Feket munka, tudtam, lehet bajom?
Nagyon kelett a pénz, igy az első “szembejövő” állást elvállaltam.
Már “egy napot” ledolgoztam, amikor a főnököm elmondta hogy nem jelent be (4 órás munkavégzésről van szó, ügyfelek adatbázisba felvitele), mert úgy egyikünknek sem érné meg.
Én valami olyat mondtam rá, hogy “rendben, persze, nem gond”, de most tartok tőle, hogy nagyot hibáztam..
Hozzá fordultam, hogy megkérdezzem, hogy biztos hogy jó ez így?
Azt mondta rá “te is belementél, hangfelvételem van róla”, ugyan felvételt nem mutatott, lehet üres ijesztegetés is..
Ilyenkor mit lehet tenni? Természetesen azóta már legalább 3 munkára jelentkeztem..
Később lehetne bajom abbol, hogy tényleg van felvétel, amin azt kimondtam, hogy nem gond hogy fekete munka?
1: Saját magát is befeketíti
2: Hozzájárulásod nélkül nem lehet hangfelvételt készíteni és az nem használható fel ellened bíróságon.
3: Nem te dolgozol illegálisan, hanem ő foglalkoztat illetgálisan. Nem a te munkád, hogy bejelentsd magad, az ő feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!