Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
22-27 éves pasik! Ha lenne rá lehetőségetek, akkor lefeküdnétek 15-16 éves kamaszlánnyal?
“Vannak, akik egy 15 éves lányt kicsi, vézna, fejletlen gyereknek tudnak csak elképzelni.”
Nem erről van szó. Gondolj vissza a 15 éves kori önmagadra. Visszatekintve inkább idealista, buborékban élő gyerekként definiálod magadat, vagy érett gondolkodású felnőttként?
Megsúgom, az előbbi reális. Hiába érett testileg egy 15/16 éves - és ezt hihetetlen, hogy le kell írni felnőtt embereknek -, pszichoszexuális, szellemi szempontból fix, hogy nem az. Egy OTKV első helyezett sem és az sem, aki ennyi idősen már a Harvardra jár, nemhogy egy átlagos középiskolás. Hallgasd meg amiről beszélgetnek (ahelyett, hogy stírölöd őket) és látni fogod, hogy ők még gyerekek, mivel a fizikai és szellemi érés nem parallel módon történik.
De ha ezt nehéz elképzelni, akkor kérdezek mást. Ha lenne egy ilyen korú gyereked és 30-as kiélt lúzerek írkálnának neki, hogy milyüket hova tennék neki, akkor is helyeselnéd ezt, merthogy már kész felnőtt a gyereked és egyébként is olyan fejlett?
#22, nem tudtál meggyőzni, mert nem elméleti a válaszom. Ismertem nem egy ilyen lányt, aki 15-16 éves korában kapcsolatot tartott 30-on felüli férfival, és egyikük sem lett szellemileg sérült, és a szexualitásuk is rendes maradt, később a koruknak megfelelő, jó kapcsolataik voltak. (Egy olyat is elég közelről ismertem, aki összeházasodott azzal a huszonévvel idősebb pasival, és három gyerekük lett, őt kivételnek gondolom.) Ezeket a korai próbálkozásokat szerintem két dolog motiválja. Az egyik a lányok számára különösen fontos önértékelés, különösen az, hogy minden módon felmérjék, mennyire vonzóak. A másik a hormonszint, ami igen erős késztetés, gyakorlatilag leküzdhetetlen. Az orgazmus iránti vágyat a maszturbálás valamennyire megoldja, de az önértékelés pozitív élményével együtt még vonzóbb.
Azt hiszem, külön lehet választani a korukbeli társaikkal való gyerekes gondolkodást és viselkedést az utóbb említett tapasztalatszerzéstől, és baj csak akkor van, ha az a férfi visszaél a helyzettel. Igazad van abban, hogy ennek megvan a veszélye, hallottam ilyenről is, de közelről nem tapasztaltam.
A kérdés arról szólt, hogy "ha lenne rá lehetősége", és én ezt úgy értem, hogy nem a lány szándéka ellen, vagy őt befolyásolva alakul ki a testi kapcsolat. Ez utóbbi szerintem is megvetendó és káros, akkor is, ha a mai törvények szerint nem bűncselekmény.
Ami azt illeti, visszaemlékszem a saját kamaszkoromra, és fiú lévén ilyen lehetőségeim sem voltak, de ha lány lettem volna, nem tudom, hogy vonzott volna-e egy kétszer annyi idős pasi. Arra határozottan emlékszem, hogy úgy 16 évesen egyszer egy haverom egy talán 30 éves nővel jött a térre, és kérdezte, hogy akarunk-e társulni - én azt se tudtam, merre fussak. De hát én nem voltam korán érő...
A harmincas férfiak nem mind kiélt lúzerek, és az általam ismert esetekben nem tettek "kárt" azokban a lányokban. Értem az aggódásodat, szerintem a válaszolók közül több is van, akinek csak a szája nagy.
22
14 éves korom óta tartom magam tudatosnak. ha nem élsz vissza a pozícióddal, és ő akarja, akkor miért ne hagynám beteljesedni a vonzalmának a tárgyát. tőlem még elkérik a személyit a bótban, és egyébként sem kapcsolatról szól a kérdés (ahol előütközne a korkülönbség), hanem hogy lefeküdnél-e vele.
a te érvelésed ott hibádzik, hogy prekoncepciókat állít.
rámásznék egy 15-16 évesre? soha. lefeküdnék vele, ha megkér? igen.
ja és a kérdés 22-27 éveseknek szólt, nem a csüngő hasú kisnyugdíjas vén kujonoknak. minek kevered bele a 30+-osokat.
23-as:
Nekem is volt ilyen jellegű kapcsolatom tizenéves koromban. Attól ez még nem lesz normális. Egy ilyen lány feltehetően azért választ téged, mert rosszak az otthoni körülményei és az első lúzerhez is szívesebben menekülne, minthogy hazamenjen. Ez nem érettség vagy vonzalom kérdése. Tapasztalatból beszélek.
Meglepett amit írsz, én erre most nem is gondoltam, pedig ismerek két ilyen házasságot is, egyik sem 100-as. Mindkettőben problémás a szex.
Nem, én nem voltam ilyen kapcsolatban harmincas koromban. (Ma huszonsok évvel fiatalabb a nőm, de nem tartozik ide, harmincon túl van.) És azt remélem, nem vagyok annyira lúzer, se első, se többedik :) de remélem, nem akartál sértegetni, csak nem olvastad el, mit írtál.
Abban egyetértek veled, hogy felelősséggel kell minden kapcsolatba belemenni. Akiben ez nincs meg, nyilván nagy bajt is okozhat, és ha a lány is gázos, fog is okozni!
#24, melyik állításomat gondolod előítéletesnek?
Másrészt a nyugdíjkorhatár 64,5 év, ami valóban 30+, de nem így szoktuk érteni.
Végül, én nem vagyok érintett, bár van már pocakom, ha nem is csüng.
Nem, nem Téged szándékoztalak megsérteni, hanem azokat, akik ezeknek tudatában is kihasználnának egy gyereket. Azok igazán lúzerek, tényleg.
Egy olyan viszony pedig megint teljesen más, ahol már a fiatalabb fél is elmúlt 30. Azért ez nem ugyanaz, mint egy 16-36 évesek közötti viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!