

És senki még csak nem is sejti!

Valamint pont nem erdekel, hogy ki mit gondol erről. Nekünk így a jó és kész.

2023. jan. 16. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!