Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért átkoz meg egyes embereket a sors féthissel?
Én is gondolkoztam már rajta sokszor, de nem találtam rá okot! Pedig az biztos, hogy nekem már mióta az eszemet tudom meg van a fétisem!
Szóval az biztos, hogy nem valami gyerekkori történés, vagy trauma az oka.
De az tény, hogy baromira meg tudja nehezíteni az ember életét. Pedig az enyém nem is durva!
A vágyak javaresze fusztráciokbol adnódnak es a szex lenne a "fekoldás", hogy megtudj a "kínnal" birkózni.
Pl a gyerekként molesztáltqkbol lesznek felnove a pedofilok. Hatalmas szenvedes van bennuk, sérulés, es a szex valahol feldolgozást segít.
Sokan pl arra vágynak hogy csalja őket a párjuk (ez a fétis meg az attol valo félelembol/rettegesbol ered tudatalatt)
Meg sorolhatnám.
A vágyak (fétisek)gyakorta elszenvedett traumák feldolgozására valo törekvés valojában.
1#es, a buddhizmus amit mondasz. A vágy olyan, hogy kínokat okoz amíg nem kaphatod meg amire vágysz, de miután ez beteljesül, fellobban a vágy egy új dologra. Így a létezés lényegében kínok sorozatából áll és soha nem következik be a harmónia. A buddhizmus (egyik tana) azt tanítja, hogy tanuld meg elengedni a vágyat és így a kíntól is megszabadulsz.
Egyébként a fogyasztói társadalomra pont ráférne egy kis buddhizmus:D
3#as, valóban, sok dologgal ez így működik, bár szerintem a pedofilizmus pont nem jó példa erre, bár elég keveset tudunk a pedofilizmusról mivel a tabusítás miatt gyakorlatilag lehetetlen kutatni. Már azt is tűzzel-vassal üldözik aki csak bevallja, hogy van ilyen érzelme, de nem csinált semmit. Emiatt nehéz annyi embert találni, ami lehetővé tenne egy értékelhető kutatást.
De a bántalmazó kapcsolatokra való hajlamnál, vagy alá-fölé rendelt kapcsolatoknál simán működik ez a séma, az ember azt viszi tovább amit otthon látott a szülőknél. Persz enem törvényszerű ez sem, csak egy hajlamosító faktor.
Kérdező!
Van egy mondás, miszerint "mindenkinek megvan a maga keresztje". És végső soron senki sem szeretné átvenni más keresztjét (azaz terheit. Ugye ez a hasonlat a Bibliából van amikor valaki Jézus helyett cipelte a keresztet egy darabon).
Neked van egy vágyad, és emiatt kínlódsz.
Van aki 2 perc alatt elélvez.
Van akinek 5 centis a pcse.
De mehetünk tovább is!
Én pl vak vagyok.
Egy ismerősöm sok gyereket szeretne, de olyan genetikai problmával küzd, hogy csoda, hgoy az első gyereke nem lett súlyos értelmi fogyatékos. 90%, hogy a következő gyereke az legyen, úgyhogy nem mer vállalni többet.
Egy másik ismerősöm magas, jófej, jó megjelenésű, közép-felső osztályhoz képest nagy vagyonnal és nettó 600k-s fizetéssel él, viszont soha nem volt csaja, csókolózni is csak 2-3 alkalommal csókolózott. Egyszerűen nincs szerencséje és nehezen ismerkedik.
Egy haveromnak a gyereke születése után kb fél évvel meghalt a felesége, ketten maradtak a gyerekkel.
Ezek hétköznapi emberek. Mindegyiknek megvan a maga keresztje. Te melyikkel cserélnél? Én egyikkel sem, maradok inkább vak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!