Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabad hangfelvetelt kesziteni...

Szabad hangfelvetelt kesziteni a masik fel beleegyezese nelkul?

Figyelt kérdés
Nem hivatalos helyre gondolok, hanem pl egy hazassagban.
2021. nov. 10. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Mindent szabad, de semmit nem kotelezo :)
2021. nov. 10. 12:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Rossz hazassagbol kerultem ki, van egy hangfelvetelem amit most megakarok mutatni egy hivatalos helyen.

Akkor ezekszerint megmutathatom a hangfelvetelt, es nekem semmi bajom nem lesz belole.

Mar mert en arra gondoltam, kell a masik beleegyezese mielott felvetelt keszit a masik.

2021. nov. 10. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ptk. szerinti nevesített személyiségi jogot sért.

"2:43. §[Nevesített személyiségi jogok]

A személyiségi jogok sérelmét jelenti különösen

...

g) a képmáshoz és a hangfelvételhez való jog megsértése."

Ezért a sértett polgári perben sérelemdíjat követel.

Ugyanakkor nálunk jogsértően beszerzett bizonyítékot is fel lehet használni bíróságon. A bíróság ilyenkor azt mérlegeli, hogy a személyiségi jog megsértése, annál súlyosabb jogellenes cselekmény bizonyításához szükséges volt-e.

Pl. válóperben, gyerekelhelyezési perben lehet ez a döntő bizonyíték arra, hogy a másik fél viselkedése gyakran volt súlyosan kifogásolható. Viszont ezek után is indíthat a másik fél személyiségi jogi pert, amiben meg neki ítélnek meg párszázezer Ft sérelemdíjt (a jogos sérelmébe már nem tartozik bele az, hogy emiatt vesztett el másik pert).

2021. nov. 10. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Én szakítás után minden személyes és telefonos beszélgetést rögzítettem, pl olyanokat is, amiben az exem felmondja, hogy család belüli erőszakra fog hivatkozni ellenem. Mire én elmondtam, hogy ez nem igaz te is tudod. Erre-az nem számít, a bíróság a nőknek hisz és csak így lehet enyém a gyerek.-

És ez így el van mondva, rögzítve..

Tehát ha meghallgatná a bíróság, akkor lenne egy hamis vád és egy hamis tanúzás.

De...egyenlőre nem hajlandó meghallgatni sem a gyermekvédelem, sem a bíróság.

2021. nov. 10. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!