Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pettingnél is 14 év a beleegyezési korhatár, ha a másik fél felnőtt?
Amikor én vizsgáztan büntetőjogból, akkor úgy volt, hogy a 14-18év közötti a 14év alattival pettingelhet.
Tehát nem volt bűnccselemény, ha pl. a 15éves srác lecicizi a 13éves barátnőjét.
Mikor jártál büntetőjogira?
1978. évi IV. törvény (2013-ig volt hatályban!)
"210/A. § (2) E Cím alkalmazásában fajtalanság: a közösülés kivételével minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére szolgál." = PETTING,
"201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
TEHÁT: A fajtalankodást (=petting) amit a 14 és 18 közötti személy tesz a 14év alattival, azt nem rendelte a törvény büntetni!
"minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére"
Szóval a petting nem kelt nemi vágyat és nem elégít ki?
Nem is csodálom, hogy lecserélték, mert a petting még mindig a normálsz szehez tartozik.
A fajtalankodás szó meg alapjáraton azt jelenti, ha másik fajjal zegzelsz.
Köszönjük, hogy idehoztál elavult törvényeket és belemagyarázod azt, amit te gondolsz.
Jah és hagy tegyem hozzá, ha én most 21 évesen megujjazom, de nem szexelek a 20 éves barátnőmmel, akkor az is fajtalankodás?
Mert a definíciód / törvény szerint igen.
Mekkora egy vicc.
17nek: a 14es válaszoló kérdezte a 13as válaszom kapcsán, h mikor volt ez a szabály. Ezért idéztem a tanulmányaim idején hatályos törvényszöveget.
A faj szónak pedig nemcsak a biológiai-rendszertani jelentése van. (Értelmező kéziszótár!!)
18nak: az akkori törvény külön használta a természetellenes fajtalanság kifejezést, utóbbit az azonos neműek pettingjére!!!
Tudom, h rémes de igy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!